AFP/ 24MEDIA Lab

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ: ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ Η ΦΙΑΣΚΟ;

Δημιουργήθηκε τη στιγμή που κανείς δεν είναι έτοιμος να εγγυηθεί την λειτουργία της. Όχι μόνο δεν μπορεί ν' αναλάβει καθήκοντα αλλά αντί να φυλάει, έχει τα ΜΑΤ να τη φυλάνε.

Η εξάρθρωση της εγκληματικής σπείρας στις φοιτητικές εστίες αναθέρμανε την συζήτηση για την πανεπιστημιακή αστυνομία, μετά και την πρεμιέρα της στις αρχές Σεπτεμβρίου. Στην Πολυτεχνειούπολη του Ζωγράφου, η ελληνική αστυνομία είχε την δυνατότητα να επέμβει αυτεπάγγελτα για περιπτώσεις τέλεσης κακουργηματικών πράξεων, ακόμα και πριν την κατάργηση του ασύλου το 2019.

Πόσο μάλλον αφότου είχε ήδη κληθεί από φοιτητές. Η νεοσύστατη πανεπιστημιακή αστυνομία όμως; Δεν θα μπορούσε να επέμβει, πρώτον γιατί δεν οπλοφορεί και δεύτερον επειδή οι φοιτητικές εστίες υπάγονται στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Τι εξυπηρετεί τελικά η Πανεπιστημιακή Αστυνομία; Τη δημόσια τάξη ή την κυβερνητική επικοινωνία; Γιατί δημιουργήθηκε, αφού κανείς δεν είναι έτοιμος να εγγυηθεί την λειτουργία της; Και γιατί καθυστερεί τόσο πολύ να αναλάβει καθήκοντα, ενώ έχουν προσληφθεί 1.000 άτομα γι αυτό τον σκοπό;

ΔΕΙΤΕ ΤΟ EXPLAINER ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ 24MEDIA LAB

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα