Ο "φέρελπις" Παπαδήμος διέψευσε τις προσδοκίες

ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ ΠΡΟΕΔΡΕΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΛΟΥΚΑ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ 

(ICON PRESS / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ)
ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ ΠΡΟΕΔΡΕΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΛΟΥΚΑ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ (ICON PRESS / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ) ICON

Διαβάστε γιατί σύμφωνα με τη Die Welt, η μέχρι στιγμής θητεία του Λ. Παπαδήμου δεν είναι επιτυχημένη

Επιχειρώντας έναν απολογισμό των ημερών του Λουκά Παπαδήμου ως επικεφαλής της κυβέρνησης συνεργασίας στην Ελλάδα, η Die Welt σημειώνει ότι κινδυνεύει να παρασυρθεί στη δίνη του μικροκομματισμού.

Αναφέρεται στις υψηλές προσδοκίες που γέννησε στο εξωτερικό και εσωτερικό η παρουσία του πρώην αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στο "τιμόνι" της Ελλάδας.

Αναμενόταν να εφαρμόσει αποφασιστικά και γρήγορα τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις βγάζοντας τη χώρα από την κρίση.

Ωστόσο, όπως υπογραμμίζει η εφημερίδα, 2,5 μήνες μετά οι ελπίδες έκαναν φτερά στο Βερολίνο, τις Βρυξέλλες, τη Ουάσιγκτον, αλλά και την Αθήνα.

"Στην πράξη, ο απολογισμός της κυβέρνησης Παπαδήμου είναι φτωχός. Ο πρωθυπουργός πέτυχε να κάνει μικρές μεταρρυθμίσεις, όπως οι αποφάσεις τις προηγούμενης εβδομάδας για διευκόλυνση της ίδρυσης επιχειρήσεων. Σαφώς μακρύτερη είναι όμως η λίστα των μεταρρυθμίσεων που έμειναν στάσιμες", τονίζεται.

Αναφορά γίνεται και στις συνεχιζόμενες έριδες μεταξύ των κομμάτων, οι οποίες εντοπίζονται και στο εσωτερικό του κυβερνητικού συνασπισμού. Ούτε ο Λουκάς Παπαδήμος, σύμφωνα με την Die Welt, απέφυγε να εμπλακεί σε αυτές.

Η οικονομική εφημερίδα συγκρίνει ακόμα τον Έλληνα πρωθυπουργό με την περίπτωση Μόντι στην Ιταλία.

"Ενώ ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Μόντι επιδεικνύει ζήλο στον πολιτικό αγώνα, ο Λουκάς Παπαδήμος εμφανίζεται εμφανώς αδύναμος", σημειώνεται.

Αναφέρεται μάλιστα στο αποτέλεσμα τελευταίας δημοσκόπησης της Public Issue, βάσει της οποίας ο Λουκάς Παπαδήμος χαίρει της αποδοχής του 55% των ερωτηθέντων.

"Δεν θα διαρκέσει πολύ μέχρι τη στιγμή που η δυσαρέσκεια έναντι των πολλών θα φτάσει και στον έναν που βρίσκεται στην κορυφή", καταλήγει.

SHARE:

24Media Network