Παππάς: Η συντηρητική παράταξη θέλει την ΕΡΤ παρία των τηλεοπτικών προγραμμάτων

Παππάς: Η συντηρητική παράταξη θέλει την ΕΡΤ παρία των τηλεοπτικών προγραμμάτων
Ο Νίκος Παππάς Eurokinissi

"Θα πρέπει να αποσυμφορήσουμε πολιτικά την ΕΡΤ για να λάβει την θέση που της αξίζει", τόνισε στον News 24/7 στους 88,6, ο υπουργός ΨΗΠΤΕ.

“Είμαστε λίγες μέρες πριν την συγκρότηση της επιτροπής για την διερεύνηση του “μαύρου” στην ΕΡΤ και των συνεπειών του”, υπογράμμισε στον News 24/7 στους 88,6 και την εκπομπή “Στιγμιότυπα 24/7”, με τον Βασίλη Κουφόπουλο, o υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής και Τηλεπικοινωνιών, Νίκος Παππάς. Όπως είπε ο κ. Παππάς, θα ερευνηθεί το τι έγινε επί ΝΕΡΙΤ, το κόστος του κλεισίματος και τις συμβάσεις που υπεγράφησαν μετά.

Ο υπουργός αναφέρθηκε στην μετάβαση της ΕΡΤ στους δικούς της πομπούς και την “αποσύνδεσή” της από την Digea, χαρακτηρίζοντάς την βήμα “αντίστοιχο με το άνοιγμα του προγράμματος της ΕΡΤ”.  Ο κ. Παππάς ανέφερε χαρακτηριστικά: “Καταφέραμε κάτι που κάποιοι δεν περιμένανε, κάποιοι υπονόμευσαν και πλέον η ΕΡΤ έχει το δικό της δίκτυο”.

Ο κ. Παππάς πρόσθεσε ότι όταν έγινε η ψηφιακή μετάβαση η ΕΡΤ, ήταν νεκρή και μισό εκατομμύριο Έλληνες ήταν χωρίς σήμα. Συμπλήρωσε ότι με το νέο καθεστώς εξοικονομούνται πόροι και ευχαρίστησε τόσο τη διοίκηση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης όσο και τους τεχνικούς που -όπως είπε- έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό για να έχουμε αυτήν την εξέλιξη.

Ο κ. Παππάς έκανε λόγο για σύγκρουση δύο πολιτικών στο ζήτημα της ΕΡΤ. “Η συντηρητική παράταξη θέλει τον δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα παρία των τηλεοπτικών προγραμμάτων”, τόνισε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα