Παπανάτσιου: Μείωση 20% στον ΕΝΦΙΑ το 2020

Η Διαρκής Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων θα συνεδριάσει με θέμα ημερήσιας διάταξης:
Επεξεργασία και εξέταση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Οικονομικών «Προσαρμογή της Ελληνικής Νομοθεσίας στις διατάξεις της Οδηγίας (ΕΕ) 2016/881 και άλλες διατάξεις». Δευτέρα 24 Ιουλίου 2017 (EUROKINISSI)
Η Διαρκής Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων θα συνεδριάσει με θέμα ημερήσιας διάταξης: Επεξεργασία και εξέταση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Οικονομικών «Προσαρμογή της Ελληνικής Νομοθεσίας στις διατάξεις της Οδηγίας (ΕΕ) 2016/881 και άλλες διατάξεις». Δευτέρα 24 Ιουλίου 2017 (EUROKINISSI) EUROKINISSI

Στο Ραδιόφωνο 24/7 στους 88,6 μίλησε η υφυπουργός Οικονομικών τονίζοντας πως πρόθεση της κυβέρνησης είναι η αντικατάσταση του ΕΝΦΙΑ από τον Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας

Η υφυπουργός Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου, μίλησε στο Ραδιόφωνο 24/7 και ανέφερε πως στις 31 Μαρτίου του 2018 θα είναι έτοιμες οι νέες αντικειμενικές αξίες ακινήτων, ενώ τόνισε πως πρόθεση της κυβέρνησης είναι να καταργηθεί ο ΕΝΦΙΑ και να αντικατασταθεί από το Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας.

Η κ. Παπανάτσιου πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση έχει βελτιώσει τα πράγματα με τον ΕΝΦΙΑ και διαβεβαίωσε πως από το 2020 θα τον μειώσει 20% και ότι γίνεται προσπάθεια να βρεθούν ισοδύναμα για την οριστική κατάργησή του.

Όσον αφορά τη φορολόγηση, η υφυπουργών Οικονομικών επεσήμανε ότι υπάρχει άμεση σύνδεση με τη φοροδιαφυγή και πως όσο καλύτερα θα πηγαίνει η οικονομία, τόσο θα μειώνεται η φορολογία. Ανακοίνωσε, ταυτόχρονα, την έναρξη εφαρμογής του περιουσιολογίου μέσα στο 2018, για το οποίο είπε ότι είναι χρήσιμο εργαλείο για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής.

Τέλος, σχολίασε το γεγονός ότι ο ξάδερφος του Κυριάκου Μητσοτάκη, Γιώργος Μητσοτάκης, βρέθηκε, όπως αποκάλυψε το Ραδιόφωνο 24/7, στο μητρώο των offshore της Αρούμπα και ανέφερε ότι εάν τα χρήματα αυτών των εταιριών ήταν στην Ελλάδα και όχι στην Αρούμπα ή σε άλλους φορολογικούς παραδείσους τότε η οικονομία θα ήταν σε καλύτερα επίπεδα.

SHARE:

24Media Network