Πανεπιστημιακή Αστυνομία: Με απολυτήριο Λυκείου οι προσλήψεις

Πανεπιστημιακή Αστυνομία: Με απολυτήριο Λυκείου οι προσλήψεις
Όχημα της Ελληνικής Αστυνομίας Eurokinissi

Απολυτήριο Λυκείου απαιτείται για την πρόσληψη στην προς ίδρυση πανεπιστημιακή αστυνομία, παρά τις εξαγγελίες της κυβερνητικής εκπροσώπου για προσλήψεις αποφοίτων ΑΕΙ

Κανονικά προχωρά η κυβέρνηση τις διαδικασίες για την πρόσληψη αστυνομικών για τα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας όπως άλλωστε είχε προναναγγείλει ο Πρωθυπουργός.

Μάλιστα, οι προσλήψεις θα γίνουν με απολυτήριο Λυκείου, παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις της κυβερνητικής εκπροσώπου, Αριστοτελίας Πελώνη, την περασμένη εβδομάδα.

Η σχετική διάταξη ανέβηκε στη Διαύγεια τη Δευτέρα και μπορείτε να την βρείτε ακριβώς από κάτω.

https://www.news247.gr/download/3227//965000/astynom.pdf

Σύμφωνα με την προκήρυξη:

Θα προσληφθούν αρχικά 400 και θα υπάρχει επιπλέον δυνατότητα πρόσληψης 609 από τη λίστα επιλαχόντων.

Από αυτές, οι 320 θέσεις θα καλυφθούν από υποψήφιους/ες που κατέχουν τον οποιονδήποτε τίτλο όλων των τύπων Λυκείου.

Ηλικιακό όριο είναι το 28ο έτος της ηλικίας.

Δεν πρέπει να φέρουν τατουάζ στο σώμα τους που είναι εμφανή και να μην αναιρούν την ουδετερότητα των δημοσίων υπαλλήλων.

Θα εκτιμηθούν προσόντα όπως η γνώσης της αγγλικής, γαλλικής, γερμανικής ή ιταλικής γλώσσας σε επίπεδο Β2.

Οσοι περάσουν τις υγειονομικές εξετάσεις, εν συνεχεία θα τεσταριστούν σε αθλητικές δοκιμασίες:

1. Δρόμος 100 μ. σε χρόνο 16΄΄ (μία προσπάθεια)

2. Δρόμος 1000 μ. σε χρόνο 4΄ και 20΄΄ (μία προσπάθεια).

3. Άλμα εις ύψος με φόρα τουλάχιστον 1,05 μ. (τρεις προσπάθειες).

4. Άλμα εις μήκος με φόρα τουλάχιστον 3,60 μ. (τρεις προσπάθειες).

5. Ρίψη σφαίρας (7,275 χλγ.) σε απόσταση τουλάχιστον 4,50 μ, ως μέσο όρο ρίψης με το δεξί και το αριστερό χέρι ανά προσπάθεια (τρεις προσπάθειες ανά χέρι).

Οι Ειδικοί Υρουροί που θα προσληφθούν:

Θα υποστούν κατάλληλη εκπαίδευση για διάστημα τουλάχιστον τριών (3) μηνών.Μετά την ολοκλήρωση της ως άνω εκπαίδευσης, θα στελεχώσουν τις Ομάδες Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων (Ο.Π.Π.Ι.), που συστάθηκαν με το άρθρο 18 του ν. 4777/2021 (Α΄-25).

Κατά την άσκηση των καθηκόντων του, το προσωπικό των Ο.Π.Π.Ι.δεν φέρει πυροβόλο όπλο, συνεργάζεται με τις αρμόδιες αρχές και υπηρεσίες και ασκεί όλες τις κατά νόμο αρμοδιότητες σύμφωνα και με την παρ. 3 του άρθρου 3 του ν. 4485/2017 (Α΄-114).

Οι Ειδικοί Υρουροί που στελεχώνουν τις Ο.Π.Π.Ι. επιτρέπεται να ασκούν προανακριτικά καθήκοντα για το διάστημα που υπηρετούν σε αυτές και για υποθέσεις των οποίων επιλαμβάνονται κατά την άσκηση των καθηκόντων τους.

Στο προσωπικό των Ο.Π.Π.Ι. διατίθεται σε Α.Ε.Ι. με κριτήριο την ύπαρξη και την έκταση των αναγκών που διαπιστώνονται και ανακατανέμεται ανάλογα με τις περιστάσεις, χωρίς χρονικό περιορισμό. Κατά τη διάρκεια της βασικής τους εκπαίδευσης λαμβάνουν τις αποδοχές του Δόκιμου Αστυφύλακα. Μετά την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης αυτής, λαμβάνουν το προβλεπόμενο μισθολογικό κλιμάκιο.

Ασφαλίζονται για παροχές υγειονομικής περίθαλψης, σύμφωνα με το ισχύον νομικό πλαίσιο. Επίσης, ασφαλίζονται στα ταμεία επικουρικής ασφάλισης και πρόνοιας του αστυνομικού προσωπικού, με τους όρους και τις προϋποθέσεις που ισχύουν για το προσωπικό.

Για τη συνεχή παρακολούθηση της κατάστασης της υγείας τους,δύναται εκτάκτως να υποβληθούν σε ιατρικές εξετάσεις, στις οποίες να περιλαμβάνεται και ο έλεγχος χρήσης απαγορευμένων ουσιών.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα