Επιμένει ο Τσελίκ στα περί "πειρατείας" της Ελλάδας στο Αιγαίο

Ο Ομέρ Τσελίκ
Ο Ομέρ Τσελίκ AP

"Η Τουρκία έχει 100% δίκιο στην Ανατολική Μεσόγειο. Η Ελλάδα είναι ένα πειρατικό κράτος και ξεπερνάνε το μπόι της οι ενέργειές της στην Ανατολική Μεσόγειο", δήλωσε ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης.

Προκλητικός για ακόμη μια φορά ο εκπρόσωπος του κόμματος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Ομέρ Τσελίκ, μιλώντας μετά τη συνάντηση του κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) είπε ότι "η Ελλάδα είναι ένα πειρατικό κράτος στην Ανατολική Μεσόγειο, και προσπαθεί να φτάσει πέρα από το μπόι της".

"Διεξάγουμε έρευνες στις περιοχές της θαλάσσιας δικαιοδοσίας μας στην υφαλοκρηπίδα μας, δεν υπάρχει τίποτα που να αφορά την Ελλάδα", δήλωσε ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης για τις έρευνες του Ορουτς Ρέις, στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ακόμη, απηύθυνε κάλεσμα προς τη Γαλλία αναφέροντας: "αν αναζητάτε έναν αξιόπιστο συνομιλητή, η Ελλάδα δεν είναι πιο αξιόπιστος συνομιλητής από την Τουρκία. Εάν ο Μακρόν θέτει μια κόκκινη γραμμή στο δικό μας πεδίο, την Γαλάζια Πατρίδα, θα επιστρέψουμε αυτήν την κόκκινη γραμμή στο Μακρόν".

"Δεν αστειευόμαστε για την Γαλάζια Πατρίδα και δεν θα δεχτούμε τη συγγνώμη για μια ενέργεια για την οποία θα χρειαστεί να ζητηθεί συγγνώμη στο μέλλον. Οι Γάλλοι δεν έχουν τίποτα να επιτύχουν φέρνοντας τα αεροσκάφη Rafale εκεί ή κάνοντας ασκήσεις με τη 'Νότια Κύπρο", είπε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ελληνοτουρκικά, Τουρκία, Γαλλία
SHARE:

24Media Network