Οικονόμου: Ο πρωθυπουργός δεν γνώριζε για την κατάσταση χάους στον ΟΣΕ

Οικονόμου: Ο πρωθυπουργός δεν γνώριζε για την κατάσταση χάους στον ΟΣΕ
Γιάννης Οικονόμου Caption/Glomex

Μιλώντας σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, τόνισε ότι ο πρωθυπουργός δεν γνώριζε για την κατάσταση διάλυσης του εθνικού σιδηροδρομικού δικτύου.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, βρέθηκε στο τηλεοπτικό πλατό του ΣΚΑΙ, και, στον απόηχο του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη, καλέστηκε να σχολιάσεις τις δραματικές ελλείψεις του εθνικού σιδηροδρομικού δικτύου.

“Σε επίπεδο πρωθυπουργού η εικόνα αυτή δεν είχε φτάσει, δεν είχε μεταφερθεί τέτοια εικόνα, αυτό που θέλω να σας πω είναι ότι οι αρμόδιοι όφειλαν να ξέρουν” απάντησε ο κ. Οικονόμου σε ερώτηση αν γνώριζε η κυβέρνηση για την κατάσταση χάους και ελλείψεων στον ΟΣΕ ενώ συνέχισε τονίζοντας πως “υπάρχει πολιτική ευθυνη, η οποία ανελήφθη και γι’ αυτό τον λόγο”, αναφερόμενος στην παραίτηση Κώστα Αχ. Καραμανλή.

“Κάνείς δεν μπορεί να αρνηθεί ότι με τέτοιες παθογένειες ο πρωθυπουργός μάχεται από την πρώτη στιγμή. Λέω ότι προφανώς όφειλαν να ξέρουν αυτό το μπάχαλο σε ό,τι αφορά το ανθρώπινο δυναμικό του ΟΣΕ“. “Σε κάθε παρουσία του ο πρωθυπουργός είχε πει ότι η επόμενη 10ετία θα είναι η δεκαετία των σιδηδρόμων σε ό,τι αφορά την ανάπτυξη και τον εκσυγχρονισμό του δικτύου”, συμπλήρωσε.

Επανέλαβε ότι η εικόνα της διάλυσης των σιδηροδρόμων σε επίπεδο κυβέρνησης “δεν είχε μεταφερθεί” και συμπλήρωσε ότι θα απαντηθούν ερωτήματα όπως εάν είχε μεταφερθεί από τον ΟΣΕ προς τον υπουργό.

“Ήταν κομμάτι της πολιτικής ευθύνης που ανελήφθη ότι όφειλαν να ξέρουν το μαύρι χάλι που υπήρχε στη διοίκηση του ΟΣΕ” είπε χαρακτηριστικά και εξήγησε: “μιλάμε για τη νοοτροποία του λουφάρω και φεύγω μισή ώρα νωρίτερα από τη βάρδια, βάζω τον καινούριο για να πάρουν τα ρεπό τους οι παλιοί, κάνω τον έξυπνο και φεύγω παίρνοντας μια αναρρωτική άδεια την επόμενη μέρα για να μην μπλέξω”. “Όλα αυτά είναι αδυναμίες που δεν γεννήθηκαν χτες” πρόσθεσε.

Για τις συμβάσεις είπε ότι η στορία και η εξελιξή τους θα αποδειχθεί στη Βουλή, πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση παρέλαβε ένα τελματωμένο έργο και ότι από το 2019 “με καθυστερήσεις ξεμπλοκαρίστηκε ένα έργο που σήμερα έχει παραδοθεί στο 70%”.




Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα