Παραίτηση Μουζάλα ζητά η ΚΕΔΕ

Συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ την Τρίτη 17/1/2017.  Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν είναι οι προϋποθέσεις συνέχισης συμμετοχής της ΚΕΔΕ στην επιτροπή του υπουργείου Εσωτερικών για την αναθεώρηση του «Καλλικράτη», η μείωση των προϋπολογισμών στους ΟΤΑ και η λήψη απόφασης για απάντηση στην τελευταία επιστολή του υπουργού Παιδείας που αφορά τα νηπιαγωγεία. (EUROKINISSI//ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ)
Συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ την Τρίτη 17/1/2017. Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν είναι οι προϋποθέσεις συνέχισης συμμετοχής της ΚΕΔΕ στην επιτροπή του υπουργείου Εσωτερικών για την αναθεώρηση του «Καλλικράτη», η μείωση των προϋπολογισμών στους ΟΤΑ και η λήψη απόφασης για απάντηση στην τελευταία επιστολή του υπουργού Παιδείας που αφορά τα νηπιαγωγεία. (EUROKINISSI//ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ) EUROKINISSI

"Η παραίτηση Μουζάλα είναι μονόδρομος για να μην θρηνήσουμε και άλλους νεκρούς", υποστηρίζει η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας

«Μονόδρομο» θεωρεί η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) την παραίτηση του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα, «για να μην θρηνήσουμε κι άλλους νεκρούς πρόσφυγες».

Αυτό τονίζει η ΚΕΔΕ με ανακοίνωσή της, απαντώντας στις δηλώσεις του υπουργού και προσθέτει ότι «μόνον αγανάκτηση προκαλεί η δήλωση ότι για τους θανάτους των προσφύγων στη Μόρια ευθύνονται στελέχη της Αυτοδιοίκησης και ξενοδόχοι».

Επίσης, η ΚΕΔΕ κατηγορεί τον κ. Μουζάλα ότι «δεν έχει καταφέρει να απορροφήσει και να αξιοποιήσει τα χρήματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με αποτέλεσμα να είναι σήμερα η χώρα μας έκθετη. Δεν μπόρεσε να καταρτίσει ένα ολοκληρωμένο εθνικό σχέδιο για τη διαχείριση του ζητήματος, παρέδωσε κρίσιμες αρμοδιότητες και ευθύνες του Κράτους για τη διαχείριση του προσφυγικού στις Μ.Κ.Ο., τις οποίες μετέτρεψε σε μηχανισμούς πρόσληψης προσωπικού στην κομματική του πελατεία, επέτρεψε να στηθεί με αφορμή την ανάγκη διαχείρισης του προσφυγικού ένα πάρτυ συμφερόντων (από τη σίτιση των προσφύγων μέχρι και τη στέγαση τους) με στελέχη του κυβερνώντος κόμματος, όπως κατήγγειλαν στη Βουλή ακόμη και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, δεν επεδίωξε να υπάρξει μια ειλικρινής συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση κ.α.».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Επίθεση Μουζάλα σε δημάρχους και ΝΔ για τους θανάτους στη Μόρια

SHARE: