Πάγκαλος: "Το βούλωσε για τον νεποτισμό, η Κωνσταντοπούλου"

Ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, Θόδωρος Πάγκαλος, προσέρχεται στην τελευταία συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, στην Βουλή, Τετάρτη 11 Απριλίου 2012. Ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος θα ενημερώσει το Υπουργικό Συμβούλιο για την προκήρυξη των εκλογών. (EUROKINISSI // ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)
Ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, Θόδωρος Πάγκαλος, προσέρχεται στην τελευταία συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, στην Βουλή, Τετάρτη 11 Απριλίου 2012. Ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος θα ενημερώσει το Υπουργικό Συμβούλιο για την προκήρυξη των εκλογών. (EUROKINISSI // ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) EUROKINISSI

Σφοδρή επίθεση Πάγκαλου στον ΣΥΡΙΖΑ. Τι λέει για τον αρχηγό του κόμματος. Για "νεποτισμό" και υποκρισία κατηγορεί την Ζ. Κωνσταντοπούλου

Με πολύ σκληρά λόγια αναφέρθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ, τον Αλέξη Τσίπρα, τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, αλλά και τον Στάθη Παναγούλη, ο πρώην υπουργός Θεόδωρος Πάγκαλος.

Μιλώντας στον ΒΗΜΑ FM, ο κ. Πάγκαλος τόνισε ότι ένα κόμμα έγινε αξιωματική αντιπολίτευση χάρη στην κίνηση "Δεν Πληρώνω" και αποκάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα "Μαυρογυαλούρο".

ADVERTISING

"Υπάρχει ένας αρχηγός κόμματος, που θέλει αν γίνει πρωθυπουργός, ο οποίος δεν μας λέει αν έχει πληρώσει ή όχι το χαράτσι. Να μας πει καθαρά, έτσι γίνονται οι συζητήσεις στη δημοκρατία, όχι με φούμαρα, όχι με αλητείες. Αλλά εδώ, ο καθένας που κάνει αλητείες επιβραβεύεται με την απάντηση που έδωσε, διότι νομίζει ότι ο ελληνικός λαός είναι αγέλη και μπορεί να τον περιφρονεί. Έχει δικαίωμα να τον περιφρονεί" είπε ο κ. Πάγκαλος και πρόσθεσε:

"Είναι αρχηγός κόμματος με 27% και με αυτά που λέει στους αγρότες που τον άκουγα, «έργα, όχι λόγια», θυμάστε τον μακαρίτη τον Κωνσταντάρα ως Μαυρογυαλούρο που έβγαζε λόγο και έλεγε «έργα, όχι λόγια;». Υπάρχει πολιτικός, από τότε που δημιουργήθηκε το ελληνικό κράτος και ήμασταν με τις φουστανέλες, που να έχει απευθυνθεί προς το εκλογικό του σώμα και να μην έχει πει «έργα, όχι λόγια»; Αυτό είναι η καινοφανής άποψη του ΣΥΡΙΖΑ; Αυτό ήρθε να κομίσει στην πολιτική;"

Ο Θεόδωρος Πάγκαλος επιτέθηκε και στη Ζωή Κωνσταντοπούλου, σημειώνοντας ότι με τη στάση της η "Αριστερά, διαπομπεύεται με αισχρό τρόπο".

"Είναι εκφραστής της Αριστεράς η κυρία Κωνσταντοπούλου, που έχει φέρει τις βιασθείσες από την Αυστραλία τέσσερις φορές και έχει κάνει μια δίκη βιασμού να κρατήσει οκτώ χρόνια με τεχνάσματα. Μιλούσε από το πρωί μέχρι το βράδυ για νεποτισμό και οικογενειοκρατία και τώρα το έχει βουλώσει! Έχετε δει βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, από τότε που μπήκε η Κωνσταντοπούλου στη Βουλή, να μιλά για οικογενειοκρατία και νεποτισμό; Η κόρη του Μητσοτάκη ήταν οικογενειοκρατία και νεποτισμός, αλλά η κόρη του Κωνσταντόπουλου είναι σοσιαλισμός"

Αναφερόμενος στις δηλώσεις του Στάθη Παναγούλη, σημειώνει ότι το πρόβλημα το έχει το κόμμα του, που δεν τον αποδοκιμάζει.

"Από τη στιγμή που λέει έναν υπουργό «νεοναζί», τον υποδεικνύει σε λαϊκούς τιμωρούς που θεωρούν ότι οι νεοναζί δεν πρέπει να ζουν, για παράδειγμα. Δηλαδή, είναι νεοναζί επειδή είναι υπουργός Δημόσιας Τάξης; Ο κάθε υπουργός Δημόσιας Τάξης είναι νεοναζί; Ο κάθε υπουργός Δημόσιας Τάξης που συλλαμβάνει τρομοκράτες είναι νεοναζί;" αναρωτιέται ο κ. Πάγκαλος.

Τέλος, μιλώντας για το ΠΑΣΟΚ, σημειώνει ότι πρέπει να αλλάξει φυσιογνωμία για να επιβιώσει.

"Δεν δίνω δεκάρα και δεν με ενδιαφέρει καθόλου αν θα λέγεται ή όχι ΠΑΣΟΚ, αν θα έχει πράσινο, κόκκινο ή κίτρινο ήλιο και πόσες ακτίνες θα έχει. Με ενδιαφέρουν τρία πράγματα. Πρώτον, να πάρει σαφή θέση για την αλλαγή εκλογικού συστήματος, με την εισαγωγή ενός συστήματος βουλευτών μικτού, με εθνική λίστα και μονοεδρική περιφέρεια. Λίστα και κανένα σταυρό. Θα είναι ένας ο υποψήφιος. Και χωριστές κάλπες. Αυτό είναι το δεύτερο. Και το τρίτο θέμα είναι η αναθεώρηση του Συντάγματος ως προς την εφαρμογή του κοινού ποινικού δικαίου για υπουργούς και βουλευτές", κατέληξε ο κ. Πάγκαλος.

SHARE:

24Media Network