Πάνω από 70 επιχειρηματίες με τον Τσίπρα στα Σκόπια

Πάνω από 70 επιχειρηματίες με τον Τσίπρα στα Σκόπια
Τσίπρας και επιχειρηματίες στη Θεσσαλονίκη MotionTeam

Την αποστολή του πρωθυπουργού στη Βόρεια Μακεδονία, στις 2 Απριλίου, στηρίζουν δεκάδες επιχειρηματίες από τον κλάδο της Ενέργειας, των Κατασκευών και της Υψηλής Τεχνολογίας. Η θετική ανταπόκριση σφραγίστηκε το πρωί της Πέμπτης στη συνάντηση επιχειρηματιών - Τσίπρα στην Θεσσαλονίκη. "Fake news" τα περί γκρίνιας στη σύσκεψη υποστήριξε ο Γιώργος Τσίπρας.

Ραντεβού στις 2 Απριλίου δίνουν πάνω από 70 επιχειρηματίες οι οποίοι θα βρεθούν μαζί με τον πρωθυπουργό στη Βόρεια Μακεδονία. Την πρωτοβουλία στηρίζει η Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου σε μια προσπάθεια εντατικοποίησης της επιχειρηματικής δραστηριότητας στην γειτονική μας χώρα, αλλά και ευρύτερα στα Βαλκάνια.

Οι επιχειρηματίες που θα ταξιδέψουν μαζί με τον Αλέξη Τσίπρα στα Σκόπια στις 2 Απριλίου, είναι από τον κλάδο της Ενέργειας, των Κατασκευών, των Βιομηχανικών Προϊόντων, των Τροφίμων και Ποτών και της Υψηλής Τεχνολογίας καθώς εκτιμούν ότι υπάρχει πεδίο επιχειρηματικής δραστηριοποίησής τους στη γειτονική χώρα σε επενδυτικό ή εμπορικό επίπεδο.

Σημειώνεται ότι μεταξύ των επιχειρηματιών που θα βρεθούν με τον πρωθυπουργό στα Σκόπια είναι ο Γεροβασιλείου Ευάγγελος, Ιατρίδης Άγγελος, Μαλαματίνας Κωσνσταντίνος, Σαραντίδης Χρήστος κα.

Γιώργος Τσίπρας: Fake news τα περί γκρίνιας στη σύσκεψη

Εν τω μεταξύ στη συνάντηση που είχε ο πρωθυπουργός με 40 επιχειρηματίες στη Θεσσαλονίκη αναφέρθηκε ο Γιώργος Τσίπρας μιλώντας στον News 24/7 στους 88,6 και στον Σεραφείμ Κοτρώτσο.

Ειδικότερα, ο διευθυντής του οικονομικού γραφείου του πρωθυπουργού, διέψευσε πληροφορίες που μεταδίδουν διάφορες ιστοσελίδες σύμφωνα με τις οποίες υπήρξε κλίμα γκρίνιας στη σύσκεψη. Έκανε λόγο για “fake news” και τόνισε πως το κλίμα στη συνάντηση ήταν εξαιρετικό, έγινε ουσιαστική συζήτηση κι εκφράστηκαν ανησυχίες από μόλις δύο επιχειρηματίες για την εξέλιξη της διαπραγμάτευσης στα εμπορικά σήματα. Γι αυτό το ζήτημα ο κ. Γιώργος Τσίπρας τόνισε οτι με βάση τη Συμφωνία των Πρεσπών το θέμα μπορεί να επιλυθεί προς όφελος της Ελλάδας. Εξήγησε μάλιστα ότι οτι “οι ονομασίες προέλευσης που έχουν κατοχυρωθεί δεν θα έχουν κανέναν πρόβλημα”. Οι υπόλοιποι- όπως είπε- καλό θα ήταν να τις κατοχυρώσουν αλλά έτσι κι αλλιώς η επιτροπή που θα συγκροτηθεί ανάμεσα στις δύο χώρες θα επιλύσει τα όποια άλλα εκκρεμή ζητήματα υπάρχουν.

“Μια Βόρεια Μακεδονία σε πορεία προς την ΕΕ έχει κάθε λόγο να δείξει πνεύμα καλής θέλησης και συνεργασίας με την Ελλάδα”, συμπλήρωσε ο διευθυντής του οικονομικού γραφείου του πρωθυπουργού.

Αναφορικά με την προετοιμασία της επιχειρηματικής αποστολής που θα συνοδεύσει τον πρωθυπουργό στα Σκόπια είπε οτι έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον από όλες τις μεγάλες επιχειρήσεις αλλά και από μικρομεσαίες.

Σε οτι αφορά τη Συμφωνία των Πρεσπών είπε οτι όσο περνάει ο χρόνος θα καταλαβαίνουν όλο και περισσότεροι οτι η ήταν και αναγκαία και καλή.

Για τις έντονες αντιδράσεις που εκφράζονται είπε οτι υπάρχουν πολιτικά κέντρα στη Θεσσαλονίκη “που δημιουργούν θόρυβο πολύ περισσότερο από το μπόι τους” και τόνισε ότι τη μεγαλύτερη ευθύνη έχει η ΝΔ η οποία σιγοντάρει τα κέντρα αυτά.

Σημειώνεται τέλος ότι κατά τη διάρκεια της αποστολής στη Βόρεια Μακεδονία, θα διοργανωθεί επιχειρηματική εκδήλωση δικτύωσης που στοχεύει να φέρει σε επαφή τους συμμετέχοντες των δύο χωρών ώστε να διερευνήσουν πεδία συνεργασίας στους.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα