Ολοκληρωτισμό καταλογίζει στην κυβέρνηση για τα ΜΜΕ ο Άδωνις Γεωργιάδης

Ολοκληρωτισμό καταλογίζει στην κυβέρνηση για τα ΜΜΕ ο Άδωνις Γεωργιάδης
Συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής, για τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015. (EUROKINISSI/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ) Eurokinissi

Σε φανερά υψηλότερους τόνους από τον Κυριάκο Μητσοτάκη που μίλησε λίγο νωρίτερα για «ημιαυταρχισμό».

Κριτική στην κυβέρνηση για τα ΜΜΕ με το βλέμμα στον εσωκομματικό ανταγωνισμό για την προεδρία της ΝΔ άσκησε ο Άδωνις Γεωργιάδης καθώς κατήγγειλε «ολοκληρωτισμό» λίγη μόλις ώρα μετά την τοποθέτηση του ανθυποψηφίου του Κυριάκου Μητσοτάκη ο οποίος είχε κάνει λόγο για «ημιαυταρχισμό».

«Δεν θα σας αφήσουμε να επιβάλετε ολοκληρωτικό πολίτευμα» είπε ο κ. Γεωργιάδης στο ίδιο πνεύμα με τον προλαλήσαντα κ. Μητσοτάκη ενώ χρησιμοποίησε και εκείνος την αποπομπή της ΓΓ Δημοσίων Εσόδων Κατερίνας Σαββαΐδου ως απόδειξη των «ολοκληρωτικών» τάσεων της κυβέρνησης.  Κατηγόρησε, μάλιστα, τον ΣΥΡΙΖΑ ότι με αυτές τις αποφάσεις δείχνει το «αποκρουστικό πρόσωπό» του και θέλει να ελέγχει την κοινωνία. «Ο Σύριζα θέλει να ελέγχει όποιον του αντιτίθεται. Η περίοδός του θα είναι η πιο μαύρη των τελευταίων 40 ετών» συμπλήρωσε. Ισχυρίστηκε, μάλιστα, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επιθυμεί να ελέγξει και να εκβιάσει τα κανάλια και δήλωσε: «αυτό είναι χειρότερο από τη διαπλοκή, είναι ολοκληρωτισμός».

Ο κ. Γεωργιάδης κάλεσε επίσης τον παριστάμενο υπουργό Παιδείας, Νίκο Φίλη, να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις της κυβέρνησης για την επιβολή του ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση μετά τα δημοσιεύματα που εμφανίζουν τους δανειστές να απορρίπτουν την πρόταση για κλιμακωτό ΦΠΑ. «Η κυβέρνηση δεν έχει πει τι σκοπεύει να πράξει. Θα είναι 0% ή 23% ο ΦΠΑ;» διερωτήθηκε. Κατηγόρησε, μάλιστα, τον κ. Τσίπρα ότι κορόιδεψε τον ελληνικό λαό προεκλογικά όταν ανέφερε στο debate ότι προτίθεται να καταργήσει τον ΦΠΑ στην εκπαίδευση.  Επιτέθηκε, όμως, στον κ. Φίλη και για την πρόσκληση που απεύθυνε ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ στους έλληνες φοιτητές να σπουδάσουν στη Γαλλία. «Εσείς κύριε Φίλη έπρεπε να ζητήσετε να έρθουν γάλλοι φοιτητές στην Ελλάδα» είπε ο κ. Γεωργιάδης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα