Παππάς: Αν έχουν ‘τσίπα’ οι καναλάρχες, να αποσύρουν την προσφυγή

Παππάς: Αν έχουν ‘τσίπα’ οι καναλάρχες, να αποσύρουν την προσφυγή

Επίθεση Παππά στους καναλάρχες για το Πόθεν Έσχες. Τόνισε ότι θα πληρώσουν στο μεσοδιάστημα μέχρι να χορηγηθούν οριστικές άδειες

Σκληρή κριτική στην απόπειρα των καναλαρχών να εξαιρεθούν από την υποχρέωση υποβολής Πόθεν Έσχες άσκησε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς διαμηνύοντάς τους ότι αν υπάρχει «τσίπα» και «ντροπή» θα πρέπει να αποσύρουν τη σχετική προσφυγή τους στο ΣτΕ.

Ο κ. Παππάς διερωτήθηκε από το βήμα της Βουλής για τα κίνητρα των καναλαρχών να μην καταθέτουν Πόθεν Έσχες και χαρακτήρισε «αισχρό» και «καταδικαστέο» τον τρόπο που επέλεξαν για να το αποφύγουν. «Εάν υπάρχει ίχνος ντροπής και τσίπας να αποσυρθεί η προσφυγή από το ΣτΕ» είπε ο κ. Παππάς και τους κάλεσε να αντιλφθούν ότι είναι προσβλητικό να υποχρεούται να καταθέτει Πόθεν Έσχες ένας δημοσιογράφος με μισθό 600 και 700 ευρώ και να διεκδικούν εκείνοι για τους εαυτούς τους να μην έχουν την ίδια υποχρέωση. «Νομίζω ότι είναι κάτι το οποίο προσβάλλει άπαντες» είπε ο κ. Παππάς. Εξέφρασε, μάλιστα, την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι και η ΝΔ τάχθηκε υπέρ της υποχρέωσης των καναλαρχών να καταθέτουν Πόθεν Έσχες.

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής ξεκαθάρισε ταυτόχρονα ότι τα κανάλια θα υποχρεωθούν να καταβάλουν τίμημα για το μεσοδιάστημα που θα υπάρξει μέχρι να ολοκληρωθεί η αδειοδότηση από το ΕΣΡ. «Το μεσοδιάστημα από τώρα μέχρι την ολοκλήρωση της αδειοδότησης δεν θα είναι ένα μεσοδιάστημα όπου οι τηλεοπτικοί σταθμοί θα λειτουργούν άνευ τιμήματος. «Τελεία και παύλα» είπε και ξεκαθάρισε ότι «υπάρχει απόλυτη πολιτική απόφαση» σε αυτό. Ζήτησε, μάλιστα, να υπάρξουν ευρύτερες πολιτικές συναινέσεις στην υποχρέωση των σταθμών να καταβάλλουν τίμημα για την λειτουργία τους και ανέφερε ότι τεκμήριο για το τίμημα θα είναι ο πλειοδοτικός διαγωνισμός που διενεργήθηκε τον Αύγουστο για τις 4 άδειες. Επισήμανε δε ότι οι καναλάρχες έχουν ήδη καταβάλει 60 εκατ. ευρώ ως φόρο τηλεοπτικών διαφημίσεων για το 2015 και 2016.

Παράλληλα, ο κ. Παππάς διαβεβαίωσε ότι το ΕΣΡ έχει την πλήρη στήριξη και υποστήριξή της κυβέρνησης για την άμεση διενέργεια του διαγωνισμού αδειοδότησης. «Από την πρώτη στιγμή τούς συναντήσαμε και τους δηλώσαμε και εμπράκτως ότι θα έχουν την πλήρη ηθική, πολιτική και υλικοτεχνική υποστήριξή μας. Τους έχουμε παραδώσει όλη τη δουλειά που κάναμε κατά την διενέργεια του διαγωνισμού και αυτό αποτελεί μία περιουσία του Δημοσίου» τόνισε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα