Παπαγγελόπουλος: Επιστρατευμένοι από τους διώκτες μου όσοι με κατηγορούν για πιέσεις

Παπαγγελόπουλος: Επιστρατευμένοι από τους διώκτες μου όσοι με κατηγορούν για πιέσεις
Δημήτρης Παπαγγελόπουλος Eurokinissi

“Επιστρατεύθηκαν από τους πολιτικούς διώκτες μου” είπε ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος για τους Εισαγγελείς που τον κατήγγειλαν ότι τους ασκούσε πιέσεις για συγκεκριμένες υποθέσεις, κατά την σημερινή δεύτερη ημέρα της απολογίας του στο Ειδικό Δικαστήριο

“Επιστρατεύθηκαν από τους πολιτικούς διώκτες μου” είπε ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος για τους Εισαγγελείς που τον κατήγγειλαν ότι τους ασκούσε πιέσεις για συγκεκριμένες υποθέσεις, κατά την σημερινή δεύτερη ημέρα της απολογίας του στο Ειδικό Δικαστήριο κατά την οποία δήλωσε πως αρνείται “καθ’ ολοκληρίαν την κατηγορία”.

Ο πρώην υπουργός που απολογείται για ηθική αυτουργία σε κατάχρηση εξουσίας και παράβαση καθήκοντος είπε πως στόχος των καταγγελίων των Εισαγγελέων Ελένης Ράικου, Γεωργίας Τσατάνη και Παναγιώτη Αθανασίου ήταν να ευδοκιμήσει το σενάριο περί της “σκευωρίας Novartis την οποία “κατέρριψε το βούλευμα του Αρείου Πάγου.Γιατί διαφορετικά θα έπρεπε να είχα συνεργάτη μου, στη συμμορία μου ως συνεργάτη και το FBI”.

Είπε μάλιστα πως ο ίδιος θεωρεί την υπόθεση των πρακτικών της φαρμακοβιομηχανίας “πολύ μεγάλο σκάνδαλο, όπως και η Λίστα Λαγκάρντ” ξεκαθαρίζοντας ωστόσο πως δεν πίστευε ότι θα μπορούσε να καταλήξει κάπου η έρευνα.

Όπως ανέφερε, ο τότε υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής ήταν εκείνος “που θεωρούσε την υπόθεση αυτή ότι θα ήταν η καταξίωσή του. Εγώ πίστευα πως δε θα προκύψει τίποτα. Δεν πίστευα στο σκάνδαλο της Novartis και το είχα πει και στον Πρωθυπουργό”.

Είπε μάλιστα ο κ. Παπαγγελόπουλος: “Μου προσάπτουν ότι έκανα δήλωση ότι το σκάνδαλο Novartis είναι το μεγαλύτερο σκάνδαλο από κτίσεως του ελληνικού κράτους. Μόνο που αυτή τη δήλωση την είχε κάνει ο Κοντονής πιο πριν. Ο Κοντονής πήγε τη δικογραφία στο Μαξίμου και κακώς το έκανε”.

Αναφερόμενος στην Εισαγγελέα Ελένη Ράικου, προκάτοχο της κ. Τουλουπάκη στην Εισαγγελία Διαφθοράς, η οποία τον έχει καταγγείλει ότι της τηλεφωνούσε και της ασκούσε πιέσεις αναφορικά με τη δικογραφία της Novartis ο κ. Παπαγγελόπουλος είπε πως είχαν στενές φιλικές σχέσεις από το 2000, όταν υπηρετούσαν μαζί στο ίδιο γραφείο και ότι ο ίδιος ως προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και πως μετά από δική της παράκληση την είχε τοποθετήσει στο νευραλγικό τμήμα της ποινικής δίωξης.

Συνέχισε επίσης ο πρώην υπουργός: “Στο Υπουργείο ερχόταν πολύ συχνά. Όταν ήταν ο Παρασκευόπουλος Υπουργός, ερχόταν σε μένα. Μετά, όταν ήρθε ο κ. Κοντονής, με εγκατέλειψε και πήγαινε σε αυτόν. Ήταν σε συνεργασία μαζί του για την υπόθεση της Novartis . Ο κ. Κοντονής θεωρούσε την υπόθεση αυτή ότι θα ήταν η καταξίωσή του. Εγώ πίστευα πως δε θα προκύψει τίποτα. Δεν πίστευα στο σκάνδαλο της Novartis και το είχα πει και στον Πρωθυπουργό.

Η κα Ράικου ερχόταν στο υπουργείο πολύ συχνά 2-3 φορές την εβδομάδα. Ήρθε την παραμονή της παραίτησής της, στις 23/3/17 στο γραφείο μου, μετά τον κ. Κοντονή. Μάλλον τον είδε για την Novartis . Όποτε ερχόταν η κ. Ράικου ο κ. Κοντονής έφευγε και πήγαινε σφαίρα στο Μαξίμου. Ήταν ήρεμη, ασφαλής, μου έθεσε το θέμα της ανανέωσης της θητείας της. Όταν παραιτήθηκε, συνέχισε να έχει σχέσεις μαζί μου, με έπαιρνε για ευχές.

Αν ήμουν παλιάνθρωπος, “Ρασπούτιν”, γιατί συνέχισε να έχει επαφές μαζί μου; Μου ζήτησε δια ζώσης συγγνώμη για την παραίτηση ,που δεν με είχε ειδοποιήσει. Τα ψεύδη της για τα δύο τηλέφωνα που λέει ότι της έκανα πριν την παράιτησή μου, καταρρίπτονται από το βούλευμα που λέει ότι δεν υπήρξε σκευωρία για τη Novartis . Είναι κατασκευάσματα της φαντασίας της”.

Για τον κ. Παναγιώτη Αθανασίου ο πρώην υπουργός είπε ότι ο πρώην Οικονομικός εισαγγελέας είχε μανία εναντίον του, επειδή δεν είχε ανανεωθεί η θητεία του στην Οικονομική Εισαγγελία. “Είχε μανία να με εκδικηθεί, γιατί δεν μερίμνησα για την ανανέωση της θητείας του. Η κα Τουλουπάκη απολογείται για μια δικογραφία που κράτησε για μερικές ημέρες. Ο Αθανασίου που κράτησε τρεις δικογραφίες για υπουργούς για χρόνια, δεν απολογείται σε κανέναν. Δεν υπήρχε περίπτωση να ανανεωθεί η θητεία του”, είπε με έμφαση ο κ. Παπαγγελόπουλος.

Πρόεδρος: Πώς επέλεξε να πει ψέματα για τόσα θέματα ο κ.Αθανασίου;

Δ. Παπαγγελόπουλος: Του τα υπέδειξαν.

Πρόεδρος: Και γιατί να επιλέξουν αυτές τις υποθέσεις, όπως του Σάλλα, του Αλαφούζου, του Παπαχρήστου;

Δ. Παπαγγελόπουλος: Γιατί ευνοούσαν το αφήγημα κατά του ΣΥΡΙΖΑ. Έτσι θεωρούσαν οι εγκέφαλοι που σχεδίασαν αυτά τα νοσηρά πράγματα. Το αντάλλαγμα ήταν η ασυλία του. Είχε διαπράξει κατάχρηση εξουσίας για δικογραφίες κατά τριών υπουργών. Δεν είχε προχωρήσει τις υποθέσεις. (αναφέρεται σε δικογραφία με διακίνηση χρημάτων μέσω offshore εταιριών στην οποία υπήρχε εμπλοκή τριών πολιτικών προσώπων από την ΝΔ).

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version