Παραιτήθηκε ο Βασίλης Ράπανος

Ο πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας Βασίλης Ράπανος  στη σημερινή τελετή απονομής των βραβείων "i-bank: Καινοτομία και Τεχνολογία",  Πέμπτη 26 Απριλίου 2012.  ΑΠΕ - ΜΠΕ/ΑΠΕ - ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές
Ο πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας Βασίλης Ράπανος στη σημερινή τελετή απονομής των βραβείων "i-bank: Καινοτομία και Τεχνολογία", Πέμπτη 26 Απριλίου 2012. ΑΠΕ - ΜΠΕ/ΑΠΕ - ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν θα αναλάβει το υπουργείο Οικονομικών Βασίλης Ράπανος. Απέστειλε επιστολή παραίτησης στον πρωθυπουργό. Διαβάστε τι έγραψε στον Α. Σαμαρά

Ο προοριζόμενος για υπουργός Οικονομικών Βασίλης Ράπανος, δεν θα αναλάβει τελικά το υπουργείο.

Το απόγευμα της Δευτέρας υπέβαλε την παραίτησή του στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, επικαλούμενος λόγους υγείας.

Ο Βασίλης Ράπανος, δεν είχε προλάβει να ορκιστεί, καθώς εισήχθη στο νοσοκομείο την Παρασκευή, μετά από λιποθυμικό επεισόδιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες μέλη της οικογενείας του του είχαν προτείνει να μην αναλάβει τελικά, λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει.

Η επιστολή του Β. Ράπανου

Αναλυτικά η επιστολή Ράπανου στον πρωθυπουργό:

"Με την επιστολή μου αυτή επιθυμώ να σας ευχαριστήσω θερμά για την εκτίμηση και την εμπιστοσύνη που δείξατε στο πρόσωπό μου με την εξαιρετικά τιμητική πρότασή σας να αναλάβω τα καθήκοντα του Υπουργού Οικονομικών, πρόταση που είχε τη συναίνεση και των προέδρων των άλλων κομμάτων, που στηρίζουν την κυβέρνησή σας. Στην πρότασή σας απάντησα θετικά, με πλήρη επίγνωση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η οικονομία μας και της ευθύνης που αναλάμβανα.

Το πρόσφατο συμβάν, που οδήγησε στην εισαγωγή μου σε νοσοκομείο, δείχνει ότι το πρόβλημα της υγείας μου, δεν έχει ξεπεραστεί πλήρως. Μετά από συζητήσεις που είχα με τους θεράποντες ιατρούς μου, κατέληξα στο συμπέρασμα ότι η κατάσταση της υγείας μου, προς το παρόν, δεν είναι αυτή που θα μου επέτρεπε να ασκήσω με πληρότητα και επάρκεια τα καθήκοντά μου. Για το λόγο αυτό λυπούμαι πολύ που δεν μπορώ να αποδεχτών τελικά την τιμητική πρότασή σας.

Κύριε πρωθυπουργέ

Στο δύσκολο έργο που έχετε αναλάβει για υπέρβαση της κρίσης και ανάπτυξη της χώρας μας μέσα στον σκληρό πυρήνα της Ευρωπαϊκή οικογένειας, επιτρέψτε μου να σας ευχηθώ ολόψυχα κάθε επιτυχία και να σας διαβεβαιώσω ότι, στο μέτρο των δυνάμεών μου, θα είμαι στη διάθεσή σας και θα συνεχίσω να εργάζομαι για την ευόδωση της εθνικής προσπάθειας".

Η απάντηση του πρωθυπουργού

Ο Αντώνης Σαμαράς έκανε δεκτή την παραίτηση, ευχόμενος στον κ. Ράπανο να ανακτήσει και πάλι τις δυνάμεις του.

"Θέλω πριν απ’ όλα να σου ευχηθώ περαστικά για το πρόβλημα της υγείας σου. Σε ευχαριστώ για την προθυμία με την οποία αποδέχθηκες το ρόλο που σου ανέθεσα, και εύχομαι να ανακτήσεις σύντομα τις δυνάμεις σου και να προσφέρεις στην εθνική προσπάθεια.

Ξέρω ότι μπορούμε να υπολογίζουμε στις πολύτιμες υπηρεσίες σου και σε ευχαριστώ που, παρά την περιπέτεια σου, δηλώνεις «παρών». Και πάλι με τις καλύτερες ευχές μου και τις ευχαριστίες μου", ανέφερε στην απαντητική επιστολή του.

Ο Αντώνης Σαμαράς, θα πρέπει να επιλέξει νέο υπουργό Οικονομικών,  καθώς οι εξελίξεις τρέχουν ενόψει και της κρίσιμης Συνόδου Κορυφής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Βελτιώνεται η υγεία του Β. Ράπανου

Financial Times: Ποιος είναι ο εκλεκτός του Σαμαρά, Βασίλης Ράπανος

SHARE:

24Media Network