Οι τεθωρακισμένες υπερβολές του αντιπρόεδρου

Οι τεθωρακισμένες υπερβολές του αντιπρόεδρου
ΜΑΞΙΜΟΥ-ΑΤΥΠΟ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ// Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΜΥΝΑΣ ΠΑΝΟΣ ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ . (EUROKINISSI-ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ) Eurokinissi

Προσοχή στους βουλευτές όλων των κομμάτων όταν αναφέρονται στις Ένοπλες Δυνάμεις συνέστησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας. Σκληρή επίθεση σε Πάγκαλο από ΝΔ, ΚΚΕ. Γλέζος: "Ολοκληρωτικές αντιλήψεις"

Οι δηλώσεις του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Θεόδωρου Πάγκαλου, περί στρατού και τανκς στους δρόμους σε περίπτωση που δεν ψηφιστεί το Μεσοπρόθεσμο προκάλεσαν την αντίδραση του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Μπεγλίτη.

Ειδικότερα, συνέστησε εξαιρετική προσοχή στους βουλευτές όλων των κομμάτων όταν αναφέρονται στις Ένοπλες Δυνάμεις, τονίζοντας πως οι Ένοπλες Δυνάμεις δεν έχουν καμία σχέση με την εσωτερική ασφάλεια, αλλά με την εξωτερική.

Χαρακτήρισε ως “υπερβολή” τη δήλωση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Θεόδωρου Πάγκαλου περί εξόδου των τανκς για να προστατεύσουν τις τράπεζες σε περίπτωση που η χώρα εισέλθει σε κατάσταση αναρχίας και επιστρέψει στη δραχμή λόγω μη ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος.

“Οφείλουμε όλοι να είμαστε εξαιρετικά προσεκτικοί με το ρόλο των Ενόπλων Δυνάμεων και να μην εξοικειώνουμε την κοινωνία σε ρόλους διαφορετικούς από αυτούς που έχει τάξει το Σύνταγμα”, συνέχισε, τονίζοντας “οι ευθύνες μας οι ίδιες μας οδηγούν στην υπερψήφιση του Μεσοπρόθεσμου”.

Εξέφρασε δε, την πεποίθησή του ότι οι κυβερνητικοί βουλευτές θα κάνουν το “εθνικό τους χρέος”, όπως χαρακτήρισε την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου, διαφορετικά “η επόμενη μέρα θα είναι πολύ πιο επώδυνη”, όπως παραδέχθηκε.

ΝΔ: “Μετά τον Τιτανικό, ήρθαν τα τανκς”

Την αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας προκάλεσαν οι δηλώσεις Πάγκαλου στην El Mundo. Ο εκπρόσωπος του κόμματος Γ. Μιχελάκης, κάλεσε τον πρωθυπουργό να τοποθετηθεί.

“Μετά τον ‘Τιτανικό’, τη ‘διεφθαρμένη χώρα’, ήρθαν τα ‘τανκς’ του κ. Πάγκαλου. Και αυτό μετά την απαράδεκτη δήλωσή του πως δήθεν η δημοκρατία επέστρεψε στην Ελλάδα το 1981”, είπε ο κ. Μιχελάκης.

“Ξέρει τις παρενέργειες που προκαλούν τέτοιες δηλώσεις και όμως προχωράει σε αυτές και μάλιστα μέσα από ξένα έντυπα. Ο κ. Παπανδρέου συμφωνεί με τον κ. Πάγκαλο;” διερωτήθηκε ο εκπρόσωπος της ΝΔ.

ΚΚΕ: “Να πάρει θέση ο πρωθυπουργός”

Ξεκάθαρη θέση για τις δηλώσεις Πάγκαλου ζητά από τον πρωθυπουργό το ΚΚΕ.

“Ο πρωθυπουργός πρέπει να πάρει ξεκάθαρη θέση απέναντι στην απειλή ‘μεσοπρόθεσμο ή τανκς’, που εξαπέλυσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλος προς το λαό», υπογραμμίζει το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του.

“Ο ίδιος ο λαός, διδασκόμενος από την ιστορία του, πρέπει να απαντήσει ότι ο υποταγμένος λαός κινδυνεύει από την πτώχευση και από τα άλλα δεινά της καπιταλιστικής βαρβαρότητας. Μόνο οργανωμένος και αποφασισμένος να παλέψει για το δίκιο και την εξουσία του μπορεί να τα αποκρούσει. Να πάρει στα χέρια του τις τράπεζες και τις μονοπωλιακές επιχειρήσεις, ώστε να υπηρετούν τις δικές του ανάγκες και όχι να τον ληστεύουν”, καταλήγει στην ανακοίνωσή του το γραφειο τύπου του κόμματος.

Γλέζος: “Γκεμπελίστικη νοοτροπία”

Την οξύτατη αντίδραση του Μανώλη Γλέζου προκάλεσε η δήλωση Πάγκαλου περί χρεοκοπίας και τανκς. Ο κ. Γλέζος με δήλωσή του καταγγέλλει “την γκεμπελίστικη νοοτροπία της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, όπως εκφράστηκε με τις δηλώσεις του αντιπροέδρου της, οι οποίες αποτελούν ένα αμάλγαμα αντιλαϊκότητας και εξουσιομανίας”.

Σύμφωνα με τον κ. Γλέζο οι δηλώσεις Πάγκαλου εκφράζουν την ολοκληρωτική αντίληψη υπέρ των τοκογλύφων και εναντίον του ελληνικού λαού”.

Ο Μανώλης Γλέζος καταλήγοντας σημειώνει ότι “ο καλύτερος υπερασπιστής του ελληνικού λαού θα είναι ο ίδιος ο ελληνικός στρατός, τον οποίο θέλουν να εμπλέξουν στα σκοτεινά σχέδια τους. Ας γίνει επιτέλους κατανοητό ότι ο ελληνικός λαός, όπως και οι λαοί της Ευρώπης έχουν ήδη αρχίσει να αποφασίζουν οι ίδιοι για τις τύχες τους”

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα