Οικονόμου: "Αξιοπρόσεκτη η επιμονή του κ. Ανδρουλάκη στην άρνηση του να λάβει απαντήσεις"

Γιάννης Οικονόμου Eurokinissi

Για "επιμονή του Νίκου Ανδρουλάκη να αρνείται να λάβει απαντήσεις", αναφορικά με την παρακολούθηση του τηλεφώνου του, κάνει λόγο ο Γιάννης Οικονόμου, ενώ εμμένει στη "νομιμότητά" της.

Απάντηση στις δηλώσεις του Νίκου Ανδρουλάκη, λίγο μετά τις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη για το σκάνδαλο παρακολούθησης του τηλεφώνου του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Σε δήλωσή του, κάνει λόγο για "επίμονη άρνηση του κ. Ανδρουλάκη να ενημερωθεί για τη νόμιμη επισύνδεση στο τηλέφωνό του", αλλά και σχετική ενημέρωσή του για το λογισμικό Predator, το οποίο η κυβέρνηση αρνείται κατηγορηματικά ότι έχει χρησιμοποιήσει.

Η δήλωση του Γιάννη Οικονόμου:

«Από την πρώτη στιγμή που ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε για τη νόμιμη επισύνδεση στο τηλέφωνο του κ. Ανδρουλάκη η κυβέρνηση επεδίωξε να ενημερώσει τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, κάτι που αυτός επίμονα αρνείται.

Εκτός από την Εξεταστική και την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, που επίσης θα ασχοληθούν με το ζήτημα, ο κ. Ανδρουλάκης μπορεί πάντοτε να απευθυνθεί και να λάβει απαντήσεις, με τον δέοντα θεσμικό τρόπο, από τις αρμόδιες αρχές. Επίμονα αρνείται και αυτή την επιλογή.

Η επισύνδεση στο τηλέφωνο του κ. Ανδρουλάκη πολιτικά είναι κάτι το οποίο δεν θα έπρεπε να έχει συμβεί, η νομιμότητα της όμως δεν αμφισβητείται. Αν ο κ. Ανδρουλάκης και όλοι όσοι προσποιούνται ότι αμφιβάλουν για τη νομιμότητα θέλουν να βεβαιωθούν για αυτό, δεν έχουν παρά να ανατρέξουν στο νόμο 2225/1994. Εκεί θα βρουν όλα τα σχετικά με τις νόμιμες επισυνδέσεις για λόγους εθνικής ασφάλειας που δεν εξαιρούν κανέναν υποκείμενο από το πεδίο εφαρμογής. Θα βρουν επίσης τις υπογραφές όλων όσων τον εισηγήθηκαν.

Τέλος, σε ό,τι αφορά το Predator και άλλα κακόβουλα λογισμικά μέσω των οποίων έχει γίνει παρακολούθηση ή απόπειρα παρακολούθησης δεκάδων πολιτικών και δημόσιων προσώπων στην Ευρώπη, έχουμε ξεκαθαρίσει ότι η Ελληνική Κυβέρνηση δεν τα έχει προμηθευτεί και καμιά αρχή ασφαλείας στην Ελλάδα δεν τα χρησιμοποιεί. Πρόκειται για ακόμη μία αξιοπρόσεκτη επιμονή του κ. Ανδρουλάκη η άρνηση και αυτής της πραγματικότητας».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΥΠΟΚΛΟΠΕΣ ΝΙΚΟΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

24MEDIA NETWORK