Παναρίτη: Αν δεν με θέλουν εκείνοι μία φορά, εγώ δεν τους θέλω δέκα

ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ  // 3Η ΜΕΡΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΓΙΑ  ΨΗΦΟ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ  ΕΛΕΝΑ ΠΑΝΑΡΙΤΗ,ΠΑΣΟΚ. (EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)
ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ // 3Η ΜΕΡΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΨΗΦΟ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΛΕΝΑ ΠΑΝΑΡΙΤΗ,ΠΑΣΟΚ. (EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) EUROKINISSI

Η Έλενα Παναρίτη απαντά στις επικρίσεις που δέχεται από μεγάλο μέρος του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ βουλευτές και στελέχη του κόμματος της συμπολίτευσης συνεχίζουν το σφυροκόπημα στηλιτεύοντας την επιλογή Βρουφάκη

Σηκώνει το γάντι της αντιπαράθεσης με το ΣΥΡΙΖΑ και με όσους επικρίνουν την επιλογή της για τη θέση της εκπροσώπου της Ελλάδας στο ΔΝΤ."Αν δεν με θέλουν εκείνοι μία φορά, εγώ δεν τους θέλω δέκα" φέρεται να λέει σε όσους τη ρωτούν, σύμφωνα με την ιστοσελίδα usay.gr και συνεχίζει: "Πρόκειται για ανώριμες αντιδράσεις, το μόνο που με ενδιαφέρει είναι να προασπίσω τα συμφέροντα της χώρας μου, όπως κάνω από την πρώτη στιγμή που μπήκα στην διαπραγματευτική ομάδα".

Παπαδημούλη: Θα επανεξεταστεί η επιλογή Παναρίτη μετά τη συμφωνία

Εν τω μεταξύ, ο κ. Παπαδημούλης θεωρεί πως το θέμα της εκπροσώπησης της Ελλάδας στο ΔΝΤ από την Έλενα Παναρίτη θα πρέπει να επανεξεταστεί μετά την ολοκλήρωση και την επίτευξη συμφωνίας. Σύμφωνα με συνέντευξη του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρη Παπαδημούλη, στον τηλεοπτικό σταθμό «Μέγκα» " Αυτή τη στιγμή αυτό που προέχει είναι η συμφωνία, η επίτευξη με τους καλύτερους δυνατούς όρους για τη χώρα, η έγκρισή της, η έναρξη εφαρμογής της. Θέματα που αφορούν σε επιλογές προσώπων, στις διαδικασίες με τις οποίες γίνονται αυτές οι επιλογές κ.λπ., όπου έχουν διατυπωθεί και κριτικές παρατηρήσεις, αυτά θα εξεταστούν συλλογικά μετά με τους κανόνες που προβλέπονται". Σημειώνεται ότι τη χθεσινή ανάρτηση του κ. Παπαδημούλη στο Twitter, για την επιλογή της κ. Παναρίτη, αναδημοσίευσε ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς.

Λεουτσάκος: Η ευθύνη βαραίνει το Βαρουφάκη

Σήμερα στην τηλεόραση του «Σκάι», ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της Πολιτικής Γραμματείας, Στάθης Λεουτσάκος, χαρακτήρισε άστοχη την επιλογή της κ. Παναρίτη και σημείωσε ότι την ευθύνη την έχει και αυτός που κάνει την επιλογή.

Ο υπουργός Εσωτερικών, Νίκος Βούτσης, μιλώντας χθες στον ίδιο τηλεοπτικό σταθμό, είπε ότι η κ. Παναρίτη ήταν επιλογή του Γιάνη Βαρουφάκη και της κυβέρνησης, και σημείωσε ότι «καλό είναι να αλλάζουν όλοι θέσεις και να αξιοποιούνται, αλλά δεν είναι ανάγκη να είναι όλοι στην προμετωπίδα - μπορεί να είναι δίπλα και να στηρίζουν».

Για την εκπροσώπηση της Ελλάδας στο ΔΝΤ από την κ. Παναρίτη, χθες και η ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Σοφία Σακοράφα, με ανάρτησή της στο Twitter, εξέφρασε την αντίθεσή της, ενώ και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης, έγγραψε στο ίδιο μέσο κοινωνικής δικτύωσης ότι η επιλογή αυτή είναι ακατανόητη, προσβάλλει την κοινωνία και συμβολίζει το παρελθόν του Μνημονίου.

Παράλληλα, ο κ. Παπαδημούλης, ερωτηθείς κατά τη συνέντευξή του στο MEGA για το ενδεχόμενο να τεθεί θέμα κομματικής πειθαρχίας κατά την ψήφιση της συμφωνίας που θα υπογράψει η κυβέρνηση, ανέφερε: «Αν δεν υπάρξει η επιβεβαίωση της δεδηλωμένης στη διαδικασία ψήφισης της συμφωνίας, τότε κατά τη γνώμη μου, ο πρωθυπουργός είναι υποχρεωμένος να πάρει πολιτικές πρωτοβουλίες, ζητώντας την επαναβεβαίωση και αναβάπτιση της λαϊκής εμπιστοσύνης, και σε μια τέτοια περίπτωση -που εκτιμώ ότι δεν θα συμβεί - ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα πάρει 36% αλλά 45%».

Πηγή: ΑΠΕ/ usay.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Παπαδημούλης: Η συμφωνία θα βάλει φρένο στον κατήφορο

Η κυβέρνηση στέλνει την Έλενα Παναρίτη ως εκπρόσωπο της Ελλάδας στο ΔΝΤ

SHARE:

24Media Network