Παφίλης: Τραμπούκικη επίθεση σε γονείς στον Πανελλήνιο

Παφίλης: Τραμπούκικη επίθεση σε γονείς στον Πανελλήνιο

Στην κατάσταση που επικρατεί στον Πανελλήνιο ΓΣ αναφέρεται με Επίκαιρη Ερώτησή του προς την υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού ο βουλευτής του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης

Ρατσιστικές επιθέσεις, απολύσεις προπονητών, προπηλακισμούς γονέων και αποκλεισμούς στον Πανελλήνιο Γυμναστικό Σύλλογο, καταγγέλλει με επερώτησή του στη Βουλή ο βουλευτής του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης.

Ζητά από την υπουργό Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου να παρέμβει για να αποκατασταθεί η νομιμότητα.

Από τις αρχές Αυγούστου, εκτιμάται ότι απομακρύνθηκαν άλλωστε, πάνω από 20 προπονητές.

Αναλυτικά η Ερώτηση αναφέρει:

«Σύμφωνα με καταγγελίες γονέων και προπονητών, η προσωρινή διοίκηση του Πανελλήνιου Γυμναστικού Συλλόγου έχει προβεί σε παράνομες απολύσεις προπονητών που εργάζονται χρόνια στο Σύλλογο ασκώντας και τραμπούκικη επίθεση σε γονείς των παιδιών που δικαιολογημένα διαμαρτύρονται. Με προκλητικό τρόπο και με το έτσι θέλω διώχνουν προπονητές, γονείς, ακόμα και μικρά παιδιά που γυμνάζονται στο Σύλλογο γιατί δεν είναι της αρεσκείας τους. Προβαίνουν σε ρατσιστικές επιθέσεις ενάντια σε παιδιά άλλων χωρών. Κλείνουν τμήματα που λειτουργούσαν χρόνια στον Πανελλήνιο και απασχολούσαν εκατοντάδες παιδιά. Σφραγίζουν πόρτες, τοποθετούν κάμερες και απαγορεύουν την είσοδο σε αθλητές και προπονητές. Εφτασαν σε σημείο να προπηλακίσουν γονείς, πρωτοστατώντας μέλη της προσωρινής διοίκησης. Υπενθυμίζουμε ότι η μόνη αρμοδιότητα που έχει η προσωρινή διοίκηση είναι να εκπροσωπήσει τον Σύλλογο σε δικαστικές υποθέσεις και να διεξαγάγει εκλογές. Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να προβεί σε κάποια άλλη ενέργεια, πόσο μάλλον να απολύει εργαζόμενους.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ η κα υπουργός τι μέτρα θα πάρει ώστε:

-- Να επιστρέψουν οι εργαζόμενοι - προπονητές στη δουλειά τους.

-- Να προστατευθούν οι γονείς, οι προπονητές και τα παιδιά από τις επιθέσεις της προσωρινής διοίκησης.

-- Να εξασφαλιστούν η πρόσβαση και το δικαίωμα στην άθληση για όλα τα παιδιά».

SHARE:

24Media Network