Παπαδημούλης: Δημοκρατική εκτροπή αν δεν συζητηθεί η πρόταση δυσπιστίας κατά Στουρνάρα

Συζήτηση τροπολογιών σε νομοσχέδια υπουργείων και ψηφοφορία επί της τροπολογίας για την αναστολή της κρατικής χρηματοδότησης σε κόμματα που παραβιάζουν τον Ποινικό Κώδικα την Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013.
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
Συζήτηση τροπολογιών σε νομοσχέδια υπουργείων και ψηφοφορία επί της τροπολογίας για την αναστολή της κρατικής χρηματοδότησης σε κόμματα που παραβιάζουν τον Ποινικό Κώδικα την Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

Διαβάστε τι δήλωση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες

Σε εξέλιξη είναι σύσκεψη κυβερνητικών παραγόντων προκειμένου να ερμηνεύσουν το σχετικό άρθρο του κανονισμού σχετικά με την πρόταση δυσπιστίας που έχει καταθέσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας κατά του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.

Πριν λίγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης προειδοποίησε την κυβέρνηση ότι αν δεν προχωρήσει στην συζήτηση της πρότασης, θα είναι εκτροπή δημοκρατικά και ηθικά που θα δείχνει φόβο.

« Θεωρούμε εκτροπή δημοκρατικά και ηθικά αλλά και κοινοβουλευτικά αδιανόητη οποιαδήποτε προσπάθεια της κυβέρνησης να αποδεσμευτεί από την ρητή δέσμευση που ανέλαβε ο υπουργός Επικρατείας, αν επιβεβαιωθούν οι φήμες ότι σκέφτονται να παρερμηνεύσουν τον κανονισμό και να μην προχωρήσουν στην συζήτηση της πρότασης», τόνισε ο κύριος Παπαδημούλης. Και πρόσθεσε:

«Μια τέτοια εκτροπή, τέτοια θεαματική «κολοτούμπα» και στροφή 180 μοιρών μόνο με ένα τρόπο μπορεί να ερμηνευθεί. Φόβος απέναντι στον ελληνικό λαό για την δημοσιότητα από μια τέτοια συζήτηση και έλλειψη εμπιστοσύνης στα επιχειρήματα τους ακόμα και στις κοινοβουλευτικές τους δυνάμεις».

Ο κύριος Παπαδημούλης συνέχισε λέγοντας:

«Ακόμα και το ίδιο το Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής στην γνωμάτευση του αμφισβητεί για την συνταγματικότητα της κατάπτυστης και σκανδαλώδους διάταξης για τις τράπεζες και το Ταμείο Σταθερότητας με την οποία απαλλάσσει από ποινικές ευθύνες όσους πουλήσουν τραπεζικές μετοχές που αγοράστηκαν από τον ελληνικό λαό, σε τιμή όχι μόνο κάτω από αυτήν που αγόρασε όπως προβλέπει η ισχύουσα νομοθεσία αλλά και κάτω από τις τιμές του χρηματιστηρίου».

«Περιμένουμε η κυβέρνηση και η κυβερνητική πλειοψηφία στην Ολομέλεια να τηρήσει την δέσμευση της . Αν προχωρήσουν στην εκτροπή τότε θα μιλήσει ο ελληνικός λαός στη κάλπη και αυτό θα γίνει σύντομα και δεν μπορεί να το αποτρέψουν», κατέληξε.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κυβέρνηση, ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
SHARE:

24Media Network