Παππάς: Η κυβέρνηση εφαρμόζει τη συμφωνία με απόλυτη προτεραιότητα την προστασία των αδυνάμων

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς
Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς SOOC

Τι δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, για τις προεκλογικές δεσμεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης και τον "αυτοσκοπό" της κυβέρνησης

Τη βεβαιότητα ότι δεν θα καθυστερήσει η ολοκλήρωση της αξιολόγησης, εκφράζει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Αυγή της Κυριακής» ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς.

«Η Ελλάδα έχει τηρήσει τις δεσμεύσεις της. Η κυβέρνηση εφαρμόζει τη συμφωνία με απόλυτη προτεραιότητα την προστασία των αδυνάμων», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Παππάς, τονίζοντας ότι όποιος θελήσει να παίξει παιχνίδι καθυστερήσεων θα βρεθεί σε δυσχερή θέση. Παράλληλα, ο υπουργός Επικρατείας υπενθυμίζει ότι η κυβέρνηση είναι απολυτα συμβατή με τις προεκλογικές της δεσμεύσεις: «Έχουμε προχωρήσει στη νομοθεσία για την προστασία των πολύ φτωχών, για την ομαλή λειτουργία νοικοκυριών και επιχειρήσεων των μεσοστρωμάτων και για την αποτροπή μείωσης συντάξεων», τονίζει.

Εξάλλου, εκτιμά ότι στην Ευρώπη υπάρχει «πολύ καλύτερο κλίμα» για τη χώρα και η συνειδητοποίηση ότι «το να ξαναμπεί η Ευρώπη σε μια κρίση δεν είναι προς το συμφέρον κανενός». Άλλωστε, ο κ. Παππάς επισημαίνει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ, η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός έχουν δείξει ότι μπορούν με τις πρωτοβουλίες τους να επηρεάζουν και να πυροδοτούν εξελίξεις σε επίπεδο Ευρώπης».

Ακόμη, ο κ. Παππάς αναφέρει ότι αυτοσκοπός της κυβέρνησης είναι η εφαρμογή πολιτικών που «διασώζουν την κοινωνία» και για να γίνει αυτό, «χρειάζονται πλειοψηφίες και συναινέσεις». Έτσι, τονίζει την ανάγκη ενός συνεδρίου «ανοίγματος πολιτικού, οργανωτικού και ποσοτικού». «Ελπίζουμε, ευχόμαστε και θα εργαστούμε για να ρυμουλκήσουμε δυνάμεις πέραν της Αριστεράς», τονίζει.

Τέλος, όσον αφορά την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Παππάς αναφέρει ότι το όνομα του νέου προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης παραπέμπει σε «απολύσεις στον δημόσιο τομέα και στην απελευθέρωση απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Παππάς σε Καναδό πρέσβη: Η Ελλάδα καλωσορίζει τις καναδικές επενδύσεις στη χώρα

Ποιους θα δει ο Τσίπρας στο Νταβός. Ο μοναδικός υπουργός που θα τον συνοδεύσει

SHARE:

24Media Network