"Έγκλημα η απώλεια του δημοσίου ελέγχου της ΔΕΗ"

ΑΘΗΝΑ-ΒΟΥΛΗ-Σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου για τη βία στα γήπεδα// Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ.(EUROKINISSI-ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)
ΑΘΗΝΑ-ΒΟΥΛΗ-Σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου για τη βία στα γήπεδα// Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ.(EUROKINISSI-ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) EUROKINISSI

Υπέρ του δημοσίου χαρακτήρα της ΔΕΗ τάχθηκε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής. Έγκλημα σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος το ενδεχόμενο να χαθεί ο έλεγχος της ΔΕΗ

Κατηγορηματικά αντίθετος στην απώλεια του δημοσίου ελέγχου της ΔΕΗ τάσσεται ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής.

"Το κράτος δεν πρόκειται να απεμπολήσει τον δημόσιο έλεγχο της ΔΕΗ. Θα ήταν έγκλημα στρατηγικού χαρακτήρα εις βάρος του δημοσίου συμφέροντος" αναφέρει σε συνέντευξή του στα "Νέα".

Σε μία περίοδο που το κλίμα ανάμεσα στους συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ και της κυβέρνησης είναι ιδιαιτέρως τεταμένο, επισήμανε ότι υποστηρίζει με συνέπεια το ρόλο του δημόσιου πυλώνα στον τομέα της ενέργειας.

"Θα ήταν αδιανόητο να επιτρέψουµε τη δηµιουργία συνθηκών ιδιωτικού µονοπωλίου στον τοµέα της Ενέργειας. Η ισχύς του σε οικονοµικό και πολιτικό επίπεδο θα ήταν τεράστια. Με καθοριστικές επιπτώσεις στη λειτουργία και την ποιότητα της Δηµοκρατίας", σημείωσε.

Επισήμανε, τέλος, ότι η κυβέρνησης στηρίζει μόνο τις επιλογές εκείνες που φέρνουν στρατηγικές συμμαχίες, τεχνογνωσία, νέες επενδύσεις, προστασία του περιβάλλοντος και του καταναλωτή, ενίσχυση της θέσης της ∆ΕΗ τόσο στην εσωτερική αγορά της Ένωσης όσο και στην ενεργειακή αγορά της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. "Όλα τα υπόλοιπα είναι εκ του πονηρού...", συμπλήρωσε.

SHARE:

24Media Network