Παπαδημούλης: Η ευρωτσιγκουνιά ρίχνει νερό στον μύλο της ακροδεξιάς

Διαβάζεται σε 2'
Ο Δημήτρης Παπαδημούλης
Ο Δημήτρης Παπαδημούλης InTime

“Η ευρωτσιγκουνιά και οι καθυστερήσεις του Συμβουλίου, ρίχνουν νερό στον μύλο της αντιευρωπαϊκής άκρας δεξιάς” ανέφερε ο Δ. Παπαδημούλης στην ομιλία του.

Ομιλία στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, πραγματοποίησε εκ μέρους της Ευρωομάδας της Αριστεράς (The Left) ο Αντιπρόεδρος του ΕΚ και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Δημήτρης Παπαδημούλης, στην συζήτηση της ημερήσιας διάταξης με θέμα την «Έκθεση σχετικά με την πρόταση για ενδιάμεση αναθεώρηση του ΠΔΠ 2021-2027».

Την Κομισιόν εκπροσώπησε ο αρμόδιος Επίτροπος για τον Προϋπολογισμό, Γιοχάνες Χαν, και την ισπανική Προεδρία του Συμβουλίου ο Ισπανός Υφυπουργός Εξωτερικών, Πασκουάλ Ναβάρο Ρίος.

Στην ομιλία του, ο Δημήτρης Παπαδημούλης είπε τα εξής:

«Το Ευρωκοινοβούλιο εδώ και χρόνια ζητά έναν πιο ισχυρό Προϋπολογισμό. Και εδώ και χρόνια ζητάμε επίσης και μια αναθεώρηση του Πολυετούς Δημοσιονομικού Πλαισίου (ΠΔΠ).

Η Κομισιόν έρχεται με καθυστέρηση και καταθέτει μια πρόταση, ανεπαρκή κατά τη γνώμη μου. Αλλά ανοίγει ένα δρόμο. Και τώρα, είναι ευθύνη δική σας, κύριοι του Συμβουλίου, να μην ρίξετε στο καλάθι των αχρήστων αυτή την πρόταση της Κομισιόν, που εμείς, με την Έκθεσή μας, ζητούμε και να βελτιωθεί. Πρέπει εσείς της Ισπανικής Προεδρίας, να πείσετε το Συμβούλιο και τον κο Μισέλ, να μην αναβάλλει διαρκώς την τοποθέτηση του Συμβουλίου. Γιατί η ευρωτσιγκουνιά και οι καθυστερήσεις του Συμβουλίου, ρίχνουν νερό στον μύλο της αντιευρωπαϊκής άκρας δεξιάς – το ακούσατε μόλις πριν.

Χρειαζόμαστε περισσότερη και καλύτερη Ευρώπη.

Να δεχθείτε πολλές από τις προτάσεις του Ευρωκοινοβουλίου, κύριοι της Κομισιόν και να αρχίσουμε από τώρα να προετοιμάζουμε τον νέο Πολυετή προϋπολογισμό της ΕΕ, γιατί για να αντιμετωπίσουμε τις υπαρκτές ανάγκες και τις νέες κρίσεις που έρχονται, δεν είναι δυνατόν η ΕΕ να λειτουργεί με έναν Προϋπολογισμό της τάξης του 1% του ΑΕΠ. Όποιος αυτό το αρνείται, υπονομεύει την Ενωμένη Ευρώπη και τροφοδοτεί τη διάλυσή της μέσω της απειλητικής ανόδου της αντιευρωπαϊκής άκρας δεξιάς.

Ευχαριστώ».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα