Όθωνας: Σχηματισμός κυβέρνησης με την τρίτη εντολή

Όθωνας: Σχηματισμός κυβέρνησης με την τρίτη εντολή
Ο διευθυντής του Πολιτικού Γραφείου της Φώφης Γεννηματά, Μανώλης Όθωνας Eurokinissi

Ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου της Φώφης Γεννηματά μίλησε στον News 24/7 στους 88,6 σημειώνοντας, πως ο πήχης για το Κίνημα Αλλαγής στις εθνικές εκλογές είναι η τρίτη θέση.

Δεν τίθεται θέμα αλλαγής ονόματος και συμβόλου για το ΚΙΝΑΛ, διαβεβαίωσε ο Μανώλης Οθωνας, διευθυντής πολιτικού γραφείου της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΚΙΝΑΛ μιλώντας στον Νews24/7 στους 88,6 και στην εκπομπή “Παιχνίδια εξουσίας” των Βασίλη Σκουρή και Αγγελικής Σπανού.

Ο πήχυς για το ΚΙΝΑΛ στις εθνικές εκλογές είναι η τρίτη θέση, “η συμμετοχή στη διαδικασία των διερευνητικών εντολών για να παίξουμε καθοριστικό ρόλο στο σχηματισμό της επόμενης κυβέρνησης. Αν δεν πάρει αυτοδυναμία το πρώτο κόμμα δεν πρόκειται να σχηματιστεί κυβέρνηση πριν φτάσουμε στην τρίτη εντολή”. Σε σχέση με την προσπάθεια συγκρότησης προοδευτικού πόλου ανέφερε ότι: “Αυτοί που πήγαν να στήσουν τη Γέφυρα έπεσαν στο Ποτάμι, νομίζω ότι και ο ίδιος ο κ. Τσίπρας τους κοιτάει με σαρδόνιο ύφος. Εκαναν ήδη ταμείο, η αποτυχία τους έχει φανεί. Στο τέλος του μήνα θα γίνουν δύο εκδηλώσεις, της fake κεντροαριστεράς που απέρχεται και της πλουραλιστικής κεντροαριστεράς που έρχεται, αυτοί κατεβαίνουν με το ασανσέρ κι εμείς ανεβαίνουμε με τις σκάλες, γι αυτό δεν μπορούμε να συναντηθούμε”.

“Μας χωρίζουν -συνέχισε- δέκα μέρες από το συνέδριο που θα δώσει ώθηση στο Κίνημα Αλλαγής. Δεν απομακρυνθήκαμε ποτέ από τις ρίζες μας για να χρειάζεται να επιστρέψουμε. Πέρα από τα ονόματα και τα σύμβολα αυτό που καθορίζει τις παρατάξεις είναι το αξιακό και ιδεολογικό πλαίσιο. Δεν έχω πειστεί ότι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας όπως λέει ο πρωθυπουργός. Καλύτερα είναι μια ψυχή που είναι να βγει να βγει. Το πολιτικό περιβάλλον είναι βαρύ, τοξικό, διχαστικό, η κυβέρνηση δεν έχει πια τίποτα να προσφέρει στον τόπο, είναι μειοψηφία στο λαό και στη Βουλή, καλό είναι το συντόμερο δυνατόν να γίνουν εκλογές”. Κατά τον κ. Οθωνα, “η πολιτική σταθερότητα είναι επιθυμητή και αναγκαία αλλά έχει μεγάλη σημασία όχι απλά να σχηματιστεί μια κυβέρνηση άρον-άρον αλλά μια κυβέρνηση που θα πάει τα πράγματα μπροστά. Το ερώτημα δεν είναι “με ποιούς” αλλά “προς ποια κατεύθυνση. Αν ο μη γένοιτο ο ελληνικός λαός δώσει την αυτοδυναμία στη ΝΔ θα σεβαστούμε την επιλογή του”. Πρόσθεσε, τέλος, ότι “πρέπει ο επόμενος ΠτΔ να είναι πρόσωπο από την προοδευτική παράταξη, από το δικό μας χώρο, για να συμβολιστεί η ενότητα του ελληνικού λαού”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα