Πανελλήνιες 2024: Το μήνυμα Πιερρακάκη στους μαθητές

Διαβάζεται σε 2'
pierrakakis
Κυριάκος Πιερρακάκης ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI

“Καλή δύναμη” ευχήθηκε ο Υπουργός Παιδείας σε όλους τους υποψήφιους των Πανελλήνιων Εξετάσεων. “Δεν κρίνεται τίποτα ή δεν κρίνονται όλα σε μία εξέταση” σημείωσε.

Μήνυμα προς του μαθητές και τις μαθήτριες της χώρας που από αύριο, Πέμπτη (30/5), θα λάβουν μέρος στις Πανελλήνιες Εξετάσεις εξέδωσε ο Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Κυριάκος Πιερρακάκης.

“Στο μονοπάτι της ζωής δεν κρίνονται όλα αυτή τη στιγμή ή τον επόμενο μήνα. Θα έχετε πάρα πολλές ευκαιρίες για να μπορέσετε να αποδείξετε το ποιες και είστε” σημείωσε μεταξύ άλλων.

Ολόκληρη η δήλωση του Κυριάκου Πιερρακάκη:

“Αύριο ξεκινούν οι Πανελλαδικές εξετάσεις. Θέλω να μοιραστώ τρεις σκέψεις με την κάθε υποψήφια, με τον κάθε υποψήφιο.

Η πρώτη είναι να έχετε πίστη στις δυνατότητές σας. Έχετε αφιερώσει αμέτρητες ώρες διαβάσματος για να φτάσετε σε αυτές τις εξετάσεις. Εμπιστευτείτε τον εαυτό σας. Εμπιστευτείτε όλες τις ώρες δουλειάς τις οποίες έχετε αφιερώσει.

Δεύτερον, να σκέφτεστε πάντα την μεγάλη εικόνα. Να μπορέσετε, έτσι, να διαχειριστείτε το άγχος. Και η μεγάλη εικόνα είναι ότι στο μονοπάτι της ζωής δεν κρίνονται όλα αυτή τη στιγμή ή τον επόμενο μήνα. Θα έχετε πάρα πολλές ευκαιρίες για να μπορέσετε να αποδείξετε το ποιες και είστε.

Και τρίτον, να σκέφτεστε ότι δεν είστε μόνοι σας. Είστε μαζί με τους φίλους σας, μαζί με τους καθηγητές σας, μαζί με τους γονείς σας, μαζί με όλους εκείνους, οι οποίοι είναι συνοδοιπόροι και συμπαραστάτες σας.  Μη διστάσετε οποιαδήποτε στιγμή να μιλήσετε μαζί τους. 

Εύχομαι καλή επιτυχία σε όλες και σε όλους.

Και να θυμάστε, δεν κρίνεται τίποτα ή δεν κρίνονται όλα σε μία εξέταση. Το μέλλον ανοίγεται μπροστά σας και αυτό το οποίο θα κάνει τη διαφορά εν τέλει θα είναι η ποιότητα του χαρακτήρα σας, το ήθος σας, το σθένος στη διαδρομή σας.

Καλή δύναμη.”

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα