Στήριξη και συναίνεση από ΝΔ

ΒΟΥΛΗ - Ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού,  Γιώργου Παπανδρέου, σύμφωνα με το άρθρο 142 Α του Κανονισμού της Βουλής, για τις εξελίξεις στη Λιβύη, Tr;ith 22 Mar. 2011. (EUROKINISSI / ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ)
ΒΟΥΛΗ - Ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, σύμφωνα με το άρθρο 142 Α του Κανονισμού της Βουλής, για τις εξελίξεις στη Λιβύη, Tr;ith 22 Mar. 2011. (EUROKINISSI / ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ) EUROKINISSI

Ορθή χαρακτήρισε τη στάση της Ελλάδας, ο Δ. Αβραμόπουλος, ο οποίος εμφανίστηκε συναινετικός και στήριξε τις κυβερνητικές κινήσεις.

Συναινετικός, στηρίζοντας τις ενέργειες της κυβέρνησης, και χαρακτηρίζοντας ορθή τη στάση της χώρας μας έναντι των εξελίξεων στη Λιβύη, εμφανίστηκε στο βήμα της Βουλής ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Δημήτρης Αβραμόπουλος, στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση που ζήτησε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου για να ενημερώσει για τις εξελίξεις.

"Τη στάση μας καθορίζει το εθνικό συμφέρον της χώρας και η διεθνής νομιμότητα, με υπόβαθρο και ηθική βάση, το ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας", τόνισε χαρακτηριστικά ο Δ. Αβραμόπουλος και παράλληλα υποστήριξε την ανάγκη να συμβάλουν όλα τα κόμματα στη διαμόρφωση μιας εθνικής στάσης που θα ενισχύσει, όπως είπε, το κύρος της χώρας και θα την καθιστά παράγοντα ειρήνης και σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου.

"Η Ελλάδα οφείλει να δηλώσει παρούσα στις εξελίξεις, να τιμά και να αξιοποιεί τα στρατηγικά της πλεονεκτήματα σε συνδυασμό με την σταθερή και μακροχρόνια φιλία της με τον αραβικό κόσμο. Η Ελλάδα ούτε μικρή ούτε αδύναμη είναι. Η παρουσία της πρέπει να είναι απαλλαγμένη από φοβικά σύνδρομα και συνάμα να έχει κρυστάλλινη θέση", υπογράμμισε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ και πρόσθεσε:

"Ορθά η Ελλάδα είναι παρούσα στις εξελίξεις. Οφείλει η χώρα μας να επιδιώξει πέραν όλων των άλλων και την διπλωματική της παρουσία και να επαγρυπνά για τις κυοφορούμενες εξελίξεις. Ορθά στηρίζει η Ελλάδα το ψήφισμα του ΟΗΕ λειτουργώντας υποστηρικτικά και όπως επιβεβαίωσε ο υπουργός Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος δεν συμμετέχει σε στρατιωτικές επεμβάσεις. Η χώρα μας είναι παράγοντας σταθερότητας της περιοχής και οφείλει αυτό το ρόλο να το διεκδικεί συνεχώς. Η Ελλάδα δεν πρέπει να είναι ουραγός των εξελίξεων αλλά με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες και ξεκάθαρες θέσεις πρέπει να δράσει με ενέργειες που θα είναι προέκταση της διεθνούς νομιμότητας. Δεν της ταιριάζει ούτε ο ρόλος του μεγάλου ασθενούς ούτε του επιτήδειου ουδέτερου. Είμαστε μετρίσιμη δύναμη φτάνει να το δείχνουμε και να το επιδιώκουμε".

Παρόλα αυτά, ο κ. Αβραμόπουλος έκανε λόγο και για προβληματισμό που επικρατεί εξαιτίας της αδυναμίας συνεννόησης στους κόλπους της συμμαχίας".

  

   

SHARE:

24Media Network