Οι προτεραιότητες της κυβέρνησης Τσίπρα. Γρίφος η υποψηφιότητα Αβραμόπουλου

Οι προτεραιότητες της κυβέρνησης Τσίπρα. Γρίφος η υποψηφιότητα Αβραμόπουλου
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης βγαίνουν από το Μέγαρο Μαξίμου την Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015. (EUROKINISSI/ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ) Eurokinissi

Το υπουργικό συμβούλιο σχηματίστηκε και σήμερα στις 10.30 θα συνεδριάσει για πρώτη φορά. Διαβάστε στο NEWS 247 τι θα πει ο Αλέξης Τσίπρας στους νέους υπουργούς, αλλά και πως θα κινηθεί για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Κορυφαίες κυβερνητικές πηγές ανέφεραν αργά χτες το βράδυ πως σήμερα το πρωί ο Αλέξης Τσίπρας στο πρώτο υπουργικό συμβούλιο, μεταξύ άλλων, θα εστιάσει σε τρία πράγματα, όσον αφορά τις προτεραιότητες της κυβέρνησης:

1. Θα βάλει στο προσκήνιο το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης για την ανάσχεση της ανθρωπιστικής κρίσης. Το δωρεάν ηλεκτρικό ρεύμα σε ευπαθείς ομάδες, η σίτιση και η στέγαση θα αποτελέσουν κορμό της πολιτικής της νέας κυβέρνησης

2. Θα δώσει ένα πρώτο στίγμα για το θέμα της διαπραγμάτευσης με τους εταίρους.

3. Θα υπερτονίσει την ανάγκη για διαφάνεια στη λειτουργία της κυβέρνησης, εστιάζοντας και στις συμπεριφορές των υπουργών, οι οποίοι θα πρέπει να έχουν ανοιχτές τις «πόρτες» τους στον πολίτη και στα προβλήματά τους.

Στο προσκήνιο πλέον ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Δεδομένου ότι οι ημέρες της προεδρικής εκλογής πλησιάζουν, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αλέξης Τσίπρας επιθυμεί να κλείσει το θέμα το συντομότερο δυνατό, προκειμένου η κυβέρνηση του να μην αποσπάται από τη λειτουργία της και να ξεκινήσει απρόσκοπτα το έργο της.

Οι φήμες για επικοινωνία Τσίπρα – Καραμανλή διαψεύστηκαν με κορυφαία στελέχη απλώς να επιβεβαιώνουν πως ο πρώην πρωθυπουργός ενδεχομένως να είναι μια από τις επιλογές.

Η υποψηφιότητα του Δημήτρη Αβραμόπουλου έρχεται και πάλι στο προσκήνιο. Το «φλερτ» με τον Έλληνα επίτροπο, μπορεί επισήμως να μην επιβεβαιώνεται, όμως, σύμφωνα με πληροφορίες, εξακολουθεί να υπάρχει και από τη στιγμή που η πλάστιγγα γύρει προς την κεντροδεξιά, δεν αποκλείεται να αποτελέσει την επιλογή του πρωθυπουργού για την Προεδρία της Δημοκρατίας.

Είναι μια πρόταση, άλλωστε που θα έβρισκε ανταπόκριση και στους συγκυβερνώντες από την πλευρά των ΑΝΕΛ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα