Οικολόγοι Πράσινοι: Μεγάλη συμμετοχή στο 16ο Συνέδριο

Οικολόγοι Πράσινοι: Μεγάλη συμμετοχή στο 16ο Συνέδριο
shutterstock

Για πρωτοφανή συμμετοχή στο 16ο Συνέδριο που πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά κάνουν λόγο οι Οικολόγοι Πράσινοι. Εγκρίθηκαν αλλαγές στο κατασταστικό, εξελέγησαν τα μέλη του Πανελλαδικού Συμβουλίου.

Ως συνέδριο ορόσημο για την ιστορία του οικολογικού κινήματος στη χώρα μας χαρακτηρίζουν οι Οικολόγοι Πράσινοι το 16ο Τακτικό & Καταστατικό Συνέδριο που πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά το Σαββατοκύριακο 28 & 29 Νοεμβρίου με μια πρωτοφανή αριθμητική συμμετοχή μελών των Οικολόγων ΠΡΑΣΙΝΩΝ.

Κατά την έναρξη των εργασιών του συνεδρίου έδωσαν δυναμικά το παρόν με χαιρετισμό και τοποθετήσεις εκπρόσωποι από το Ευρωπαϊκό Πράσινο Κόμμα, όπου οι Οικολόγοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ είναι μέλος, αλλά και βουλευτές και στελέχη από άλλα Πράσινα Κόμματα εντός κι εκτός Ευρώπης.

Συγκεκριμένα χαιρετισμό απηύθυναν οι κκ. Evelyne Huytebroeck, Συμπρόεδρος Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος, Βούλα Τσέτση, Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος, Lisa Badum, Βουλευτή Γερμανών Πρασίνων, η οποία μίλησε στα ελληνικά, Xαράλαμπος Θεοπέμπτου, Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων Συνεργασία Πολιτών Κύπρου & Βουλευτής του Κυπριακού Κοινοβουλίου, Eylem Tuncaelli, Συνεκπρόσωπος Τύπου του Yesil Sol Parti από την Τουρκία, Malgorzata Tracz, Συμπρόεδρος & Βουλευτής του Πολωνικού Πράσινου Κόμματος, Janine Alm Ericson, Βουλευτής και Μέλος των Σουηδών Πρασίνων.

Οι άξονες δράσεων που υιοθετούν, ως μέλος του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος, οι Οικολόγοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ, είναι η έμφαση στις ενέργειες για την αντιμετώπιση της Κλιματικής κρίσης, την εξάλειψη της φτώχειας με εξασφάλιση αξιοπρεπών συνθηκών διαβίωσης, την άρση των ανισοτήτων των φύλων, την εξάλειψη του ρατσισμού και τη διασφάλιση συνθηκών βιώσιμης ευημερίας για όλους. Ενίσχυση των οικολογικών πράσινων δυνάμεων σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης, αλλά και η στρατηγική στήριξη από το Ευρωπαϊκό Πράσινο Κόμμα.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση “η αποδοχή των απολογισμών, η συμπλήρωση του νέου εν ισχύ καταστατικού, ο εκσυγχρονισμός των οργάνων και τα νέα πρόσωπα που αναλαμβάνουν θέσεις ευθύνης αποδεικνύουν ότι το κόμμα εισέρχεται σε μια νέα περίοδο εξωστρέφειας. Στο πλαίσιο του συνεδρίου έγινε σαφές ότι η πολιτική οικολογία ενισχύει τις δυνάμεις της, υιοθετεί στρατηγικές που θέτουν τον άνθρωπο και τη βιώσιμη ανάπτυξη ως κεντρικό μοχλό των πολιτικών που υιοθετεί και στελεχώνεται με πρόσωπα επιπέδου που μπορούν να αποτελέσουν μια ουσιαστική φωνή στην πολιτική σκηνή της χώρας μας|.

“Οι Οικολόγοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ ετοιμάζονται ήδη για την επόμενη μέρα με στόχο την επιδίωξη μεγαλύτερης απήχησης στους πολίτες της χώρας μέσα από νέα στελέχη, αλλά και αξιοποιώντας τη σοφία των παλαιότερων μελών. Το όραμα για κοινοβουλευτική εκπροσώπηση παραμένει κυρίαρχο ενώ η βούληση για αυτόνομη κάθοδο στις επόμενες εκλογές είναι σαφής” τονίζεται στην ανακοίνωση.

Mέσα από τις ψηφοφορίες του Συνεδρίου:

Εγκρίθηκαν 6 νέες καταστατικές αλλαγές που αφορούν τα Άρθρα του Καταστατικού «Πολιτικές Αρχές και Αξίες», «Τακτικό Συνέδριο», «Πολιτικές Κινήσεις», «Περιφερειακές Οργανώσεις».

Ολοκληρώθηκε η εκλογή των μελών του νέου 31μελούς Πανελλαδικού Συμβουλίου, με την εκλογή 10 μελών που εκλέγονται από το Συνέδριο βάσει του νέου (από το καλοκαίρι του 2020) Καταστατικού. Είχαν προηγηθεί τις προηγούμενες δέκα μέρες οι Περιφερειακές Συνδιασκέψεις, από τις οποία είχαν ήδη εκλεγεί 21 μέλη του νέου Πανελλαδικού Συμβουλίου.

Με βάση τα αποτελέσματα αυτά, τα τακτικά μέλη του νέου Πανελλαδικού Συμβουλίου των Οικολόγων ΠΡΑΣΙΝΩΝ είναι κατ’ αλφαβητική σειρά τα εξής:

1.     Αμαξίδης Γιώργος, εκλεγμένος από το Συνέδριο

2.     Ανδρικοπούλου -Σακοράφα Κατερίνα, εκλεγμένη από το Συνέδριο

3.     Αργυρούδη Γιούλα, εκλεγμένη από το Βόρειο Αιγαίο

4.     Βλαχόπουλος Κωνσταντίνος εκλεγμένος από Ήπειρο

5.     Γκινούδης Αργύρης, εκλεγμένος από Κεντρική Μακεδονία

6.     Δημαράς Γιώργος, εκλεγμένος από το Συνέδριο

7.     Ευθυμιάτου Χριστίνα, εκλεγμένη από το Νότιο Αιγαίο

8.     Καραγιώργης Κώστας, εκλεγμένος από Κεντρική Μακεδονία

9.     Κουμπούρας Βασίλης, εκλεγμένος από Δυτική Ελλάδα

10.   Κωστάκος Γιώργος, εκλεγμένος από Περιφ. Οργάνωση Εξωτερικού

11.   Λευτεράτος Γιάννης, εκλεγμένος από Ιόνιο

12.   Λυμπεροπούλου Δήμητρα, εκλεγμένη από Πελοπόννησο

13.   Μάλλιος Γιάννης, εκλεγμένος από Ανατολική Μακεδονία -Θράκη

14.   Μπάκας Μιχάλης, εκλεγμένος από το Συνέδριο

15.   Μπότση Έλενα, εκλεγμένη από την Αττική

16.   Νίκας Νίκος, εκλεγμένος από Αττική

17.   Ευαγγελίτση Γαρυφαλλιά (Λίνα), εκλεγμένη από Αττική

18.   Παπαδάκης Γιώργος, εκλεγμένος από Κρήτη

19.   Παπαθεοδώρου Ηλίας, εκλεγμένος από το Συνέδριο

20.   Πασχάλης Δημήτρης, εκλεγμένος από το Συνέδριο

21.   Ewa Beata Paskos (Πάσχου Εύα), εκλεγμένη από το Συνέδριο

22.   Πολιτόπουλος Δημήτρης, εκλεγμένος από Αττική

23.   Ρούσου Ευθαλία, εκλεγμένη από το Συνέδριο

24.   Σκαμάγκος Θοδωρής, εκλεγμένος από Αττική

25.   Σπασίδης Τηλέμαχος, εκλεγμένος από Αττική

26.   Στασινός Παναγιώτης, εκλεγμένος από Στερεά Ελλάδα

27.   Στρατάκος Άρης, εκλεγμένος από το Συνέδριο

28.   Στεφανή Όλγα,  εκλεγμένη από το Συνέδριο

29.   Τσιρώνης Γιώργος, εκλεγμένος από Αττική

30.   Χλωρός Αστέριος, εκλεγμένος από Θεσσαλία

31.   Ψωμά Δήμητρα, εκλεγμένη από Κεντρική Μακεδονία

Οι εργασίες του Συνεδρίου θα ολοκληρωθούν την επόμενη Κυριακή με την εκλογή από τους Συνέδρους των δύο Συνεκπροσώπων του Κόμματος, μεταξύ των παραπάνω μελών του Πανελλαδικού Συμβουλίου.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα