Παπαδημούλης: Να διαλέξει στρατόπεδο η Φώφη Γεννηματά

Παπαδημούλης: Να διαλέξει στρατόπεδο η Φώφη Γεννηματά
Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης Eurokinissi

Ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου δήλωσε ότι στην κοινωνία υπάρχει πλειοψηφία Κέντρου και Αριστεράς, η οποία πρέπει να εκφραστεί μετά τις εκλογές.

«Ο δρόμος των συνεργασιών είναι υποχρεωτικός» δήλωσε στον Αντώνη Φουρλή και την εκπομπή «Βρε καλώς τους» στο Ραδιόφωνο 24/7 στους 88,6 ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Δημήτρης Παπαδημούλης και πρόσθεσε ότι η συζήτηση αυτή πρέπει να γίνει πριν την προσφυγή στις κάλπες με εθνική συνεννόηση σε βασικά θέματα. Κάλεσε τη Φώφη Γεννηματά να δει «τα μηνύματα που στέλνουν στο κινητό της οι Ευρωπαίοι σοσιαλιστές» και ζήτησε από τα κόμματα της ελάσσονος αντιπολίτευσης να διαλέξουν ανάμεσα στον προοδευτικό και τον συντηρητικό πόλο.

Εκτίμησε ότι αν η ηγεσία του ΚΙΝΑΛ δεν ξεκολλήσει από τη λογική του αντι-ΣΥΡΙΖΑ και του δορυφόρου γύρω από τη ΝΔ θα καταλήξει σε χαμηλό μονοψήφιο ποσοστό. Προανήγγειλε φοροελαφρύνσεις και ενισχύσεις του κοινωνικού κράτους από τον Πρωθυπουργό στη ΔΕΘ. Διευκρίνισε ότι το μείγμα πολιτικής πρέπει πλέον να είναι διαφορετικό με προϋπολογισμό που θα τηρεί τους στόχους αλλά ταυτόχρονα θα μπορεί να παραβλέψει τις παράλογες όπως είπε απαιτήσεις του ΔΝΤ, χωρίς ωστόσο να προβεί η χώρα σε μονομερείς ενέργειες

Ο αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου χαρακτήρισε σημαντικό θετικό βήμα την έξοδο της Ελλάδας από τα μνημόνια και ανέφερε ότι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ – που όπως είπε είναι οι δυνάμεις που για την είσοδο στα μνημόνια – προσπαθούν να την υποβαθμίσουν.

«Η Ελλάδα παύει να είναι παροικία του Eurogroup» σημείωσε χαρακτηριστικά τονίζοντας ότι το σημαντικό πλέον είναι το σχέδιο για την επόμενη ημέρα το οποίο πρέπει να περιλαμβάνει κατά τον αντιπρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου με υγιή δημόσια οικονομικά, χωρίς ελλείμματα και ισχυρό κοινωνικό κράτος. Μίλησε για την ανάγκη κουλτούρας συνεργασιών και εθνικής συνεννόησης και δήλωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα αναλάβει πρωτοβουλίες για τη δημιουργία ενός προοδευτικού πολιτικού πόλου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα