Οικονόμου: Δεν είχα καμία ένδειξη ή πληροφορία για παρακολούθηση μου

Οικονόμου: Δεν είχα καμία ένδειξη ή πληροφορία για παρακολούθηση μου
Γιάννης Οικονόμου Eurokinissi

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι δεν γνωρίζει τους τρεις επιχειρηματίες, που εμπλέκονται με το Predator και ότι δεν έχει επικοινωνήσει με το Γρηγόρη Δημητριάδη, μετά τα δημοσιεύματα

Βροχή ερωτήσεων με αφορμή το δημοσίευμα της Documento πως και ο ίδιος είχε πέσει θύμα παρακολούθησης με το κακόβουλο λογισμικό Predator δέχθηκε στο briefing ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Δεν είχα καμία ένδειξη στο κινητό, ούτε καμία πληροφορία για παρακολούθηση μου και δεν μου παρουσίασε ο κ. Βαξεβάνης καμία”, δήλωσε ο κ. Οικονόμου.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ρωτήθηκε επίσης εάν έχει επικοινωνήσει μετά το δημοσίευμα περί παρακολούθησης του με τον πρώην ΓΓ του πρωθυπουργού, Γρηγόρη Δημητριάδη (ο οποίος σήμερα καταθέτει εκ νέου στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής), καθώς και εάν γνώριζε τους τρεις επιχειρηματίες που φέρονται να εμπλέκονται με το λογισμικό Predator (Ταλ Ντίλιαν, Γιάννης Λαβράνος, Φέλιξ Μπίζιος). Ο κ. Οικονόμου απάντησε λακωνικά ότι δεν έχει επικοινωνήσει με τον κ.Δημητριάδη, είπε ότι δεν γνωρίζει τους τρεις επιχειρηματίες και δήλωσε ότι οι χειρισμοί της υπόθεσης από την κυβέρνηση καλύπτουν και τον ίδιο.

Κατά τα λοιπά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επέμενε στη γραμμή “όποιος έχει στοιχεία να τα παέι στη Δικαιοσύνη”.

Σημείωσε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη ανοιχτή δικαστική διαδικασία και έρευνα, προσθέτοντας “οποίος αισθάνεται ότι μπορεί να ρίξει φως στην υπόθεση να προσκομίσει ό,τι στοιχεία διαθέτει” και υποστηρίζοντας μάλιστα ότι έτσι θα αναδειχθεί “η κατασκοπευτική, μυθιστορηματική, διάσταση αυτού του θέματος που παρακαλουθούμε σε συνέχειες, σε νουβέλες, εδώ και τρεις εβδομάδες”.

Επικαλέστηκε δε ότι και σε αντίστοιχες υποθέσεις στο εξωτερικό, η έρευνα δεν έχει ακόμη καταλήξει σε αποτελέσματα, καλώντας όσους ασκούν κριτική στην κυβέρνηση “να αναρωτηθούν ποιες ακριβώς απαντήσεις έχουν δοθεί για τις παρακολουθήσεις δημοσίων προσώπων ή ενδεχόμενες παρακολουθήσεις στο Βέλγιο, στη Γαλλία, στην Ισπανία, στην Πολωνία ή και σε άλλες χώρες”.

Υπενθυμίζεται ότι για 3η συνεχή Κυριακή η εφημερίδα Documento δημοσιεύει λίστες παρακολουθούμενων, οι εφημερίδες ΒΗΜΑ & Νέα έχουν κάνει λόγο για χρήση του λογισμικού Predator από αστυνομικούς σε δημόσιο κτίριο στην Αγ.Παρασκευή και σχέση του Γ.Δημητριάδη με τους προαναφερόμενους επιχειρηματίες και η εφημερίδα Καθημερινή επικαλείται δικαστικές πηγές που επιβεβαιώνουν παράνομες παρακολουθήσεις.

Ανάμεσα στα ονόματα της νέας λίστας ειδικότερα είναι:

  • του κυβερνητικού εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου,
  • του βουλευτή Ανδρέα Λοβέρδου,
  • της υπ. Παιδείας Νίκης Κεραμέως,
  • της εισαγγελέως της ΕΥΠ Βασιλικής Βλάχου,
  • του πρώην αρχηγού της ΕΛΑΣ Μιχάκη Καραμαλάκη
  • του Μένιου Φουρθιώτη και συνεργάτιδάς του.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα