Οργή για την πρόταση Παπανδρέου

Οργή για την πρόταση Παπανδρέου
ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΥΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΕΙΑ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ/PHASMA/Γ.ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ Phasma

Στο κενό φαίνεται να πέφτουν οι προτάσεις Παπανδρέου στο Πολιτικό Συμβούλιο, καθώς τα περισσότερα στελέχη ως τώρα έχουν ταχθεί κατά. Στάση αναμονής από τους κορυφαίους

Τουλάχιστον έξι όχι φαίνεται να έχει εισπράξει ως τώρα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, από συντρόφους του στο Πολιτικό Συμβούλιο.

Σχεδόν όλοι όσοι πήραν τον λόγο άσκησαν κριτική στον κ. Παπανδρέου και με τον έναν ή τον άλλον τρόπο διαφώνησαν με τις προτάσεις του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Συλβάνα Ράπτη ζήτησε να προχωρήσουν εδώ και τώρα οι διαδικασίες όπως προβλέπει το καταστατικό και να συγκληθεί το Εθνικό Συμβούλιο, ενώ τόνισε ότι “οι μακρόσυρτες διαδικασίες οδηγούν σε λύση δια της σήψης και τέτοια λύση δεν μας ταιριάζει”.

Ο Ι. Μίχας, επισήμανε ότι σε καμία περίπτωση δεν δέχεται τη λογική της διαρχίας, ότι θεωρεί λάθος ο πρόεδρος που θα ηγηθεί του κόμματος στις επόμενες εθνικές εκλογές να μην έχει πρώτα διασφαλίσει τουλάχιστον την εμπιστοσύνη των μελών και φίλων του κινήματος.

“Τι πρέπει να γίνει;”, αναρωτήθηκε.

“Αν ο πρόεδρος θέλει να συνεχίσει να ηγείται του ΠΑΣΟΚ, αναφαίρετο δικαίωμα του, το πρώτο είναι να ανοίξουν οι καταστατικές διαδικασίες εκλογής προέδρου με τον τρόπο που έγινε το 2007 πριν τις εθνικές εκλογές, δηλαδή άμεσα, και δεύτερον να συνεδριάσει το εθνικό συμβούλιο”.

Υπέρ των άμεσων διαδικασιών τοποθετήθηκαν και οι κ.κ. Σαλαγιάννης και Πανταζής.

Ο πρώτος εξέφρασε τη διαφωνία του με την πρόταση του κ. Παπανδρέου, ζητώντας την άμεση σύγκλιση του Εθνικού Συμβουλίου.

Είπε μάλιστα πως αυτό θα πρεπε να γίνει ακόμα και μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα και εκεί το σύνολο των στελεχών του ΠΑΣΟΚ να αποφασίσει την εκλογή προέδρου το ταχύτερο δυνατό, και πάντως ως το τέλος Ιανουαρίου.

Ο Σαλαγιάννης εκνεύρισε τον Παπανδρέου

Ένταση δημιουργήθηκε όταν ο κ. Σαλαγιάννης, απευθύνθηκε προσωπικά στον κ. Παπανδρέου και τον κατηγόρησε ότι τα προηγούμενα δύο χρόνια λειτούργησε στο ΠΑΣΟΚ περισσότερο ως απόλυτος κυρίαρχος και όχι ως εκλεγμένος πρόεδρος.

“Άρα, έχει δίκιο ο αδελφός μου!”, τον διέκοψε εκνευρισμένος ο κ. Παπανδρέου.

“Μια φορά ακόμα να παρέμβει έτσι ο αδελφός σας δεν θα μείνει τίποτα από το κύρος σας στην κοινωνία. Ο αδελφός σας μίλησε ως εκπρόσωπος  δυναστείας με τη νοοτροπία του πρίγκιπα”, απάντησε ο κ. Σαλαγιάννης.

Και η Τόνια Αντωνίου στάθηκε απέναντι στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, αφού φαίνεται να του είπε ότι “Εγώ που δεν διακατέχομαι από ραγιαδισμό σας ρωτώ:

Το 2004 αλλάξαμε αρχηγό για να μειώσουμε τη διαφορά από τη ΝΔ. Τώρα που παίζεται η ύπαρξη της παράταξης γιατί να μην αλλάξουμε ηγεσία;”.

Εκτίμησε επίσης ότι αν ο κ. Παπανδρέου παραμείνει πρόεδρος πολλοί  συνάδελφοί της δεν θα κατέβουν υποψήφιοι στις εκλογές.

Τέλος και ο Γ. Παναγιωτακόπουλος, σημείωσε ότι δεν επιτρέπονται καθυστερήσεις και σκόπιμες ολιγωρίες και  πρότεινε τη σύγκλιση ενός συνεδρίου επανίδρυσης πριν από τις εθνικές εκλογές.

“Εκλογή όλων των οργάνων και του προέδρου όπως προβλέπει το καταστατικό. Αν και εγώ διαφωνώ με τις ψηφοφορίες στα καφενεία και θα θέσω το θέμα αυτό στο Συνέδριο. Να παρουσιάσουν όλοι οι υποψήφιοι το πολιτκό και ιδεολογικό τους στίγμα. Οχι μέσα από το διαδίκτυο όχι στην πασαρέλα στα κανάλια”.

Υπέρ του Γ. Παπανδρέου τάχθηκε, όπως μαθαίνουμε ως τώρα, μόνο ο Κ. Ασκούνης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα