Παπαθεοδώρου για πΓΔΜ: Ναι σε σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό

Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ ΣΤΗΝ 72η  ΣΥΝΟΔΟΣ ΠΡΥΤΑΝΕΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΩΝ Δ.Ε ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ (ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ ΚΩΣΤΑΣ/EUROKINISSI)
Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ ΣΤΗΝ 72η ΣΥΝΟΔΟΣ ΠΡΥΤΑΝΕΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΩΝ Δ.Ε ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ (ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ ΚΩΣΤΑΣ/EUROKINISSI) G4PHOTOS

O βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης υπογράμμισε στο Ραδιόφωνο 24/7 ότι η ονοματοδοσία της πΓΔΜ είναι ένα ζήτημα που ανταποκρίνεται στην εθνική ευθύνη των κυβερνήσεων και των πολιτικών δυνάμεων της χώρας

Ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Θεόδωρος Παπαθεοδώρου σε δηλώσεις του στο Ραδιόφωνο 24/7 στους 88,6 για το Σκοπιανό, τόνισε πως αποτελεί ένα ζήτημα που ανταποκρίνεται στην εθνική ευθύνη των κυβερνήσεων και των πολιτικών δυνάμεων της χώρας και ως εκ τούτου είναι εθνικό θέμα, διότι όλα αυτά τα χρόνια τα Σκόπια διεκδικούν την είσοδο τους στο ΝΑΤΟ και στην Ευρωπαϊκή Ένωση, γεγονός που έχει να κάνει και με τις γεωπολιτικές εξελίξεις.

Πρόσθεσε ότι πρέπει να βρεθεί μια σύνθετη ονομασία, με γεωγραφικό προσδιορισμό, erga omnes, δηλαδή κοινή για όλον τον κόσμο.

ADVERTISING

Εν συνεχεία επεσήμανε ότι η κυβέρνηση πριν προσέλθει στη διαπραγμάτευση θα πρέπει να έχει στέρεη και ξεκάθαρη θέση, να την παρουσιάσει στις υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις και να έχει την ευρεία αποδοχή όλων προκειμένου να είναι σοβαρή η διαπραγμάτευση. Σημείωσε, ωστόσο, ότι φαίνεται πως υπάρχουν αντικρουόμενες απόψεις εντός της κυβέρνησης, γεγονός αρνητικό για την έκβαση των διαπραγματεύσεων.

“Δεν μπορεί μια κυβέρνηση να διαπραγματεύεται με αστερίσκο. Έχει μία φωνή, γιατί εκτός από τη φωνή της κυβέρνησης, είναι η φωνή της Ελλάδας” επεσήμανε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

“Θα χαρώ πάρα πολύ εάν είναι η επιβεβαίωση της πάγιας θέσης της Ελλάδας. Θα χαρώ πάρα πολύ εάν επιβεβαιωθεί το φιλικό κλίμα για το οποίο μιλάει ο κύριος Ζάεφ και θα χαρώ πάρα πολύ εάν τελικά υπάρξει ευτυχής κατάληξη. Όμως βλέπω κενά στον τρόπο που κινείται διπλωματικά η κυβέρνηση” κατέληξε ο κ. Παπαθεοδώρου, σχολιάζοντας τον τρόπο με τον οποίο χειρίζεται το ζήτημα του Σκοπιανού η ελληνική κυβέρνηση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Κυβερνητικές διεργασίες για το Σκοπιανό

Κίνημα Αλλαγής για Σκοπιανό: Σύνθετη ονομασία, θα τοποθετηθούμε όταν προκύψει συγκεκριμένη πρόταση από την κυβέρνηση

Καράογλου: Λύση χωρίς τη λέξη "Μακεδονία"

SHARE:

24Media Network