Πάγκαλος: Επιμένει ότι "Μαζί τα φάγαμε"

Πάγκαλος: Επιμένει ότι "Μαζί τα φάγαμε"

Όλοι έχουμε ευθύνες σε διαφορετικό ποσοστό τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό, εμμένοντας στην άποψη ότι μαζί τα φάγαμε.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλος στον Βήμα 99,5 παραδέχτηκε ότι ο μέσος φορολογούμενος σηκώνει το βάρος της μεγάλης φοροδιαφυγής, δήλωσε καθώς τα υψηλά εισοδήματα καταφέρνουν με περίπλοκους και έμμεσους τρόπους να διαφεύγουν.

"Αυτά πρέπει να λυθούν" τόνισε ο κ. Πάγκαλος, υποστηρίζοντας όμως ότι στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής "συναντάμε την κακοδαιμονία της κρατικής μηχανής". Τόνισε δε ότι  ορισμένοι, όχι υπουργοί, όπως διευκρίνισε,  δεν δείχνουν τη βούληση να συγκρουστούν με τα μεγάλα συμφέροντα.

Μάλιστα, ο Θ. Πάγκαλος επέμεινε στην φράση του "Μαζί τα φάγαμε" αλλά  και στον χαρακτηρισμό "κοπρίτες", σημειώνοντας πως δεν αναφέρεται σε όλους τους δημοσίους υπαλλήλους, αλλά σε εκείνους που προσλήφθηκαν με ρουσφέτι και που δεν παράγουν έργο.

"Όλοι έχουμε ευθύνες, σε διαφορετικό ποσοστό, αλλιώς ο πολίτης είναι άβουλος και έρμαιο των πολιτικών" ανέφερε χαρακτηριστικά, τονίζοντας μάλιστα ότι οι βουλευτές εκλέγονται από τον λαό. "Τους ψήφιζαν γιατί ήλπιζαν ότι θα τύχουν της εύνοιάς τους", είπε.

Σημείωσε, ωστόσο, ότι διαφορετική ευθύνη έχει ένας βουλευτής με χιλιάδες διορισμούς και διαφορετική ένας πατέρας που περιμένει το διορισμό του παιδιού του. «Άλλη η ευθύνη του μαστροπού και άλλη η ευθύνη του πελάτη ενός χαμαιτυπείου» είπε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς για το εαν βλέπει το τέλος του πολιτικού του βίου δεν το διέψευσε αναφέροντας ότι  έπειτα από 30 χρόνια κοινοβουλευτικής παρουσίας και ενώ διανύει την έβδομη δεκαετία της ζωής του πρέπει να αντιμετωπίζει το τέλος της πολιτικής του διαδρομής.

Ωστόσο, σημείωσε ότι αυτό δεν θα γίνει ούτε τους επόμενους μήνες ούτε τα επόμενα ένα ή δύο χρόνια.

Τέλος, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, προανήγγειλε την κατάθεση στη Βουλή, εντός των επόμενων εβδομάδων, δεύτερου νομοσχεδίου για συγχωνεύσεις οργανισμών. Οι υπάλληλοι των οργανισμών, όπως είπε, θα μεταταγούν σε άλλες υπηρεσίες, ενώ όσοι υπάλληλοι είναι ορισμένου χρόνου θα παραμείνουν στην εργασία τους μέχρι τη λήξη της σύμβασής τους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Πάγκαλος: "Ας μου ρίξουν κεραμίδια την επόμενη φορά"

Ο Πάγκαλος "κάρφωσε" Σημίτη

Νέα βόμβα Πάγκαλου

Τα λεφτά τα φάγαμε μαζί

SHARE:

24Media Network