Καψής: “Συμφέροντα του Τύπου επιθυμούν επιστροφή στη δραχμή”

Καψής: “Συμφέροντα του Τύπου επιθυμούν επιστροφή στη δραχμή”

Για τεράστια λάθη στο χώρο του Τύπου μίλησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παντελής Καψής. "Μόνο οι υγιείς εφημερίδες θα μείνουν", διεμήνυσε

Με την κρίση τον Τύπο και τα ΜΜΕ γενικότερα ασχολήθηκε ο υπουργός Επικρατείας Παντελής Καψής στην πρώτη του τοποθέτησή του  στην Ολομέλεια της Βουλής.

Ο κ. Καψής τόνισε ότι συμμερίζεται την ανησυχία για την κρίση στον Τύπο, χαρακτήρισε κρίσιμο το επόμενο διάστημα και υπογράμμισε ότι “η κυβέρνηση έχει το θάρρος να πάρει το πολιτικό κόστος”.

Πρέπει να έχουμε υγιείς εφημερίδες 

Απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Βασίλη Μουλόπουλου για την Ελευθεροτυπία, ο υπουργός Τύπου σημείωσε πως η πολυφωνία στον Τύπο είναι απαραίτητο στοιχείο της δημοκρατίας, αλλά χρειάζεται να είναι υγιείς επιχειρήσεις οι εφημερίδες.

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι “δεν είναι δουλειά του υπουργού να παρεμβαίνει στο ζήτημα των δανείων” και εξήγησε ότι η κρίση στον Τύπο είναι ένδειξη γενικότερης οικονομικής ασφυξίας:

“Δυστυχώς θα πρέπει να επισημάνω πως στην κοινωνία και το πολιτικό σύστημα έχει επικρατήσει ένας εφησυχασμός τον τελευταίο καιρό.

Περνάμε κρίσιμες μέρες, θα κριθεί εάν θα πετύχουμε την δανειακή σύμβαση τον επόμενο μήνα και βλέπουμε μια τεράστια δυσκολία να πετύχουμε κρίσιμες αλλαγές χωρίς το θάρρος του πολιτικού κόστους. Αυτή η κυβέρνηση το έχει το θάρρος”, συμπλήρωσε.

Τεράστια η φούσκα στα ΜΜΕ

Επισημαίνοντας, εξάλλου, ότι υπάρχουν πολλά συμφέροντα συνδεδεμένα με τον Τύπο που επιθυμούν την επιστροφή στη δραχμή, ο κ. Καψής υποστήριξε ότι “μέσω μαύρου χρήματος και της κρατικής διαφήμισης, φτιάχτηκε στον Τύπο μια τεράστια φούσκα”.

Αναφορικά με την ΕΡΤ, ο κ. Καψής επεσήμανε ότι η κυβέρνηση έχει ήδη δώσει ένα δείγμα γραφής αλλά “κουβαλά πολλές αμαρτίες απ’ το παρελθόν”:

Και συνέχισε: “Έχει γίνει μεγάλη προσπάθεια να υπάρξει νοικοκύρεμα – ξεκίνησε από 1000 συμβασιούχους και σήμερα είμαστε στους 350 που η ΕΡΤ θα πρέπει να δικαιολογήσει. Για πολλούς, το ότι έχει 800 δημοσιογράφους και ζητά και άλλες προσλήψεις, δεν είναι κάτι το αυτονόητο”.

“Περιμένω πρόταση για το πώς θα μπορούσαμε να βοηθήσουμε τον Τύπο. Αν υπάρξουν ρεαλιστικές και σύννομες προτάσεις, θα κάνουμε οτιδήποτε για να εφαρμοστούν”, κατέληξε ο κ. Καψής.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα