ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

ΑΦΙΣΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Σαν σήμερα ο Ανδρέας Παπανδρέου καταργεί τη δίωξη της μοιχείας - Η στάση της Εκκλησίας

Σαν σήμερα, πριν από 40 χρόνια, στις 24 Ιουλίου του 1982, η ελληνική Βουλή ψήφιζε νομοσχέδιο, με το οποίο καταργούσε την ποινική δίωξη της μοιχείας. Μια από τις ηχηρές αποφάσεις της κυβέρνησης της "Αλλαγής".

Εγκαίνια της αίθουσας "Ανδρέας Παπανδρέου" στο ΕΚ στο Στρασβούργο

Εγκαίνια της αίθουσας "Ανδρέας Παπανδρέου" στο ΕΚ στο Στρασβούργο

"Ειρήνη, κοινωνική δικαιοσύνη, εθνική συμφιλίωση" το έργο του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ, τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος βρέθηκε στα εγκαίνια της αίθουσας "Ανδρέας Παπανδρέου" στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο.

Γιάνης Βαρουφάκης

Βαρουφάκης: "Κορυφαία δημοκρατική στιγμή στην ελληνική πολιτική Ιστορία το δημοψήφισμα του '15"

Με αναφορές στον Ανδρέα Παπανδρέου και το δημοψήφισμα του 2015, απηύθυνε κάλεσμα στους πολίτες της Κρήτης ο Γιάνης Βαρουφάκης, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο νησί.

Νίκος Παπανδρέου

Νίκος Παπανδρέου: Η εξομολόγηση για τον Ανδρέα - "Βλέπεις εχθρικά το τρίτο πρόσωπο στον γάμο των γονιών σου"

Με αφορμή το νέο του βιβλίο, ο Νίκος Παπανδρέου μίλησε για τα παιδικά χρόνια δίπλα στον πατέρα του, Ανδρέα, την "τρίτη γυναίκα" στη ζωή του αλλά και την αντιμετώπιση του ίδιου προς αυτή.

Ανδρέας Παπανδρέου, δεκαετία 1980: Προεκλογική ομιλία

Ανδρέας Παπανδρέου: 26 χρόνια από τον θάνατο του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ

Χαρισματική προσωπικότητα με φανατικούς οπαδούς και ορκισμένους εχθρούς. Ένας από τους μακροβιότερους Έλληνες πρωθυπουργούς. Ο Ανδρεας Παπανδρέου, έφυγε από τη ζωή σαν σήμερα το 1996.

Τσίπρας: Το ρεύμα πολιτικής αλλαγής θα επιβεβαιωθεί την Κυριακή - Τι είπε για τον Ανδρέα

Τσίπρας: Το ρεύμα πολιτικής αλλαγής θα επιβεβαιωθεί την Κυριακή - Τι είπε για τον Ανδρέα

Για τα συνθήματα του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ που οδήγησαν στην "ευρύτατη συσπείρωση της αριστεράς" μίλησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Δήλωσε αισιόδοξος για τις εκλογές της 15ης Μάη.

Κυριάκος Μητσοτάκης και Αλέξης Τσίπρας στην Βουλή

Μητσοτάκης: "Μου θυμίσατε τον Ανδρέα Παπανδρέου" - "Τιμή μου", απάντησε ο Τσίπρας

Σε υψηλούς τόνους διεξήχθη η "μάχη" του πρωθυπουργού με τον Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή, στο πλαίσιο της συζήτησης στην Ολομέλεια για την αμυντική συμφωνία των ΗΠΑ, με τον Ανδρέα Παπανδρέου να έρχεται στο προσκήνιο.

Το ποδοσφαιρικό Κιλελέρ του Ανδρέα Παπανδρέου

Το ποδοσφαιρικό Κιλελέρ του Ανδρέα Παπανδρέου

Στην τρελή σεζόν 1987-88, όπου εμφανίζεται ο Γιώργος Κοσκωτάς να αγοράζει τα πάντα, η Λάρισα αναδεικνύεται πρωταθλήτρια, αφού πρώτα οι οπαδοί της χωρίζουν την Ελλάδα στα δυο, διαμαρτυρόμενοι για την τιμωρία της ομάδας τους.

Βουλή: Πώς ο Ανδρέας Παπανδρέου "κυριάρχησε" στη συζήτηση για την Ουκρανία

Βουλή: Πώς ο Ανδρέας Παπανδρέου "κυριάρχησε" στη συζήτηση για την Ουκρανία

Πάνω από 15 φορές μνημονεύθηκε στην αντιπαράθεση των πολιτικών αρχηγών το όνομα του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ. Το "ανήκομεν εις την Δύσιν" του Κυριάκου Μητσοτάκη και το "η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες" του Αλέξη Τσίπρα

Ο Δημήτρης Τσοβόλας

Ο Δημήτρης Τσοβόλας δεν τα έδωσε όλα

Τριάντα τρία χρόνια μετά το 'Τσοβόλα δώσ'τα όλα' του Ανδρέα Παπανδρέου σε προεκλογική εκστρατεία του ΠΑΣΟΚ το 1989, εξακολουθεί να διατηρείται ο μύθος που θέλει τη φράση να είναι χαρακτηριστική της οικονομικής ασυδοσίας. Ο Τσοβόλας επέμενε πως δεν είναι αυτή η αλήθεια. Τι λένε τα στοιχεία.

Το σκάνδαλο Κοσκωτά και ο άγνωστος διάλογος με τον Ανδρέα Παπανδρέου

Το σκάνδαλο Κοσκωτά και ο άγνωστος διάλογος με τον Ανδρέα Παπανδρέου

Τρεις δεκαετίες μετά την αθώωση του Ανδρέα Παπανδρέου στο Ειδικό Δικαστήριο, ο Γιάννης Αλμπάνης συζητά με τον Γιώργο Καρελιά για το κλίμα της εποχής. Τι εκμυστηρεύθηκε ο ιδρυτής του ΠΑΣΟΚ για την παραπομπή Μητσοτάκη.

H συγγραφέας Σώτη Τριανταφύλλου

Σώτη Τριανταφύλλου: "Ο Ανδρέας Παπανδρέου ήταν ηγέτης τριτοκοσμικού τύπου"

Το κίνημα #MeToo, η αριστερά και το μέλλον του ΚΙΝΑΛ μπήκαν στο μικροσκόπιο της Σώτης Τριανταφύλλου σε πρόσφατη συνέντευξη που παραχώρησε. Η προσβλητική δήλωση για τον Ανδρέα Παπανδρέου.

Υποψήφιοι αρχηγοί του ΚΙΝΑΛ: Μεγαλοϊδεατισμός ή ρεαλισμός;

Υποψήφιοι αρχηγοί του ΚΙΝΑΛ: Μεγαλοϊδεατισμός ή ρεαλισμός;

Μετά την ανάδειξη του νέου αρχηγού, το ερώτημα περί συνεργασίας για σχηματισμό κυβέρνησης "και με ποιον", θα γίνει κυρίαρχο. Και η αποφυγή του δια των υπεκφυγών δεν είναι βέβαιο ότι θα αποβεί και εκλογικά ωφέλιμο. Γράφει ο Γιώργος Καρελιάς.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Αίθουσα "Ανδρέα Παπανδρέου" στο Ευρωκοινοβούλιο μετά από πρωτοβουλία του Νίκου Ανδρουλάκη

"Ανδρέας Παπανδρέου" θα ονομάζεται πλέον η αίθουσα WEISS N1.2 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ύστερα από αίτημα του Νίκου Ανδρουλάκη και της Σοσιαλιστικής Ομάδας.

Ο Γιώργος Παπανδρέου μπροστά από αφίσα του Ανδρέα Παπανδρέου

Γιώργος Παπανδρέου: Η εξομολόγηση για το 1989 - Γιατί είχε πει στον Ανδρέα να αποχωρήσει

Ο Γ. Παπανδρέου αποκάλυψε τι είχε πει στον Ανδρέα Παπανδρέου το 1989, ζητώντας του να εγκαταλείψει την πολιτική. Παραδέχθηκε ότι ο πατέρας του δικαιώθηκε, που δεν άκουσε τη συμβουλή του.

Η Δήμητρα Λιάνη Παπανδρέου στο "Πρωινό"

Δήμητρα Λιάνη Παπανδρέου: Μιλά ανοιχτά για την οικονομική της κατάσταση - "Είμαι δύσκολα οικονομικά"

Η τελευταία σύζυγος του Ανδρέα Παπανδρέου παραδέχθηκε πως αντιμετωπίζει οικονομικές δυσκολίες και ανέφερε πως η οικογένεια Παπανδρέου φρόντισε να παίρνει τη μισή σύνταξη. Δείτε όσα είπε.

Οι προφητικοί πυρηνάρχεις του Παλιού ΠΑΣΟΚ του Ορθόδοξου

Παλιό ΠΑΣΟΚ το Ορθόδοξο στο NEWS 24/7: "Η επιστροφή στον Ανδρέα μέχρι πριν 2 χρονια ηταν ανεκδοτο"

Το "Παλιό ΠΑΣΟΚ - Το Ορθόδοξο" τοποθετείται μέσω του NEWS 24/7 για τις εκλογές του ΚΙΝΑΛ. Η θέση του για την υποψηφιότητα του Γιώργου Παπανδρέου αλλά και η στήριξη στον Παύλο Γερουλάνο.

ΠΑΣΟΚ

Έλενα Ακρίτα για ΠΑΣΟΚ: "Οι νέοι νομίζουν ότι ήταν μια τεράστια ζεϊμπεκιά - Οι μεγάλες αλλαγές του Ανδρέα"

Η Έλενα Ακρίτα κάνει το ντεμπούτο της στον κόσμο των Podcasts και σχολιάζει με τον δικό της μοναδικό τρόπο την "εποχή ΠΑΣΟΚ" σκιαγραφώντας το προφίλ του Ανδρέα Παπανδρέου.

Ο Ανδρέας Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ του 1981

40 χρόνια Αλλαγή: Τι είπε ο Ανδρέας Παπανδρέου στο ιστορικό διάγγελμα νίκης

Το ΠΑΣΟΚ ήρθε για πρώτη φορά στην εξουσία σαν σήμερα πριν 40 χρόνια. Τι δήλωνε στο πρώτο του διάγγελμα ο Ανδρέας Παπανδρέου. Η ιστορία του συνθήματος της "Αλλαγής" .

Ο Ανδρέας Παπανδρέου κρατά την ιδρυτική διακήρυξη του ΠΑΣΟΚ

ΠΑΣΟΚ: 47 χρόνια από την ίδρυση του - Ολόκληρη η διακήρυξη της 3ης Σεπτέμβρη

Ήταν 3 Σεπτεμβρίου του 1974 όταν ο Ανδρέας Παπανδρέου ανακοίνωνε την ίδρυση του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος. Διαβάστε ολόκληρη τη διακήρυξη σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών

Κώστας Σημίτης και Άκης Τσοχατζόπουλος αγκαλιασμένοι κατά το 4ο Συνέριο του ΠΑΣΟΚ, μετά την εκλογή του πρώτου ως αρχηγού του κόμματος

Άκης Τσοχατζόπουλος: Όταν έχασε στις λεπτομέρειες τον θρόνο του ΠΑΣΟΚ

Στις 30 Ιουνίου του 1996, σε έναν από τους κομβικούς σταθμούς στην ιστορία του ΠΑΣΟΚ, ο Άκης Τσοχατζόπουλος έχασε για λιγότερες από 500 ψήφους την ηγεσία του κόμματος από τον Κώστα Σημίτη.

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος

Ακης Τσοχατζόπουλος: Από την παραλίγο "βασιλεία" στο κακό τέλος…

Πώς μπορεί να γίνει η αποτίμηση της (πολιτικής) ζωής ενός προσώπου, το οποίο από «παρ’ ολίγον βασιλιάς» κατέληξε στη φυλακή και στο κακό τέλος; Είναι δύσκολο να γίνει τη μέρα του θανάτου του. Αυτό, όμως, απαιτεί η αδηφάγα επικαιρότητα.

Μιχάλης Κατρίνης

Μιχάλης Κατρίνης: Η δημοκρατία, η καθημερινότητα και η ελπίδα της ευημερίας

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής, Μιχάλης Κατρίνης αρθογραφεί στο NEWS 24/7 με αφορμή την έρευνα για τη λειτουργία της δημοκρατίας στη χώρα μας, 47 χρόνια μετά την αποκατάστασή της.

Ο Ανδρέας Παπανδρέου στη Βουλή το 1985

Έρευνα 20/20: Ο μύθος της δεκαετίας του ’80  και του Ανδρέα καλά κρατεί

Δεκαετία – πρότυπο για ολόκληρη την μεταπολίτευση σε θέματα δημοκρατίας και όσον αφορά στην ευημερία του λαού, θεωρούν τη δεκαετία του '80, οι πολίτες σύμφωνα με έρευνα της aboutpeople για το 20/20 του NEWS 24/7.