Όταν ο Σαμαράς είπε σε Βενιζέλο και Κουβέλη ότι θα κλείσει την ΕΡΤ

Όταν ο Σαμαράς είπε σε Βενιζέλο και Κουβέλη ότι θα κλείσει την ΕΡΤ
EUROKINISSI

Τι είπε ο πρωθυπουργός στους αρχηγούς, στη μυστική σύσκεψη της περασμένης Κυριακής για την ΕΡΤ. Πώς αντέδρασαν Βενιζέλος και Κουβέλης

Το παρασκήνιο της μυστικής συνάντησης των τριών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση φέρνει στο φως της δημοσιότητας το "Βήμα της Κυριακής".

Η συνάντηση έγινε την περασμένη Κυριακή, στο πατρικό του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στην οδό Μουρούζη.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος και ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης, άκουσαν τον πρωθυπουργό να τους αναλύει την απόφασή του για να μπει "λουκέτο" στην ΕΡΤ.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, στη συνάντηση επικράτησε μεγάλη ένταση.

Ο κ. Σαμαράς είπε στους κυβερνητικούς του εταίρους, ότι βάσει μυστικών δημοσκοπήσεων οι πολίτες ήταν θετικοί στο να κλείσει η ΕΡΤ. Επίσης τους ανέφερε τις πιέσεις για 2.000 απολύσεις από το δημόσιο, κάτι που μπορούσε να αποφευχθεί μέσω του "λουκέτου" στην ΕΡΤ.

Ο πρωθυπουργός είπε στους κκ Βενιζέλο και Κουβέλη ότι το κλείσιμο θα γινόταν με πράξη νομοθετικού περιεχομένου, για να μη τους φέρει σε δύσκολη θέση, αφού δεν θα χρειαζόταν να ψηφίσουν. Και αυτό διότι μέχρι τον Οκτώβριο θα έχει ψηφιστεί το σχέδιο νόμου για τη νέα ΕΡΤ και η πράξη νομοθετικού περιεχομένου δεν θα ισχύει.

"Δηλαδή μας ζητάς να κοροϊδεύουμε εαυτούς και αλλήλους;" φέρεται να του είπε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ενώ οργισμένος ήταν και ο Φώτης Κουβέλης.

"Οποία επιμέλεια! Τα έχετε ετοιμάσει όλα χωρίς καν να έχουμε συζητήσει μεταξύ μας. Εμείς αυτό δεν θα το στηρίξουμε" φέρεται να είπε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.

Και οι δύο πολιτικοί αρχηγοί ξεκαθάρισαν στον πρωθυπουργό ότι είναι αντίθετοι στο να κλείσει η ΕΡΤ.

SHARE:

24Media Network