Πάιατ: Προανήγγειλε την άφιξη θηριώδους πλωτής βάσης των ΗΠΑ στην Ελλάδα

Πάιατ: Προανήγγειλε την άφιξη θηριώδους πλωτής βάσης των ΗΠΑ στην Ελλάδα

Την άφιξη του USS Hershel “Woody” Williams που είχε καταπλεύσει στη Νάπολη ανακοίνωσε μέσω tweet ο Τζέφρι Πάιατ.

Το αμερικανικό ελικοπτεροφόρο USS Hershel “Woody” Williams αναμένεται να βρεθεί τις επόμενες ημέρες στη χώρα μας, όπως ανακοίνωσε μέσω Twitter ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ.

Το πλοίο, που εντάχθηκε στο αμερικανικό Ναυτικό στις 7 Μαρτίου, αναχώρησε από τον Ναυτικό Σταθμό Norfolk της Βιρτζίνια, στις 27 Ιουλίου και κατέπλευσε στην Ιταλία για ανεφοδιασμό.

Το ελικοπτεροφόρο έχει μήκος 230 μέτρα και διαθέτει κατάστρωμα πτήσης τεσσάρων σημείων, 4.830 τετραγωνικών μέτρων. Περαιτέρω χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν ένα υπόστεγο, κατάστρωμα αποστολής και χώρους εργασίας και διαβίωσης για εκατοντάδες επιβάτες.

Το πλοίο που πήρε το όνομα του ανθυπασπιστή των Πεζοναυτών Hershel “Woody” Williams, τελευταίου επιζώντος παρασημοφορημένου με το παράσημο της Τιμής του Αμερικανικού Κογκρέσου για τον ηρωϊσμό του στη μάχη της Ίβο Τζίμα, αναλαμβάνει ειδικά καθήκοντα υποστήριξης αμφιβίων επιχειρήσεων, υποστηρίζοντας με διάφορους τρόπους μονάδες ειδικών επιχειρήσεων σε θαλάσσιο περιβάλλον, αεροσκάφη, προσωπικό, διοικητική μέριμνα και επιτελεία διοίκησης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα