Ομιλία Τζανακόπουλου σε κατάμεστη αίθουσα – Απ’ έξω ακροδεξιοί

Ομιλία Τζανακόπουλου σε κατάμεστη αίθουσα – Απ’ έξω ακροδεξιοί

"Κόντρα στους κήρυκες του μίσους και του διχασμού, το μήνυμα της Αριστεράς είναι το μήνυμα της αλληλεγγύης, της φιλίας, της ισότητας και της δικαιοσύνης" τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος από την Κατερίνη.

Σε κατάμεστη αίθουσα στο επιμελητήριο Πιερίας μίλησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, σε κομματική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Κατερίνη.

Εκδήλωση πραγματοποιήθηκε και στην Καβάλα με ομιλητή τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο. Και οι δύο εκδηλώσεις εντάσσονται στην εκστρατεία ενημέρωσης του κυβερνώντος κόμματος μετά τη συμφωνία των Πρεσπών.

Ενώ η αίθουσα του επιμελητηρίου ήταν γεμάτη, περίπου 200 ακροδεξιοί και χρυσαυγίτες συγκεντρώθηκαν έξω από αυτό.

Την παρουσία αυτών των στοιχείων επιβεβαίωσε ο Ηλίας Παναγιώταρος ο οποίος έγραψε στο Twitter: “Εχει πολύ πλάκα ο τέως φωνασκών”μπάτσοι και ναζί το ίδιο μαγαζί” να αισθάνεται στοργή και προδέρμ στην ασφάλεια των “μπάτσων”… Δεν μπορούν να σταθούν πουθενά: «Αγκαλιά» με τα ΜΑΤ ο Δ.Τζανακόπουλος στην Κατερίνη – «Θερμή υποδοχή».

 

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις δεν επέτρεψαν στους ακροδεξιούς να πλησιάσουν στον χώρο της εκδήλωσης. Δεν έχει περάσει άλλωστε καιρός από τις επιθέσεις που έγιναν στο σπίτι του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αστέριου Καστόρη και της Μπέτυς Σκούφα στην πόλη.

Υπενθυμίζεται ότι ο o βουλευτής Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ Αστέριος Καστόρης είχε δηλώσει μεταξύ άλλων στον News 24/7 στους 88,6: “Εγώ δεν ήμουν εκεί, αλλά στο σπίτι φιλοξενώ τα πεθερικά μου, άρρωστοι άνθρωποι άνω των 80. Με τις ύβρεις και τα συνθήματά τους κατατρόμαξαν όλη τη γειτονιά. Δεν έγιναν συλλήψεις. Υπάρχουν όμως βίντεο και φωτογραφίες. Έχω καταθέσει μήνυση κατά παντός υπευθύνου. Οι άνθρωποι αυτοί ήταν αποφασισμένοι να χτυπήσουν για να δουν αίμα”.

Τζανακόπουλος: “Υλοποιήσαμε τα συμφωνηθέντα του 3ου προγράμματος”

“Κόντρα στους κήρυκες του μίσους και του διχασμού, το μήνυμα της Αριστεράς είναι το μήνυμα της αλληλεγγύης, της φιλίας, της ισότητας και της δικαιοσύνης. Είμαστε σήμερα εδώ στην Κατερίνη για να δώσουμε ακόμη μεγαλύτερη δύναμη σε αυτό το μήνυμα”, τόνισε μεταξύ άλλων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

“Η Ελλάδα των ελίτ, της διαπλοκής και της ολιγαρχίας είναι αδύνατο να αποδεχτεί τη νέα πραγματικότητα της συμπλήρωσης του πρώτου εξαμήνου εκτός μνημονίου.

Για αυτό βομβαρδιζόμαστε καθημερινά όλο και περισσότερο με ψευδείς ειδήσεις, διαστρεβλώσεις και πολιτικό κουτσομπολιό”, πρόσθεσε. “Σε αυτά τα 4 χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ απέδειξε στην πράξη ότι υπήρχε και υπάρχει άλλος δρόμος από το αναπόδραστο της αέναης λιτότητας και της οικονομικής καχεξίας. Και το κατάφερε διότι η κυβέρνηση που συγκρότησε εργάστηκε αποφασιστικά, αποτελεσματικά και έντιμα”, συνέχισε.

“Ο συμβιβασμός του Ιουλίου του 2015, οι σκληρές διαπραγματεύσεις σε κάθε αξιολόγηση, η μάχη με τους πλέον ακραίους εκ των δανειστών, έγιναν πάντα με το βλέμμα στραμμένο στον Αύγουστο του 2018. Και είμαστε περήφανοι σήμερα που οι εξελίξεις δικαιώνουν τις επιλογές μας”, δήλωσε ακόμη.

Χρησιμοποιώντας δε την παραβολή του Σισύφου, είπε: “Η συνθήκη μιας κοινωνίας που έπρεπε να μετατραπεί σε συλλογικό Σίσυφο και μάλιστα να είναι πεισμένη ότι η τιμωρία της είναι δίκαιη, βρήκε τελικά τη διάψευσή της το 2015 με την ιστορική απόφαση του ελληνικού λαού να δώσει στην Αριστερά την ευθύνη για τη διακυβέρνηση”.

Κάνοντας έναν σύντομο απολογισμό, στάθηκε στα παρακάτω:

Υλοποιήσαμε τα συμφωνηθέντα του 3ου προγράμματος αλλά ταυτόχρονα εργαστήκαμε σκληρά & καταφέραμε υπό πολύ στενά δημοσιονομικά πλαίσια να ενισχύσουμε και να προστατέψουμε την κοινωνική πλειοψηφία:

– Εξασφαλίσαμε την καθολική πρόσβαση του πληθυσμού στο ΕΣΥ.

– Θεσπίσαμε το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης

– Προστατέψαμε τη λαϊκή κατοικία

– Η υπεραπόδοση της οικονομίας μεταφράστηκε στην παροχή της 13ης σύνταξης & του κοινωνικού μερίσματος την τελευταία 3ετία.

– Συγκρουστήκαμε με την παραβατικότητα στην αγορά εργασίας. Σήμερα έχουμε περιορίσει την υποδηλωμένη & αδήλωτη εργασία στο 9% από το 20% που παραλάβαμε.

– Μειώσαμε την ανεργία σχεδόν 9 μονάδες και μάλιστα προς όφελος των σχέσεων πλήρους εργασίας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα