Παπαδημούλης: Κωλοτούμπα έκανε η Νέα Δημοκρατία”

Παπαδημούλης: Κωλοτούμπα έκανε η Νέα Δημοκρατία”
Ο αντιπρόεδρος του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου Δημήτρης Παπαδημούλης Eurokinissi

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης υπερασπίστηκε την κυβερνητική πολιτική σε σχέση με το εκκλησιαστικό και άσκησε κριτική στη Νέα Δημοκρατία.

Συνέχιση του διαλόγου ούτως ώστε να βρεθούν οι λύσεις, με νομικές ή ακόμη και συνταγματικές δικλείδες που θα εξασφαλίζουν τους ιερείς, ζήτησε μέσω του news247 στους 88,6 ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης.

Με αφορμή τη συνέντευξη Γαβρόγλου στο news247.gr τόνισε: “Η συμφωνία Τσίπρα-Ιερώνυμου είναι ένα ώριμο ρεαλιστικό και αμοιβαία θετικό γεγονός. Η ΝΔ έκανε κωλοτούμπα αφού αρχικά χαιρέτισε τη συμφωνία και στη συνέχεια την καταδίκασε. Μπορούν με διάλογο να βρεθούν οι λύσεις, με νομικές ή και συνταγματικές δικλείδες -εάν χρειαστεί- που θα εξασφαλίζουν τους ιερείς για να ξέρουν ότι δεν έχουν τίποτα να φοβούνται ούτε για τη μισθοδοσία, ούτε για τα συνταξιοδοτικά και ασφαλιστικά. Ο Αρχιεπίσκοπος δέχεται μικροπολιτικές βολές”.

Ο κ. Παπαδημούλης τόνισε επίσης ότι είναι στην αρμοδιότητα του κράτους η μισθοδοσία των ιερέων. Καταλόγισε στη ΝΔ ότι σαμποτάρει ώριμες λύσεις, εκτιμώντας ότι στο Μοσχάτο σκέφτηκαν ότι βρήκαν μια ακόμη ευκαιρία να ρίξουν τον Τσίπρα.

Τέλος, για όσα λέγονται για νέο “βρώμικο” 89: είπε: “Κανείς δεν θέλει ένα νέο 89. Ας αφήσουμε τις θεωρίες συνωμοσίας. Μακάρι να ξεκολλήσει η Φώφη Γεννηματά από την αντισύριζα υστερία”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα