Ανδρίκος Παπανδρέου: Δηλώνει δικαιωμένος για τη δικαστική νίκη του επί του Πάνου Καμμένου

Ανδρίκος Παπανδρέου: Δηλώνει δικαιωμένος για τη δικαστική νίκη του επί του Πάνου Καμμένου
Ο Αντρίκος Παπανδρέου Eurokinissi

Μετά τη δικαστική νίκη του επί του Πάνου Καμμένου, ο Αντρίκος Παπανδρέου δηλώνει δικαιωμένος για την επιμονή του "στη μάχη κατά του λαϊκισμού".

Ο Ανδρίκος Παπανδρέου κέρδισε στο Εφετείο Αθηνών την υπόθεση της μήνυσης για συκοφαντική δυσφήμηση που είχε καταθέσει κατά του Πάνου Καμμένου. Ο τελευταίος, που τον είχε κατηγορήσει ότι είχε επωφεληθεί οικονομικά από πωλήσεις CDS στην αρχή της κρίσης, θα κληθεί να πληρώσει ένα ποσό κοντά στις 100.000 ευρώ.

Ο γιος του Ανδρέα Παπανδρέου έγραψε στο facebook:

Η απόφαση του Εφετείου Αθηνών, είναι πρωτίστως μια δικαίωση ηθική για τη μεγάλη δοκιμασία που πέρασα από τη συκοφαντία του Καμμένου, με ένα μύθευμα που είχε ταπεινά μικροπολιτικά ελατήρια.

Είναι όμως κυρίως νίκη της αλήθειας απέναντι στο ψέμα, νίκη της δημοκρατίας απέναντι σε ολοκληρωτικές πρακτικές.

Είναι μια νίκη όσων συκοφαντήθηκαν και είναι πολλά τα θύματα του. Η πολιτεία και το πολιτικό σύστημα πρέπει να προστατευθούν απέναντι σε τέτοιες παραβατικές πολιτικές πρακτικές που υπονομεύουν τη δημοκρατία.

Πρέπει όλοι μαζί να αντισταθούμε στο λαϊκισμό της συκοφάντησης που πλήττει αδίκως την αξιοπιστία του πολιτικού μας συστήματος.

Που αποδιοργανώνει τη λαϊκή εμπιστοσύνη.

Δεν είναι υπερβολή να πω ότι, χάρη και στο ψέμα των CDS παρασύρθηκε κόσμος, έγιναν υπουργοί και συγκυβερνήτες άνθρωποι που χρησιμοποίησαν τη συκοφαντία ως πολιτικό μέσο και ανελίχθηκαν πολιτικά με θράσος και ψέμματα, σπιλώνοντας πολιτικούς και παρατάξεις.

Είναι αγώνας για τη δημοκρατία να καταδικαστούν όχι μόνο από την ανεξάρτητη δικαιοσύνη αλλά στη λαϊκή συνείδηση και από όλα τα πολιτικά κόμματα αυτές οι αθλιότητες και να θωρακιστεί θεσμικά η δημοκρατία κατά του λαϊκισμού.

Αυτό θα αποτελούσε πραγματική δικαίωση των θυμάτων της συκοφαντίας, όπως και της δική μου.

Προερχόμενος από μια οικογένεια με αρχές και αγώνες για τη δημοκρατία, δεν θα μπορούσα παρά να αντισταθώ. Και θα βρίσκομαι, έχοντας βιώσει στο πετσί μου το μίσος, το ψέμα, τη βία, πάντα στις επάλξεις τέτοιων αγώνων κατά των πολιτικών fake news που είναι και τα πιο επικίνδυνα. Η αλήθεια είναι ο πυλώνας της ελευθερίας και της δημοκρατίας.

Η σκέψη μου παραμένει όμως σε όσους αγνούς πολιτες παρασύρθηκαν από τα τερατώδη μύθευματα και εμπιστεύθηκαν τους ανάξιους. Για αυτό και πιστεύω βαθιά ότι οι επόμενες μάχες πρέπει να είναι για την αλήθεια και την δημοκρατία.

Η απόφαση του Εφετείου Αθηνών, είναι πρωτίστως μια δικαίωση ηθική για τη μεγάλη δοκιμασία που πέρασα από τη συκοφαντία…

Δημοσιεύτηκε από
Andreas Papandreou στις 
Τρίτη, 29 Δεκεμβρίου 2020

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα