Οργή της ΝΔ για δημοσιογράφο της ΕΡΤ που χαρακτήρισε φασίστα τον Μητσοτάκη

Τα γραφεία της ΝΔ
Τα γραφεία της ΝΔ EUROKINISSI

Η αξιωματική αντιπολίτευση με ανοιχτή επιστολή στη διοίκηση της δημόσιας τηλεόρασης και στο ΕΣΡ απευθύνει όπως αναφέρει τελευταία προειδοποίηση στην ΕΡΤ. Τι απαντά η ΕΡΤ.

Με ανοιχτή επιστολή της η Νέα Δημοκρατία προς την ηγεσία της ΕΡΤ καταγγέλλει την τοποθέτηση του παρουσιαστή της εκπομπής "Δεύτερη Ματιά" Σωτήρη Καψώχα, ο οποίος παρομοίασε τον Κυριάκο Μητσοτάκη κατά την ομιλία του στην 83η ΔΕΘ με τον ιταλό θεωρητικό του φασισμού Σέρτζιο Πανούτσιο.

Στην ανακοίνωσή της η ΝΔ επισημαίνει ότι τη δημόσια τηλεόραση πληρώνουν όλοι οι Έλληνες πολίτες και απευθύνει «τελευταία προειδοποίηση για τον εξευτελισμό που προκαλούν στη δημόσια ραδιοτηλεόραση»

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ανοιχτής επιστολής:

«Ανοιχτή επιστολή του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας προς τους:

Βασίλη Κωστόπουλο Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΡΤ

Βασίλη Ταλαμάγκα, εντεταλμένο σύμβουλο της ΕΡΤ.

Παναγιώτη Τσούτσια, Γενικό Διευθυντή Ενημέρωσης της ΕΡΤ.

Στην εκπομπή της ΕΡΤ1 "Δεύτερη Ματιά" ακούστηκαν σήμερα, μεταξύ άλλων, τα εξής:

«Η ομιλία του κ. Μητσοτάκη ήταν μία ιδεολογική σάλτσα διανθισμένη με εθνικιστικές αναφορές. Μιλάω για την εμμονή του σε ένα νεοφιλελεύθερο δόγμα ανάλγητο και ακραίο. Μιλάω για τις ιδιωτικοποιήσεις. Ακούγοντας το σύνολο της ομιλίας του το Σάββατο νόμιζα ότι άκουγα τον θεωρητικό του φασισμού τον Σέρτζιο Πανούτσιο ο οποίος εισήγαγε στοιχεία εθνικισμού στην Ιταλία του Μουσολίνι».

Τα παραπάνω τα ανέφερε επί λέξει ο κ. Σωτήρης Καψώχας που είναι ένας εκ των κεντρικών παρουσιαστών της εκπομπής.

Θα το επαναλάβουμε για τελευταία φορά: Τη δημόσια τηλεόραση την πληρώνουν όλοι οι Έλληνες πολίτες και οι κ. Κωστόπουλος, Ταλαμάγκας και Τσούτσιας έχουν την πλήρη ευθύνη να διασφαλίσουν όσα επιτάσσει το Σύνταγμα για την αποστολή της.

Ενημερώνουμε τους τρεις προαναφερθέντες, όπως και τον αρμόδιο υπουργό Νίκο Παππά που τους διόρισε, ότι αυτή είναι η τελευταία προειδοποίηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τον καθημερινό εξευτελισμό που προκαλούν στη δημόσια ραδιοτηλεόραση.

Υ.Γ Η εν λόγω ανοιχτή επιστολή αυτονοήτως απευθύνεται και στην ηγεσία του ΕΣΡ που εκ του Συντάγματος έχει την ευθύνη της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.»

Απάντηση ΕΡΤ σε ανοικτή επιστολή ΝΔ

Σε απάντηση της ανοικτής επιστολής της ΝΔ, επισημαίνονται τα εξής:

Η ΕΡΤ δεν μπορεί ούτε επιτρέπεται να προβαίνει σε προληπτική λογοκρισία των δημοσιογράφων της, είτε αυτοί ανήκουν στο μόνιμο προσωπικό, είτε είναι συνεργαζόμενοι.

Είναι βεβαίως αυτονόητο, ότι τόσο οι παρουσιαστές όσο και οι καλεσμένοι των ενημερωτικών εκπομπών εκφράζουν απολύτως προσωπικές απόψεις, που δεν υπαγορεύονται καθ' οιονδήποτε τρόπο από την ΕΡΤ.

Ας σημειωθεί επίσης, ότι κατά τη διάρκεια της εκπομπής, ο ίδιος ο δημοσιογράφος προέβη σε διευκρινίσεις επί των λεγομένων του προς αποφυγήν παρερμηνειών και παρεξηγήσεων.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΕΡΤ, Νέα Δημοκρατία
SHARE:

24Media Network