Παφίλης για την κρίση στα Ίμια: Το ναυτικό είχε υπεροπλία και οι αμερικανοί απαγόρευσαν την παρέμβασή του

Παφίλης για την κρίση στα Ίμια: Το ναυτικό είχε υπεροπλία και οι αμερικανοί απαγόρευσαν την παρέμβασή του
Στιγμιότυπο από τη νύχτα των Ιμίων Eurokinissi

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ επικαλέστηκε την μαρτυρία του Νίκου Παπαναστάση, πρώην στρατιωτικού και νυν βουλευτή του κόμματος που εκείνη τη περίοδο βρίσκονταν στον θάλαμο επιχειρήσεων του ΥΠΕΘΑ.

Σε μία σοβαρή καταγγελία για το τι συνέβη στην κρίση στα Ίμια στις αρχές του 1996 προέβη σήμερα στην Βουλή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης. Είπε ότι το πολεμικό ναυτικό μία από τις επίμαχες βραδιές της κρίσης εκείνης είχε υπεροπλία στη περιοχή. Εμποδίστηκε όμως να παρέμβει από τις ΗΠΑ. Μάλιστα επικαλέστηκε τον βουλευτή του ΚΚΕ, Νίκο Παπαναστάση που εκείνη την περίοδο βρίσκονταν ως αξιωματικός στον θάλαμο επιχειρήσεων του Υπουργείου Άμυνας.

«Νίκο ήσουν στον θάλαμο επιχειρήσεων» ανέφερε χαρακτηριστικά από βήμα της Βουλής ο Θανάσης Παφίλης, επικαλούμενος την μαρτυρία του Ν.Παπαναστάση που αποστρατεύθηκε με τον βαθμό του αντισυνταγματάρχη. Όπως τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ: «Τα Ελληνικά πολεμικά πλοία ήταν έτοιμα να επέμβουν. Και στον τομέα αυτό είχαμε υπεροπλία και μπορούσαμε να αποτρέψουμε κάθε επίθεση. Ο Νίκος Παπαναστάσης ήταν στον θάλαμο επιχειρήσεων και επειδή έχουν περάσει αρκετά χρόνια μπορώ να το πω. Τα ελληνικά πλοία ήταν έτοιμα να επέμβουν και τι έγινε; Οι Αμερικάνοι μας είπαν στοπ. Και μετά ο Σημίτης βγήκε και είπε ευχαριστώ στους Αμερικάνους».

Η παραπάνω καταγγελία έγινε στο πλαίσιο της συζήτησης του νομοσχεδίου για την προμήθεια των 18 αεροσκαφών τύπου Rafale, την οποία καταψήφισε το ΚΚΕ. Ο Θανάσης Παφίλης χρησιμοποίησε το συγκεκριμένο επιχείρημα, ασκώντας κριτική στην εξοπλιστική πολιτική των τελευταίων ετών, που όπως επισήμανε επιβάλει την προμήθεια όπλων με κριτήριο την συμβατότητά τους με το ΝΑΤΟ και προκειμένου να επισημάνει τον ρόλο των ΗΠΑ στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα