Οικονόμου για Ρέντη: “Θα ακολουθήσουν κι άλλες συλλήψεις – Υπάρχει πλήθος στοιχείων”

Διαβάζεται σε 3'
renti
Επεισόδια στον Ρέντη INTIME

Σύμφωνα με δηλώσεις του Γιάννη Οικονόμου, θα υπάρξει συνέχεια στις συλλήψεις καθώς, όπως ανέφερε, υπάρχει πλήθος στοιχείων

Στον εντοπισμό του ατόμου που έδωσε στον 18χρονο τη ναυτική φωτοβολίδα, με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό του 31χρονου αστυνομικού –το πόδι του οποίου ακρωτηρίασαν οι γιατροί-, έφτασαν οι αστυνομικές έρευνες, σύμφωνα με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Οικονόμου δήλωσε ότι θα υπάρξουν κι άλλες συλλήψεις πέρα από αυτή του 18χρονου, τονίζοντας πως ο άνθρωπος που τους προμήθευσε με φωτοβολίδες, πέτρες και ξύλα έχει κατονομαστεί και όλα τα στοιχεία που έχουν οι Αρχές στη διάθεσή τους αξιοποιούνται.

«Θα έχουμε συλλήψεις, δεν θα μείνουμε μόνη στη συγκεκριμένη σύλληψη του καθ ομολογία δράστη. Υπάρχει πλήθος στοιχείων. Θα εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια να φτάσουμε στον καθοδηγητή. Έχει κατονομαστεί από το δράστη άνθρωπος που παρακίνησε τα μέλη αυτής της συμμορίας να βγουν από την εξέδρα και να επιτεθούν στους αστυνομικούς. Είναι ο άνθρωπος που εφοδίασε με όπλα, φωτοβολίδες, ξύλα, πέτρες τα οποία είχε κρύψει σε χώρο εκτός γηπέδου. Το λέω για να αναδείξω την οργάνωση αυτών των δολοφονικών ομάδων» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Οικονόμου,

Και πρόσθεσε: «Αναζητούμε τον άνθρωπο αυτό με βάση πληροφορίες και αξιοποιώντας μια σειρά από στοιχεία. Υπάρχουν ενδείξεις και στοιχεία, η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη».

Ωστόσο, πηγές της ΕΛ.ΑΣ δεν επιβεβαιώνουν τη δήλωση του υπουργού, υπογραμμίζοντας πως τα όποια εντάλματα δεν έχουν προσωποποιηθεί και παραμένουν σε βάρος αγνώστων, ενώ πηγές του υπουργείου ΠΡΟ.ΠΟ. ανέφεραν πως ειπώθηκε εν τη ρύμη του λόγου του υπουργού και πως κάτι τέτοιο δεν ισχύει.

Σε ερώτηση για το αν η έρευνα προχωρήσει ακόμα και στην περίπτωση που φτάσει σε κάποιο άβολο σημείο, ο κ. Οικονόμου απάντησε: «Δεν υπάρχει κάτι που να αποτελεί φραγμό για τη Δικαιοσύνη και δεν υπάρχει κάτι που να σταματήσει την πολιτική βούληση αυτής της κυβέρνησης να υποστηρίξει την απόλυτη διαλεύκανση κάθε υπόθεσης που αφορά σε ανθρώπινες ζωές και την ελληνική κοινωνία. Αυτή είναι η υπεύθυνη στάση μας, η υποχρέωσή μας απέναντι στη νέα γενιά, απέναντι στο σύνολο των πολιτών που απαιτούν συνεχώς να κάνουμε βήματα που θα οδηγήσουν στο να αποδυναμώσουμε ακόμη περισσότερο το φαινόμενο του χουλιγκανισμού και της οπαδικής βίας. Να αποτελεί φραγμό τη Δικαιοσύνη και κάτι που θα εμποδίσει την πολιτική βούληση της κυβέρνησης για να αντιμετωπιστεί ο χουλιγκανισμός και η οπαδική βία».

«Για να επιστρέψουν οι φίλαθλοι στα γήπεδα θα πρέπει η ταυτοπροσωπία να γίνεται με ηλεκτρονικό εισιτήριο και να λειτουργούν οι κάμερες. Οι κάμερες που έβαλαν υπολείπονται σε προδιαγραφές και αυτό είναι ένα νομικό κενό το οποίο θα καλύψουμε» τόνισε σε άλλο σημείο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα