Οι Τούρκοι δεσμεύουν ακόμη και το αεροδρόμιο της Ρόδου

Οι Τούρκοι δεσμεύουν ακόμη και το αεροδρόμιο της Ρόδου

Στα πλαίσια της άσκησης "Θαλασσόλυκος" η Άγκυρα έφτασε στο σημείο να συμπεριλάβει σε ναυτική οδηγία της ακόμη και το αεροδρόμιο της Ρόδου. Άμεση ήταν η ελληνική αντίδραση

Επιστολή προς τους πρέσβεις της χωρών μελών της  Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ που υπηρετούν στην Τουρκία, απέστειλε ο Έλληνας πρέσβης στην Άγκυρα Κυριάκος Λουκάκης. Στην επιστολή αυτή τους ζητά να μην παραστούν στην τελετή που οργανώνει το Υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας με αφορμή την ολοκλήρωση της αεροναυτικής άσκησης ΝΤΕΝΙΖ ΓΚΟΡΝΤΟΥ (Θαλασσόλυκος).

Ο λόγος της κίνησης αυτής  είναι ότι το Τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό εξέδωσε ΝAVTEX (ναυτική οδηγία) με την οποία φτάνει στο σημείο να δεσμεύσει για άσκηση την περιοχή όπου βρίσκεται και ο Διεθνής Αερολιμένα της Ρόδου!

"Το γεγονός αυτό, πέραν το ότι παραβιάζει τα Ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα, είναι αντίθετο στις σχέσεις καλής γειτονίας και θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια των πτήσεων" τονίζει στην επιστολή του μεταξύ άλλων ο Ελληνας πρέσβης.

Πρόκειται για ακόμη μια κίνηση από την Τουρκία που δοκιμάζει τα όρια των αντοχών των ελληνοτουρκικών σχέσεων αφού τις τελευταίες εβδομάδες η Αγκυρα εκδίδει τη μια NAVTEX μετά την άλλη και δεσμεύει περιοχές στο Αιγαίο για ασκήσεις. 

Ο υπουργός εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς βρίσκεται στην Κύπρο όπου μεταξύ άλλων συναντήθηκε με τον πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη και συζήτησαν όλες τις κινήσεις της Άγκυρας το τελευταίο διάστημα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τουρκία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Έρχεται 'Καταιγίδα' στο Αιγαίο από το Πολεμικό Ναυτικό

Τουρκικά πλοία έφτασαν μια ανάσα από τις ακτές του Αγαθονησίου

SHARE:

24Media Network