Παπαγγελόπουλος: Κατασκεύασμα παραπληροφόρησης και συκοφάντησης το θέμα των σχέσεων Ξεπαπαδέα-Αρτεμίου

Ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος στη Βουλή
Ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος στη Βουλή EUROKINISSI

Ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης σημείωσε κατά τον κοινοβουλευτικό έλεγχο ότι δεν υπάρχει κάτι μεμπτό στις ενέργειες της νυν γενικής γραμματέως κατά της διαφθοράς σε σχέση με την εκπροσώπηση κυπριακής εταιρείας, δικηγόρος της οποίας είναι ο Αρτέμης Αρτεμίου, σε δικαστική διαμάχη με εταιρεία συμφερόντων Λαυρεντιάδη.

«Κατασκεύασμα παραπληροφόρησης και συκοφάντησης» χαρακτήρισε το θέμα των σχέσεων της γενικής γραμματέως κατά της διαφθοράς Αναστασίας Ξεπαπαδέα με το γραφείο Αρτεμίου ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος κάνοντας λόγο για θέμα με «απειροελάχιστη ως ανύπαρκτη σημασία». Ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης απάντησε σε σχετικές ερωτήσεις των βουλευτών της ΝΔ Χάρη Θεοχάρη και του ΚΙΝΑΛ Θόδωρου Παπαθεοδώρου υπογραμμίζοντας ότι η Αν. Ξεπαπαδέα ενέργησε και σύννομα κι ηθικά σε σχέση με την εκπροσώπηση κυπριακής εταιρείας, δικηγόρος της οποίας είναι ο Αρτέμης Αρτεμίου, σε δικαστική διαμάχη με εταιρεία συμφερόντων Λαυρεντιάδη. Να σημειωθεί ότι καθ’ όλη την διάρκεια της συζήτησης παρούσα στην αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής ήταν κι η ίδια η Αν. Ξεπαπαδέα.

Ο Δ. Παπαγγελόπουλος υπογράμμισε ότι η Αν. Ξεπαπαδέα ενέργησε ως δικηγόρος μόνο όταν ήταν ειδική του συνεργάτης, όπως προβλέπεται, κι όχι την περίοδο που ήταν διευθύντρια του πολιτικού του γραφείου ή γενική γραμματέας κατά της διαφθοράς. Ο Δ. Παπαγγελόπουλος σημείωσε ότι η κυπριακή εταιρεία που εκπροσώπησε η Αν. Ξεπαπαδέα παρουσιάζεται «ανακριβώς ή αναληθώς» ως off-shore, ενώ είναι ΕΠΕ που έχει ιδρυθεί από το 1998.

Αδικήθηκε η Ξεπαπαδέα, δαιμονοποιήθηκε ο Αρτεμίου

Ο Δ. Παπαγγελόπουλος πρόσθεσε ότι η εταιρεία αυτή έχει ιδιοκτήτη, ο οποίος δεν είναι ο Αρ. Αρτεμίου. Ο Δ. Παπαγγελόπουλος σχολίασε ακόμη ότι η εταιρεία δεν στράφηκε κατά του Ελληνικού Δημοσίου, αλλά κατά εταιρείας συμφερόντων Λαυρεντιάδη, προς την οποία υπήρχαν οφειλές του Δημοσίου, ενώ προειδοποίησε ότι η ταύτιση δικηγόρου-πελάτη είναι «επικίνδυνη». Μάλιστα, ο Δ. Παπαγγελόπουλος εκτίμησε ότι η Αν. Ξεπαπαδέα αδικήθηκε γιατί «βρέθηκε σε λάθος θέση», ενώ και για τον Αρ. Αρτεμίου παρατήρησε ότι «δαιμονοποιήθηκε».

ADVERTISING

Ο Δ. Παπαγγελόπουλος διαμαρτυρήθηκε για τις αναφορές των βουλευτών σε ζητήματα που δεν συμπεριλαμβάνονταν στις αρχικές τους ερωτήσεις εκτιμώντας ότι «πετάτε την μπάλα στην εξέδρα επειδή δεν σας βγήκε η ερώτηση», όπως με τις αναφορές στην οικογενειακή επιχείρηση της Αν. Ξεπαπαδέα, από την οποία έχει παραιτηθεί έγκαιρα. Ο Δ. Παπαγγελόπουλος τόνισε ότι «δεν βλέπω ποινικό αδίκημα» και σημείωσε ότι τα όποια υπονοούμενα αφήνονται μόνο για δημιουργία εντυπώσεων.

Ποίο αδίκημα μπορούμε να αποδώσουμε στον Μ. Πετσίτη

Ο Δ. Παπαγγελόπουλος δεν απέφυγε αναφορές και στον Μανώλη Πετσίτη αναρωτώμενος «ποίο αδίκημα μπορούμε να του αποδώσουμε;» Μάλιστα, ο Δ. Παπαγγελόπουλος αστειεύτηκε σχολιάζοντας ότι το μόνο αδίκημα του Μ. Πετσίτη ήταν ότι προέβλεψε σωστά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος. Ο Δ. Παπαγγελόπουλος προειδοποίησε τους βουλευτές της αντιπολίτευσης ότι το «σκάνδαλο» Πετσίτη μπορεί να αποδειχθεί τελικά «πέτσινο».

Υπονοούμενα για οργανωμένο σχέδιο από τους Θεοχάρη και Παπαθεοδώρου

Ο Χ. Θεοχάρης χαρακτήρισε τις σχέσεις της Αν. Ξεπαπαδέα με το γραφείο Αρτεμίου «ξεκάθαρη περίπτωση διαφθοράς» αφήνοντας υπονοούμενα ότι η Αν. Ξεπαπαδέα υποβαθμίστηκε σε ειδική συνεργάτιδα του Δ. Παπαγγελόπουλου προκειμένου να μπορεί νομίμως να αναλάβει την υπόθεση της κυπριακής εταιρείας. Μάλιστα, αναρωτήθηκε αν η ανάληψη της εκπροσώπησης της εταιρείας έγινε κατ’ εντολή της κυβέρνησης κι αν η Αν. Ξεπαπαδέα «ανταμείφθηκε» γι’ αυτό με την θέση της γενικής γραμματέως κατά της διαφθοράς. Υπονοούμενα άφησε κι ο Θ. Παπαθεοδώρου εκτιμώντας ότι η Αν. Ξεπαπαδέα μάλλον βρέθηκε «στην κατάλληλη θέση την κατάλληλη εποχή».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Βουλή
SHARE:

24Media Network