Παλιό ΠΑΣΟΚ για υπόθεση Καϊλή: Αφήσαμε το “εμείς” έρμαιο, σε ανίκανα σαρκία

Παλιό ΠΑΣΟΚ για υπόθεση Καϊλή: Αφήσαμε το “εμείς” έρμαιο, σε ανίκανα σαρκία
Η Εύα Καϊλή Eric Vidal - European Union

Το Παλιό ΠΑΣΟΚ το Ορθόδοξο παίρνει θέση για την υπόθεση του QatarGate με μια επιστολή που δημοσιεύεται μέσω του NEWS 24/7. Δριμύ "κατηγορώ" για τις μη σοσιαλιστικές παθογένειες του τόπου.

Θέση για την υπόθεση χρηματισμού και διαφθοράς του QatarGate και συγκεκριμένα για την εμπλοκή της πρώην αντιπροέδρου του Ευρωκοινοβουλίου, Εύας Καϊλή, παίρνει το Παλιό ΠΑΣΟΚ το Ορθόδοξο, μέσα από επιστολή του που δημοσιεύεται στο NEWS 24/7.

Η πρώτη αντίδραση από τη σελίδα στα social media που απηχεί τις παραδοσιακές σοσιαλιστικές θέσεις του Ανδρέα Παπανδρέου, πάνω στις οποίες βασίστηκε και αναπτύχθηκε η Αλλαγή του 1981, ήταν μέσα στο περασμένο Σαββατοκύριακο όταν και ανακοινώθηκε η δίωξη εναντίον της ευρωβουλεύτριας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

“Είναι άλλο πράγμα να τα παίρνεις από το Κεφάλαιο ως Δεξιός και άλλο να μοιράζεις λεφτά ΜΕ ΤΗ ΣΕΣΟΥΛΑ στον λαό για να δημιουργήσεις ευημερία. Κάποιοι δεν έχετε καταλάβει τι σημαίνει Παλιό ΠΑΣΟΚ ΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ και τα μπερδεύετε ή θέλετε να τα μπερδεύετε πρωινιάτικα” ήταν η καυστική παρατήρηση της σελίδας, η οποία προκάλεσε αναμενόμενες αντιδράσεις εκ μέρους “δεξιόστροφων” σχολιαστών στο facebook.

Τώρα, το Παλιό ΠΑΣΟΚ τοποθετείται αναλυτικώς και επισήμως, με ένα κείμενο που αναπτύσσει εκ νέου τις πολιτικές θέσεις της ομάδας, ενώ λειτουργεί και ως προάγγελος ανακοινώσεων πολιτικής χροιάς. Να σημειωθεί εδώ πως παρότι χιουμοριστικής υφής, για ακόμη μια φορά η σελίδα διατυπώνει σαφείς ιδεολογικές θέσεις που καλό θα ήταν να φτάσουν στα “κεντρικά” της Χ. Τρικούπη, ως εύστοχη κριτική αλλά και ως ουσιαστική σοσιαλιστική τοποθέτηση επί των πραγμάτων.

Η επιστολή του Παλιού-ΠΑΣΟΚ που δημοσιεύεται μέσα από το NEWS 24/7:

“Εύα, να ένα μήλο / Εισαγωγή στην κυματική θεωρία

Η πορεία της Εύας Καϊλή είναι μια επανάληψη του μύθου του Ικάρου, σε μια βερσιόν για το Netflix. Μια διαρκής προσπάθεια, για την προσέγγιση του Φωτός. Με περισσή αμεριμνησία, πέρα και πάνω από τα όρια του εφικτού. Μόνο που ο Δαίδαλος, υπήρξε το ίδιο ανεπαρκής. Παρασυρμένος από το κλέος του απογόνου, από τον πήχη που έφτασε στη στρατόσφαιρα. Υπήρξε συνεργός και συγκατανευσιφάγος. Ιδού τα αποτελέσματα.

Από το 2014, χτυπάμε την καμπάνα της ανανοηματοδότητησης του κινήματος που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου. Με τη χρήση τεχνικών κοινωνικής μηχανικής, καταφέραμε με τη συμβολή των φίλων της Σελιδας, να βομβαρδίσουμε την ελληνική κοινωνία με εκατομμύρια μιμίδια ευημερίας και ελπίδας. Η νοσταλγία για ένα παρελθόν που δεν υπήρξε ποτέ, ωστόσο είναι απτό και προσιτό σε όλους. Η αίσθηση ΠΑΣΟΚ έγινε η κοινή επωδός στα χείλη της Παπανδρεϊκής Σποράς – η γενιά που άνοιξε τα μάτια με τον Ανδρέα πρωθυπουργό.

Δεν απέχει πολύ από την αλήθεια η διαπίστωση ότι η ενασχόληση με την πολιτική έχει ταυτιστεί με την ιδιοτέλεια και το προσωπικό συμφέρον. Αυτό που κυνικά διατύπωσε ο Θεόδωρος Πάγκαλος, με ένα βουλιμικό και αφοριστικό συνάμα “μαζί τα φάγαμε”, είναι η παραδοχή της ήττας για το πολίτευμά μας.

Αντί για το υγιές, “μαζί τα βγάλαμε” ή “μαζί τα κερδίσαμε”, παραδοθήκαμε στις ατομικές στρατηγικές και στις κομματικές μαφίες που απομυζούν κάθε παραγωγική ικμάδα του τόπου. Εκεί βρίσκεται και η αιτία της κακοδαιμονίας μας. Αφήσαμε το “εμείς” έρμαιο, σε ανίκανα σαρκία που έχουν βρει ελεύθερο πεδίο σε κάθε επίπεδο της καθημερινότητας. Πάντοτε με την ιερή διαδικασία των εκλογών, μια φορά κάθε λίγα χρόνια, εναποθέτουμε το αύριο στο βρόντο. Χωρίς ούτε ένα βλέμμα πίσω μας.

Η δημοκρατία νοσεί. Ως αποτέλεσμα η κοινωνία νοσεί. Χρειάζεται ένα μεγάλο reset. Το ΠΑΣΟΚ είναι το απόλυτο στρατηγικό όπλο για την επίτευξη της πολυπόθητης Αλλαγής. Κάτι που σήμερα φαντάζει ανέκδοτο, μετά από τόσα χρόνια φαγούρας. Για ένα Κίνημα που έχει χάσει την πυξίδα του εδώ και δεκαετίες. Κι όμως έχει στα χέρια του το μέλλον της πατρίδας.

Η ηγεσία του Κινήματος οφείλει να καταστρώσει το Μεγάλο Σχέδιο. Στόχος είναι η εξουδετέρωση των κομματικών δικτύων. Είτε με τη διάλυση του πανίσχυρου κομματικού δικτύου της Νέας Δημοκρατίας είτε με την απόσβεσή του. Αντλώντας έμπνευση από την κυματική θεωρία. Όταν δυο κύματα φτάνουν στο ίδιο σημείο με την κατάλληλη διαφορά φάσης, αλληλοεξουδετερώνονται. Η απόσβεση των κομματικών δικτύων είναι ο μόνος τρόπος να δουλέψει το πολίτευμα σωστά.

Οι απόκληροι είδαν το φως του πράσινου Ήλιου να φωτίζει τις ζωές τους

Το καταφέραμε, σαράντα κάτι χρόνια πριν, το 1981 όταν το Σοσιαλιστικό Κίνημα έσπασε δεκαετίες πρωτοκαθεδρίας του Δεξιού κράτους/παρακράτους. Όταν τα “πίσω τραπέζια” έφτασαν και έγιναν “πρώτο τραπέζι πίστα”. Οι απόκληροι, οι μη προνομιούχοι, οι εξόριστοι, οι μεροκαματιάρηδες είδαν το φως του πράσινου Ήλιου να φωτίζει τις ζωές τους. Μετά από μισό αιώνα καταπίεσης, αποστασίας και “επανάστασης”.

Μέχρι να γίνει και το ίδιο το ΠΑΣΟΚ, το απόλυτο κομματικό δίκτυο και να λάβει την τιμωρία που του άξιζε. Γιατί στην αναζήτηση της αλήθειας δε χωράνε οπαδικά.

Ο χρόνος που έχει η τρέχουσα και ανανεωμένη ηγεσία του Κινήματος είναι λιγοστός. Σύμφωνα με το παράδοξο πολιτικό μας χρονόμετρο, η κομματική βάση του ΠΑΣΟΚ φτάνει στα βιολογικά της όρια περίπου το 2030. Ο ξαναμμένος 30αρης που εξέλεξε την κυβέρνηση της Αλλαγής, απολαμβάνει το εφάπαξ εδώ και λίγα (ή αρκετά) χρόνια και καλπάζει προς το προσδόκιμο ζωής.

Μακάβρια ή αλλόκοτη πραγματικότητα. Η γενιά της Αλλαγής ανανεωμένη από την Παπανδρεϊκή Σπορά έχει τα κλειδιά της χώρας στα χέρια. Η πόρτα της Νέας Ελλάδας, περιμένει κάποιον να την ανοίξει. Πιθανώς για τελευταία φορά.

Όσο για το Μεγάλο Σχέδιο. Αυτό σε κάποιο επόμενο χτύπημά μας.

Με συντροφικούς χαιρετισμούς,

οι Πυρηνάρχες της Σελίδας “Παλιό ΠΑΣΟΚ – το Ορθόδοξο”.

Σημειώνεται πως το βιβλίο “Παλιό ΠΑΣΟΚ – Το Ορθόδοξο 2 Ο Ηγέτης στην Ελλάδα της Κρίσης”, κυκλοφορεί σε όλα τα βιβλιοπωλεία.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα