Παραίτηση της Κατριβάνου περιμένει η Κουμουνδούρου

Παραίτηση της Κατριβάνου περιμένει η Κουμουνδούρου
Στην ολομέλεια της βουλής εισήχθη το μεσημέρι για συζήτηση και ψήφιση το Σ/Ν του Υπουργείου δικαιοσύνης για το σύμφωνο συμβίωσης,Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2015 (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) Eurokinissi

Για εξηγήσεις καλεί ο ΣΥΡΙΖΑ τη βουλευτή Β' Αθηνών εάν δεν παραιτηθεί, καθώς ψήφισε ναι επί της αρχής αλλά καταψήφισε Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων και κόφτη

Η ρωγμή που προκάλεσε στην κοινοβουλευτική πλειοψηφία των 153 το “όχι” της Βασιλικής Κατριβάνου στα άρθρα που αφορούν στο  Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων και το μηχανισμό αυτόματης δημοσιονομικής διόρθωσης, τον περίφημο κόφτη, προβληματίζει το ΣΥΡΙΖΑ που σύμφωνα με πληροφορίες έχει διαμηνύσει στη  βουλευτή Β’ Αθηνών ότι αναμένει την παραίτηση της και την παράδοση της έδρας της.

Εάν η κ.Κατριβάνου δεν παραιτηθεί θα κληθεί στα αρμόδια όργανα του κυβερνώντος κόμματος για να δώσει εξηγήσεις. Δεν τίθεται πάντως θέμα διαγραφής.

Παρά το μασάζ που προηγήθηκε τις τελευταίες ώρες από το προεδρείο της Βουλής, η βουλευτής Β΄Αθηνών ήταν ανένδοτη στην καταψήφιση των δύο άρθρων, αν και  ψήφισε ναι επί της αρχής.

Η κ. Κατριβάνου πριν δύο περίπου μήνες είχε καταψηφίσει και το άρθρο 60 της συμφωνίας για το προσφυγικό που ορίζει το χρόνο εξέτασης των αιτήσεων χορήγησης ασύλου. Στο Μαξίμου δε φαίνεται ότι ανησυχούν πως η σημερινή της κίνηση θα δημιουργούσε αναταραχή στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και άλλοι βουλευτές δυσφορούν για τα μέτρα.

Στην περίπτωση πάντως που παραιτηθεί η κ. Κατριβάνου πρώτος επιλαχών είναι ο Γιώργος Κυρίτσης, εκπρόσωπος του συντονιστικού για το προσφυγικό.

Την ώρα εν τω μεταξύ που εξελισσόταν το θρίλερ με τη βουλευτή Β’ Αθηνών, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατευθυνόταν στο αεροδρόμιο για να αναχωρήσει για Κωνσταντινούπολη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα