Πανεπιστημιακή αστυνομία: “Δεν καταργείται” λέει το Μαξίμου – Διπλό άδειασμα σε Μηταράκη

Πανεπιστημιακή αστυνομία: “Δεν καταργείται” λέει το Μαξίμου – Διπλό άδειασμα σε Μηταράκη
Πανεπιστημιακή αστυνομία Eurokinissi

Ο Π. Μαρινάκης δήλωσε ότι η πανεπιστημιακή αστυνομία δεν καταργείται, ενώ υποστήριξε πως και η απόρριψη της πρότασης για έφιππη Αστυνομία δεν ήταν άδειασμα του υπουργού.

Η πανεπιστημιακή αστυνομία δεν καταργείται, αντιθέτως επανεξετάζουμε πως θα έχει τον καλύτερο ρόλο και τροπο λειτουργίας σε συνεργασία με όλη την ΕΛΑΣ”, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης.

Ερωτηθείς από το NEWS 24/7 για τις χθεσινές δηλώσεις του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νότη Μηταράκη για το θέμα, αλλά και για το άδειασμα όσον αφορά τα σχέδια για έφιππη αστυνομία, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστήριξε ότι το εν λόγω σώμα δεν καταργείται, θέλοντας να διασκεδάσει τις εντυπώσεις για στροφή 180 μοιρών.

Ο κ. Μαρινάκης επίσης υποστήριξε ότι: “Δεν υπήρξε κανένα άδειασμα κανενός υπουργού, υπήρξε μία πρόταση που δεν έγινε αποδεκτή για έφιππη αστυνομία”.

Ενώ δήλωσε ότι γενικά η πολιτική της κυβέρνησης έχει απτά αποτελέσματα για τη διασφάλιση της ασφάλειας στα ΑΕΙ, υποστήριζοντας μεταξύ άλλων ότι “έχουν γίνει κινήσεις επαναφορά ασύλου στην πραγματική του έννοια, τώρα έχουμε αληθινό άσυλο” και ότι “απελευθερώθηκαν χώροι που τελούσαν υπό κατάληψη και δόθηκαν σε αυτούς που ανήκουν”.

Σε διευκρινιστική ερώτηση, ο κ. Μαρινάκης επανέλαβε “Ήμουν σαφής. Δεν υπάρχει κανένα θέμα κατάργησης της πανεπιστημιακής αστυνομίας. Επανεξετάζουμε τον τρόπο λειτουργίας της, για την αποτελεσματικότητα και αυτού του σώματος της Αστυνομίας και είναι σημαντικό αυτό να είναι σε συντονισμό με το σύνολο της Αστυνομίας”.

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νότης Μηταράκης ανακοίνωσε πως οι 1.060 αστυνομικοί που είχαν διατεθεί για τη φύλαξη των ΑΕΙ, θα ενσωματωθούν στους ειδικούς φρουρούς.

Μιλώντας το πρωί της Τετάρτης στον ΣΚΑΙ ο υπουργός δήλωσε ακόμη πως ο ρόλος της Αστυνομίας σε σχέση με την επιτήρηση των πανεπιστημιακών χώρων, επανεξετάζεται. “Δεν θα μπαίνει μέσα στα πανεπιστήμια για να κάνει τον θυρωρό. Ο ρόλος της Αστυνομίας θα είναι επικουρικός και θα μπαίνει στα πανεπιστήμια όταν χρειάζεται”, είπε χαρακτηριστικά.

Το Μαξίμου θέλει όμως τώρα να διαβεβαιώσει ένα σκληρό δεξιό και ακροκεντρώο κοινό ότι δεν κάνει πίσω, παρόλο που τυπικά φαίνεται πως δεν υπάρχει Πανεπιστημιακή Αστυνομία όπως αρχικά είχε εξαγγελθεί…

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ 24MEDIA LAB ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ: ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ Ή ΦΙΑΣΚΟ;

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα