Σε αργία ο Παναγιώτης Ψωμιάδης

Στην πρωτεύουσα της Ηπείρου, τα Ιωάννινα, γιόρτασε το Πάσχα την Κυριακή 24 Απριλίου 2011, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτης Ψωμιάδης μαζί με την οικογένειά του. (EUROKINISSI // ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ)
Στην πρωτεύουσα της Ηπείρου, τα Ιωάννινα, γιόρτασε το Πάσχα την Κυριακή 24 Απριλίου 2011, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτης Ψωμιάδης μαζί με την οικογένειά του. (EUROKINISSI // ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ) EUROKINISSI

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτης Ψωμιάδης, τέθηκε και επισήμως σε αργία, μετά την καταδίκη του για παράβαση καθήκοντος. Διαβάστε την απόφαση

Την απόφαση, με την οποία τίθεται σε αργία ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτης Ψωμιάδης, υπέγραψε το μεσημέρι ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας - Θράκης, Θύμιος Σώκος.

Είχε προηγηθεί η απόφαση του Εφετείου που τον καταδίκαζε σε φυλάκιση ενός χρόνου, με τριετή αναστολή για παράβαση καθήκοντος.

Σύμφωνα με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, η απόφαση εστάλη ήδη στην Περιφέρεια και αναμένονται οι πρώτες αντιδράσεις από την πλευρά του κ. Ψωμιάδη.

Η απόφαση

 "Θέτουμε σε αργία τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτη Ψωμιάδη του Χαραλάμπους, μέχρι την έκδοση αμετάκλητης αθωωτικής απόφασης επί της κατηγορίας που τον βαρύνει, οπότε αίρεται αυτοδικαίως το μέτρο της αργίας και θεωρείται ως μηδέποτε επιβληθέν", αναφέρεται στην απόφαση του γενικού γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας - Θράκης, Θύμιου Σώκου.

"Με την απόφαση αυτή αναστέλλεται και οποιαδήποτε άλλη ιδιότητα ή άσκηση καθηκόντων που αποκτήθηκε ή ανατέθηκαν αντίστοιχα εξαιτίας της ιδιότητας του περιφερειάρχη που απέκτησε με την παραπάνω ορκωμοσία του", υπογραμμίζεται και παρουσιάζονται οι λόγοι που τον οδήγησαν σε αυτή την απόφαση.

Μεταξύ άλλων, επικαλείται παλαιότερη Γνωμοδότηση του Ε΄ Τμήματος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, σύμφωνα με την οποία:

*Η θέση του αιρετού οργάνου σε αργία συναρτάται και με την ποινική καταδίκη, δεν επιβάλλεται, όμως, ως κύρωση για το διαπραχθέν αδίκημα, αλλά συνιστά διοικητικό μέτρο.

*Το γεγονός ότι η πρωτόδικη καταδικαστική απόφαση εκδόθηκε σε χρόνο προγενέστερο της έναρξης της θητείας που διανύει, ήδη, το αιρετό όργανο δεν ασκεί αρνητική επιρροή.

Η απόφαση λαμβάνει υπόψη την καταδίκη του Π. Ψωμιάδη σε φυλάκιση ενός έτους με τριετή αναστολή, επειδή ως νομάρχης Θεσσαλονίκης μείωσε πρόστιμο σε βάρος ιδιοκτήτη πρατηρίου υγρών καυσίμων, που είχε επιβάλει ο προηγούμενος νομάρχης και σημειώνει:

Ποσοστό 50% των εισπραττόμενων πάσης φύσεως προστίμων που επιβάλλονται από τις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις αποτελεί έκτακτο έσοδο της οικείας Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης και αποδίδεται σε αυτές κατά τα οριζόμενα με κοινή απόφαση των υπουργών Οικονομικών και Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης.

*Ο μη σύννομος περιορισμός των επιβληθέντων προστίμων δεν ωφέλησε, μόνο, παράνομα τον τελευταίο αλλά και έβλαψε, εξίσου παράνομα, τα συμφέροντα της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Θεσσαλονίκης υπό την έννοια ότι το παρ’ αυτής δικαιούμενο ποσοστό επί των επιβληθέντων προστίμων περιορίστηκε από το ποσό των 89.000 ευρώ σ’ εκείνο των 5.000 ευρώ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ο πολυτάλαντος Παναγιώτης Ψωμιάδης

Τα χίλια πρόσωπα του Παναγιώτη Ψωμιάδη

Καταδικάστηκε ο Παναγιώτης Ψωμιάδης

SHARE:

24Media Network