Οι τζιχαντιστές και το διπλωματικό unfair της Βασιλίσσης Σοφίας στην Κατεχάκη

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠ.ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΕΥΑΓΓΕΚΛΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠ. ΑΜΥΝΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟ-----ΦΩΤΟ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠ.ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΕΥΑΓΓΕΚΛΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠ. ΑΜΥΝΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟ-----ΦΩΤΟ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI EUROKINISSI

Πώς ο Ευάγγελος Βενιζέλος προέβη σε ανακοίνωση για την πολιτική και στρατιωτική υποστήριξη των Κούρδων που μάχονται κατά του Ισλαμικού Κράτους χωρίς να ενημερώσει το Δημήτρη Αβραμόπουλο

Της Βίκυς Σαμαρά

Η προχθεσινή ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών για την πολιτική και στρατιωτική υποστήριξη της Ελλάδας στους Κούρδους που μάχονται κατά του Ισλαμικού Κράτους, προκάλεσε εντυπώσεις όχι για αυτό καθεαυτό το γεγονός, αλλά για τη δημοσιοποίηση του και τυχόν απευκταίες συνέπειες της.

“Η Ελλάδα χαιρέτησε τη διεθνή συμμαχία κατά του ISIS, στην οποία μετέχει πολιτικά, μέσω της προσφοράς ανθρωπιστικής βοήθειας, και σε στρατιωτικό επίπεδο - μετά και από σχετική εισήγηση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και ειδικότερα του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας - με την αποστολή πυρομαχικών στις κουρδικές δυνάμεις”, ανέφερε η ανακοίνωση.

Για τη “διαφήμιση” αυτής της κίνησης, ο κ.Βενιζέλος σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες δεν είχε ενημερώσει τον κ.Αβραμόπουλο, ο οποίος βρίσκεται στις Βρυξέλλες και προετοιμάζεται για την ανάληψη των καθηκόντων του ως του εκπροσώπου της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή με αρμοδιότητα τη Μετανάστευση και Εσωτερικές Υποθέσεις σε ένα περίπου μήνα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, όχι μόνο δεν είχε εισηγηθεί το ΓΕΕΘΑ την αποστολή πυρομαχικών στις κουρδικές δυνάμεις, αλλά αντιθέτως το υπουργείο Εξωτερικών είχε απευθύνει ερώτημα στο ΓΕΕΘΑ σχετικά με την ύπαρξη πυρομαχικών συμβατών με τον οπλισμό των διεθνών δυνάμεων που κινητοποιούνται στην περιοχή. Είναι άλλωστε γνωστό τοις πάσι ότι αρμοδιότητα του ΓΕΕΘΑ δεν είναι να προβαίνει σε τέτοιου είδους εισηγήσεις.

Στρατιωτικοί και διπλωματικοί κύκλοι εξέφραζαν απορία για το λόγο δημοσιοποίησης της απόφασης αυτής, αλλά και για την έλλειψη ενημέρωσης του προερχόμενου από το χώρο της διπλωματίας και της εξωτερικής πολιτικής κ.Αβραμόπουλου, από τον κ.Βενιζέλο, ο οποίος τις ημέρες αυτές βρίσκεται στη Νέα Υόρκη. Στο γαλάζιο στρατόπεδο, όπου πολλοί αντιμετωπίζουν με αυξανόμενη καχυποψία τον κ.Βενιζέλο, υπήρξαν αντιδράσεις για τον τρόπο με τον οποίο κινείται και όχι για πρώτη φορά.

SHARE:

24Media Network