Παππάς: Απομένει μισό βήμα για την ολοκλήρωση της αδειοδότησης των καναλιών

Transport, Telecommunications and Energy () Council meeting in Brussels, Belgium on Dec. 4, 2017 /       ,          4 , 2017
Transport, Telecommunications and Energy () Council meeting in Brussels, Belgium on Dec. 4, 2017 / , 4 , 2017 ALEXANDROS MICHAILIDIS / SOOC

Προανήγγειλε νομοθετική πρωτοβουλία για τηλεοπτικό σήμα σε 400.000 πολίτες που άφησε εκτός κάλυψης η Digea - Αυστηρό μήνυμα στην ΕΕΤΤ να παίξει το ρόλο της για χαμηλές τιμές στις ευρυζωνικές συνδέσεις.

«Μισό βήμα» απομένει για την ολοκλήρωση της αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών από το ΕΣΡ όπως ανακοίνωσε στη Βουλή ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς, ο οποίος διαβεβαίωσε ότι το τέλος της ανομίας στο τηλεοπτικό πεδίο θα βρει κερδισμένο το πολιτικό σύστημα και τη Δημοκρατία.

«Είμαστε μισό βήμα πριν από την ολοκλήρωση» είπε ο κ. Παππάς στη Βουλή απαντώντας στο αίτημα του προεδρεύοντος Νικήτα Κακλαμάνη να ενημερώσει το Σώμα για τις εξελίξεις στο τηλεοπτικό πεδίο. Ο κ. Παππάς υπογράμμισε ότι πλέον η διαδικασία βρίσκεται στο στάδιο του ελέγχου των φακέλων των έξι εταιρικών σχημάτων που είναι υποψήφια για τις άδειες και σημείωσε ότι έχει αρχίσει ο έλεγχος οικονομικών πόρων από το ΕΣΡ. Χαιρέτισε, μάλιστα, τον «άρτιο» και «πολύ γρήγορο» τρόπο, με τον οποίο προχώρησε τις διαδικασίες η ανεξάρτητη αρχή. Μάλιστα, διαβεβαίωσε ότι από την αδειοδότηση των καναλιών θα βγει κερδισμένο το πολιτικό σύστημα και η Δημοκρατία απέναντι σε μια κατάσταση «ανομίας και διαπλοκής» όπου κάποιοι «είχαν βρει την ευκαιρία να πατήσουν την πολιτεία στο σβέρκο».

ADVERTISING

Νομοθετική ρύθμιση για την κάλυψη των 'λευκών περιοχών' της Digea

Απαντώντας δε σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Σαρακιώτη για τους 400.000 πολίτες που έχει αφήσει εκτός τηλεοπτικού σήματος η Digea, ο κ. Παππάς προανήγγειλε την κατάθεση σχετικής νομοθετικής πρωτοβουλίας στη Βουλή. «Τις επόμενες ημέρες θα έρθει σχετική νομοθεσία στη Βουλή» είπε και ανακοίνωσε ότι θα χρησιμοποιηθούν πόροι από το αποθεματικό της ΕΕΤΤ για να καλυφθεί το σύνολο της χώρας και οι λευκές περιοχές της Digea.

Μήνυμα Παππά σε ΕΕΤΤ να παίξει το ρόλο της για φτηνό ευρυζωνικό ίντερνετ

O κ. Παππάς αναφέρθηκε και στο ζήτημα την ευρυζωνικής διαδικτυακής πρόσβαση στην περιφέρεια μέσω του προγράμματος «rural broadband extension». Κάλεσε όμως αυστηρά την ΕΕΤΤ να "παίξει τον ρόλο της" για να διαμορφωθούν τιμές συμβατές με τις οικονομικές δυνατότητες των πολιτών. «Αν δεν γίνει αυτό θα έχουμε κάνει μια τρύπα στο νερό ή καλύτερα μια τρύπα στην άσφαλτο» ξεκαθάρισε ο κ. Παππάς.

Ο κ. Παππάς τόνισε επίσης ότι η ΕΕΤΤ αλλά και η Βουλή θα πρέπει να βρίσκονται σε εγρήγορση ώστε οι πάροχοι τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών θα επενδύσουν σε σύγχρονες ψηφιακές τεχνολογίες για διαδικτυακές υπηρεσίες υψηλών ταχυτήτων . «Εμείς δεν θα επιτρέψουμε να καταναλωθεί δημόσιο χρήμα, είτε ελληνικό είτε ευρωπαϊκό σε τεχνολογίες που σε πολύ λίγο διάστημα θα είναι ξεπερασμένες και άσχετες με τους στόχους της εθνικής ψηφιακής στρατηγικής και της ΕΕ».

(Φωτογραφία: Sooc)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τηλεοπτικές άδειες
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Τηλεοπτικές Άδειες: Ολοκληρώθηκε η αποσφράγιση των έξι φακέλων

Παππάς: Καθαρή από νέα μέτρα η έξοδος από το πρόγραμμα

Πίσω στο 1989: Τι έπαιξε το MEGA την πρώτη μέρα λειτουργίας του

SHARE:

24Media Network